Aanstaande zaterdag wordt de derde speelronde gespeeld voor de competitie. Terugblikkend op zaterdag mogen we herinneren dat het een vrolijke bedoening was. Dat had vast ook een beetje met de resultaten van deze dag te maken. Die waren over het algemeen dikke prima en zo bleef het nog lang gezellig.

Het eerste elftal was de eerste 50 minuten min of meer gelijkwaardig aan tegenstander AJc’96. Toen het echter voor de tweede keer op voorsprong kwam had het weinig meer te duchten van de tegenstander. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar er werd slechts nog eenmaal gescoord zodat de teller bleef steken op toch wel een mooie 3-1 overwinning. Vol vertrouwen op weg naar de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd is een partij op verplaatsing bij ASV’57. Voor beide trainers een weerzien met hun oude club. Vorige seizoen speelden beide teams niet tegen elkaar. Het seizoen ervoor ging alleen de editie in Aadorp door. Het werd uiteindelijk 1-1 waar SVVN op basis van de tweede helft het meeste recht op de overwinning claimde. De twee doelpunten stonden overigens in schril contrast met de zes wedstrijden daarvoor. Toen werd er in totaal 44x gescoord.

Bij ASV’57 staat de teller na twee wedstrijden op één punt. Na een 0-5 thuisnederlaag tegen VV Bergentheim op de openingsdag werd het afgelopen zaterdag bij VV Kloosterhaar 1-1. De aftrap aanstaande zaterdag op Sportpark ’t Heuveltje in Aadorp is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Wubbo Scholtens uit Arnhem.

Eerder afgelopen zaterdag kwam ook het tweede team voor hun tweede competitiewedstrijd in actie. En ook voor hen was het de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander was het jonge SC Brummen 2. De selectie van SVVN 2 was een stuk ruimer dan de week ervoor. Ze gingen met 2-1 rusten waar wel enige fortuin aan te pas kwam. Ook de tweede helft werd met 2-1 gewonnen en zo won SVVN 2 terecht met 4-2. Aanstaande zaterdag reist SVVN 2 af Wierden voor hun uitwedstrijd tegen SVZW 3. Beide teams zijn al seizoenen tot elkaar veroordeeld. Vorig seizoen nog was dit eerste affiche voor beide teams die niet is doorgegaan wegens de corona ellende. Toevalligerwijs troffen zowel SVZW als SVVN dezelfde tegenstanders. Vorige week ging SVZW 3 met 0-1 op eigen onderuit tegen Helios 2 terwijl het de week daarvoor met 2-0 verloor bij SC Brummen 2. De wedstrijd SVZW 3 tegen SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Het Lage Veld in Wierden. De aftrap wordt verricht om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Envir Yalcin uit Hengelo.

De feestelijke stemming werd afgelopen zaterdag nog groter toen een juichende Martin Kaya de bestuurskamer kwam binnengestormd. Zijn Damesteam had namelijk gewonnen. Een opmerkelijk verhaal. Lange tijd hing het aan een zijden draadje of er een volwaardig damesteam op de been gebracht kon worden. Maar na lange inspanning van vooral de dames zelf, maar ook de begeleiding en het bestuur op de achtergrond zijn er nu 19 vrouwen actief op een heel veld en dat aantal is nog steeds groeiende. Wel werd besloten niet deel te nemen aan de beker om dit proces niet te verstoren. Tot overmaat van ramp zegde tegenstander VV Bergentheim Da3 de eerste competitiewedstrijd af. Zodoende kwam SVVN Da1 zaterdag pas voor het eerst in de wei. En hoe! Bij VV Daarlerveen Da1 werd overtuigend met 0-5 gewonnen. Wat een start! Zaterdag komt meteen koploper HHC Da4 naar Nijverdal. Zij wisten zowel thuis tegen VV Hellendoorn Da3 (2-0) als uit bij Luctor et Emergo Da1 (0-6) te winnen. De wedstrijd SVVN Da1 tegen HHC Da4 begint om 13:00 uur. Komt dat zien!

De eerste fase van het vierfasenvoetbal bij de pupillen loopt ten einde. Er is nog één speelronde te spelen voordat, na de herfstvakantie, gestart wordt met de tweede fase. Zaterdag is dus de laatste ronde. SVVN JO9-1 speelt in een 2de Klasse met mooie tegenstanders. SVVN JO9-1 voetbalt uitstekend en kan zich goed meten in deze competitie gezien hun overwinningen tegen onder andere Hulzense Boys JO9-1 en Enter Vooruit JO9-1. Zaterdag komt DES JO9-1 op bezoek. Zij schijnen het nog iets beter te doen dus SVVN zal zaterdag extra hun best moeten doen om de virtuele drie punten in eigen huis te houden. De wedstrijd tussen SVVN JO9-1 en DES JO9-1 start om 08:30 uur.

Van de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden wist SVVN JO11-2 er maar liefst vier te winnen. Alleen uit bij SC Daarle JO11-1 werd er verloren. Die laatste wist al hun wedstrijden te winnen en worden zeer waarschijnlijk zaterdag kampioen. Maar SVVN JO11-2 kan terugkijken op een mooie en leuke eerste fase. Afgelopen zaterdag nog werd er met 1-9 gewonnen bij Juventa’12 JO11-2. Nu is het zaak deze competitie goed af te ronden met de laatste wedstrijd. Hulzense Boys JO11-2 komt op bezoek. Van de vier voorgaande wedstrijden wist Hulsen alleen bij hekkensluiter VV Den Ham JO11-4 met 1-5 te winnen. Om 08:30 uur wordt er afgetrapt in de wedstrijd tussen SVVN JO11-2 en Hulzense Boys JO11-2.

Twee klinkende overwinningen in evenzoveel wedstrijden is de score van SVVN JO13-2 tot nu toe. Op de eerste speeldag werd thuis Enter Vooruit JO13-2 met 5-1 verslagen. Afgelopen zaterdag was SVVN in Hengelo met 1-7 veel te sterk voor ATC’65 JO13-5. SVVN JO13-2 bevindt zich in goed gezelschap van SV Rijssen JO13-1, VV Nieuw Heeten JO13-1 en Excelsior’31 JO13-5 die ook hun eerste twee wedstrijden wonnen. Zaterdag speelt SVVN JO13-2 een gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn JO13-2. De Heldersen staan op één punt na een gelijkspel bij VV Borne JO13-2. Afgelopen zaterdag ging het op eigen veld met 2-9 onderuit tegen Excelsior’31 JO13-5. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen VV Hellendoorn JO13-2 begint zaterdag om 09:30 uur.

Meer dan 100 kilometer rijden voor een jeugdwedstrijd. Dat overkwam VV Hoogeveen/VV Tiendeveen JO17-2 toen ze twee weken geleden in Nijverdal SVVN JO17-1 troffen. Verloren ze ook no met 6-3. SVVN JO17-1won ook hun tweede wedstrijd. Bij FC Ommen (fusieclub tussen OZC en OVC’21) werd het 1-3. SVVN JO17-1 is niet het enige team in hun klasse zonder puntverlies. Ook FC Dalfsen JO17-2 en Balkbrug/Avereest JO17-1 zijn nog foutloos. Zaterdag komt VV Bergentheim JO17-1 op bezoek. De Banthummers wonnen hun eerste wedstrijd met 3-5 bij JCLE JO17-1. Afgelopen zaterdag ging het op eigen veld echter met 1-6 ruim onderuit tegen VV Berkum JO17-2. De wedstrijd begint om 12:30 uur.