Elf maanden geleden kwam er voor het tweede seizoen in successie een vroegtijdig einde aan het seizoen. Ditmaal mocht de competitie slechts vier wedstrijden duren en wederom was corona de spelbreker. Maandenlang beheerste het virus ons dagelijks leven en zorgde het ervoor dat we verstoken bleven van onze geliefde vereniging. Toen de velden op Groot Lochter al lang en breed op slot zaten wegens de zomerstop was het voor iedereen weer mogelijk om in ieder geval weer te trainen. We kunnen alleen maar hopen dat we het seizoen 2021-22 wel kunnen uit voetballen zonder dat het virus weer roet in het eten gooit.

Het eerste elftal begon in augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Positief is dat de selectie grotendeels in tact is gebleven. Een stuk minder is dat de selectie nogal te maken heeft met de nodige blessures. Dat laatste had ook zeker zijn weerslag op het spel en de resultaten tijdens de vriendschappelijke en bekerwedstrijden. De oefenwedstrijden tegen AVC Heracles werd gewonnen, maar van Juventa’12 en De Esch werd er verloren. De bekercampagne begon met een klinkende overwinning op SC Rijssen. Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de Rijssenaren er in deze wedstrijd niet veel van bakten. Vervolgens werd volkomen terecht gelijkgespeeld bij Blauw Wit’66. SVVN creëerde gewoonweg te weinig om aanspraak te maken op de overwinning. Afgelopen zaterdag werd SVVN in Enschede uitgeschakeld voor de beker. Tegen SC Enschede kwam het niet verder dan 0-0 waardoor de Enschedeërs verder bekeren.

Zaterdag begint het seizoen pas echt. En met wat voor een affiche! Zaterdag gaat SVVN op bezoek bij De Zweef voor een regelrechte derby. Een derby die gelukkig weer met publiek gespeeld mag worden in plaats van de mistroostige setting waar de laatste derby in gevoetbald werd. Bij De Zweef hebben ze sinds kort al hun pijlen gericht op het zaterdagvoetbal. Zij worden gezien als één van de grote favorieten op de titel. SVVN wordt een iets bescheidener rol toegedicht deze competitie. Hoewel beide ploegen in het verleden vaak tegenover elkaar ebben gestaan zal het zaterdag de eerste keer zijn dat ze elkaar in competitieverband treffen. Eén ding is zeker: Alle ingrediënten kunnen aanwezig zijn voor een mooie middag op Sportpark Gagelman. De wedstrijd begint om 14:45 uur en staat onder leiding van de heer Rudolf Wolterink uit Haarle.

Zoals gezegd had het eerste elftal de nodige blessures. Dat had ook zijn wisselwerking op SVVN 2. Het was één van de reden dat soms helemaal geen representatief team op de been kon brengen en dat oefenwedstrijden afgelast werden. Wel kwam het team driemaal in actie voor beker. Elk resultaat werd behaald. Eerst werd er met 1-0 verloren in Oldenzaal bij FC Berghuizen 2. Vervolgens was SVVN 2 thuis met 5-2 te sterk voor VV Bergentheim 2. Afgelopen zaterdag mocht SVVN 2 weer naar Oldenzaal. Nu was 2-2 tegen De Esch 3 het resultaat. Voor die laatste was dat gelijkspel genoeg voor de volgende ronde. In tegenstelling tot de competitie van SVVN 1 (die dus hetzelfde bleef) kwam er voor SVVN 2 iets heel anders uit de KNVB-hoed getoverd. SVVN 2 goes west dit seizoen. Allereerst naar Deventer zaterdag. Daar staat de wedstrijd tegen Helios 2 te spelen. Ook Helios focust zich tegenwoordig geheel op de zaterdag. Een geheel onbekende tegenstander dus. De wedstrijd op Sportpark Colmschate Zuid begint om 12:30 uur.

Bekerwedstrijden. Dat is voor onze jongste jeugd niet weggelegd. Zij zijn door de KNVB veroordeeld tot het vierfasenvoetbal. Op zich valt daar wel wat voor te zeggen. Zo is het makkelijker dat teams op juiste niveau uitkomen. Dat niveauverschil is enorm geworden sinds de velden kleiner zijn evenals het aantal spelers. Ranglijsten worden allang niet meer bijgehouden. Tegenwoordig worden de uitslagen weggemoffeld alsof er niet meer over gesproken mag worden. Winnen en verliezen mag geen onderdeel meer uitmaken van het spelletje. Gelukkig zijn er nog de briefjes van Jan. En dan is het toch leuk om te zien dat onze jongste jeugd, SVVN JO8-2, al ieder geval gewonnen heeft van SDOL JO8-1. Zaterdag komt De Zweef JO8-3 op bezoek. De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Deze wedstrijd al voorproefje op de grote derby later deze middag? Dat geldt ook voor de wedstrijd van SVVN JO9-2. SVVN JO9-2 zit in een leuke competitie met veel andere gemeentelijke clubs. Wel hebben ze af en toe lastig maar dat geeft allemaal niks. Tuurlijk is winnen leuk en misschien gebeurt dat zaterdag wel in de wedstrijd tegen De Zweef JO9-4. Deze wedstrijd begint om 09:45 uur. Hoe het resultaat dan ook mag zijn. De beker met ranja zal na afloop bij beide partijen smaken.

Voor de jeugd JO13 en ouder is er wel een bekertoernooi georganiseerd. Zo ook dus voor SVVN JO13-1. SVVN JO13-1 begon dat bekertoernooi met een klinkende overwinning bij Excelsior’31 JO13-1. De week erna werd er echter thuis met ruime cijfers van De Esch JO13-1 verloren. Afgelopen zaterdag sloot SVVN JO13-1 in Hengelo het bekertoernooi af met een gelijkspel bij BWO JO13-2. Zaterdag begint ook voor SVVN JO13-1 de competitie. Het is direct een prachtig affiche als VV Hellendoorn JO13-1 naar Nijverdal komt. En er volgen zeker nog meer mooie wedstrijden voor SVVN JO13-1. Maar eerst dus thuis tegen VV Hellendoorn JO13-1. De aftrap is om 11:00 uur.

De poulewedstrijden van het bekertoernooi zit er op. En het moet gezegd worden dat de oogst dit seizoen schraal was. Slechts één team wist de volgende ronde te bereiken. Dat team luistert naar de naam SVVN JO17-2. Drie overtuigende overwinningen tegen VV Den Ham JO17-3, Vroomshoopse Boys JO17-2 en Juventa’12 JO17-3 waren ruim voldoende om de volgende ronde te bereiken. Zaterdag speelt ook SVVN JO17-2 hun eerste competitiewedstrijd. En ook tijdens de competitie worden veel leuke wedstrijden verwacht van dit team. Misschien wel aanstaande zaterdag als Enter Vooruit JO17-2 op bezoek komt. De wedstrijd tussen SVVN JO17-2 en Enter Vooruit JO17-2 begint om 10:00 uur.