Na bijna een jaar speelt het eerste team aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd op Sportpark Groot Lochter. Destijds was het onder mistroostige omstandigheden zonder publiek de laatste wedstrijd voordat de competitie werd afgebroken wegens de coronapandemie. We gaan ervan uit dat we deze middag met meer mensen van deze wedstrijd mogen genieten.

Afgelopen zaterdag was de seizoenopening met een heuse derby. Een uitwedstrijd tegen De Zweef. De eerste ontmoeting in competitieverband tussen beide. Volgens de krant waren er 450 supporters aanwezig. Nu lijkt me dat wat magertjes, maar we kunnen wel vaststellen dat deze derby niet zo leeft als Dé derby van Nijverdal.

Over de wedstrijd kunnen we ook kort zijn. Een gehavend SVVN kwam in de tweede helft te kort tegen De Zweef en verloor in een matige wedstrijd met 2-0 van De Zweef. Kanttekening daarbij is wel dat SVVN zich een slag in de rondte werkte. SVVN heeft er alles aan gedaan.

Ook de wedstrijd van zaterdag kent geen grootse historie. Slechts eenmaal troffen SVVN en AJc’96 elkaar op Sportpark Groot Lochter. Dat was op 1 februari 2020. SVVN stond halverwege de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een benutte vrije trap van Melvin Morsink. Na rust maakt AJc op prachtige wijze gelijk in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Eerder dat seizoen werd er ook in Losser gelijkgespeeld. Toen werd het 2-2. Het is dus gerechtvaardigd om te zeggen dat beide teams elkaar in evenwicht houden. Is dit zaterdag ook zo? Ook AJc verloor de eerste wedstrijd. Op eigen veld ging het, enigszins verrassend, met 0-1 onderuit tegen VV Mariënberg.

De heer Patrick Peezenkamp uit Hengelo heeft als scheidsrechter leiding over deze wedstrijd die zaterdag om 14:30 uur begint. Wees welkom.

Ook voor het tweede elftal begon afgelopen zaterdag de competitie. Naast een aantal oude vertrouwde namen heeft de KNVB het tweede ook bij aantal teams ingedeeld van clubs waar SVVN zelden tot nooit tegen speelt. Zoals de eerste wedstrijd. SVVN 2 toog zaterdag naar Deventer voor een wedstrijd tegen Helios 2. Deze club is net overstapt naar de zaterdag en ambitieus om snel de weg omhoog te vinden. Ook SVVN was zwaargehavend en had spelers van SVVN 3 nodig om überhaupt een elftal in de wei te krijgen. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd die uiteindelijk met 6-3 werd gewonnen door de thuisclub. Zaterdag treedt SVVN 2 aan in een thuiswedstrijd tegen SC Brummen 2. Brummen? Ja, dat ligt achter Zutphen en moeten meer dan 100 kilometer afleggen voor deze wedstrijd. Brummen won de eerste wedstrijd wel. Thuis werd SVZW 3 met 2-0 verslagen. De wedstrijd SVVN 2 tegen SC Brummen 2 begint om 12:30 uur.

Niet alleen bij wedstrijden van SVVN 2 vallen veel doelpunten. Ook bij wedstrijden valt regelmatig te genieten van de nodige goals. Een topper daarbij is SVVN JO8-1. Bij hun laatste drie wedstrijden vielen elke keer maar liefst 17 (!!) doelpunten per wedstrijd. Zowel SVVN als hun tegenstander scoren er lustig op los. Dus wil je doelpunten zien dan moet je bij SVVN JO8-1 zijn. Je moet er wel vroeg voor uit de veren. Zaterdag speelt SVVN JO8-1 om 8:30 uur hun thuiswedstrijd tegen SVZW JO8-1.

Voor de pupillen is de eerste fase van het vierfasenvoetbal al vier competitieronden onder weg. Nog drie rondes en dan zit deze fase erop. SVVN JO11-1 begon met een zware thuisnederlaag tegen SV Enter JO11-1. De week erop werd er echter met 0-15 gewonnen bij DETO JO11-2. Op eigen grond verliest SVVN JO11-1 vervolgens van NEO JO11-3 om afgelopen zaterdag bij Luctor et Emergo JO11-1 met 1-10 te winnen. Zaterdag treft SVVN JO11-1 thuis nummer twee van de ranglijst PH JO11-2. Zij wonnen driemaal en speelden één keer gelijk. Kan SVVN JO11-1 nu wel de punten in eigen huis houden? De wedstrijd begint om 09:45 uur.

SVVN JO13-3 speelde één wedstrijd in de competitie. Daarvoor speelde het in de beker in een poule van drie. Ondanks dat de eerste wedstrijd bij DETO JO13-3 verloor met 3-2 ging SVVN JO13-3 toch door op doelsaldo door met 1-7 te winnen bij VV Den Ham JO13-4 te winnen. Ook de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen. In Wierden werd met 0-7 gewonnen van SVZW JO13-3. Tegenstander Enter Vooruit JO13-3 werd vernederd door SV Almelo JO13-1. Het werd maar liefst 0-23. Dan rijst de vraag wat SV Almelo JO13-1 in vredesnaam op dit niveau te zoeken heeft. Hoe dan ook: De wedstrijd SVVN JO13-3 tegen Enter Vooruit JO13-3 begint om 09:30 uur.

SVVN JO19-1 zoekt in haar Najaarscompetitie de grens op. Niet dat SVVN zich niet aan de regels houdt, maar ze zijn de meest westelijke club in hun competitie. Uitstapjes naar de Duitse grens derhalve. Afgelopen zaterdag viel dit nog mee met een uitwedstrijd in Aadorp. Daar werd tegen ASV’57 met 1-1 gelijkgespeeld. Eerder in de beker moest de laatste wedstrijden tegen VV Holten JO19-1 gewonnen worden nadat eerder gewonnen werd van DES JO19-1 en gelijkgespeeld tegen SC Lemele JO19-1. Holten won echter met 3-4 en bekert verder. Ook de tegenstander van zaterdag GFC JO19-1 strandde in de poulefase. Zij verloren drie keer. In de competitie kwam GFC nog niet in actie. Hun eerste wedstrijd vond geen doorgang. Zaterdag mogen ze wel aan de bak. De wedstrijd SVVN JO19-1 versus GFC JO19-1 vangt om 12:30 uur aan.