Met een nare smaak een voorbeschouwing schrijven. Dit is toch niet wat je wilt. Supporters horen bij een voetbalwedstrijd. In de buitenlucht waar de beruchte 1.5 meter gegarandeerd kan worden heeft onze o zo wijze regering besloten dit niet toe te staan. En dan krijg je een naargeestige sfeer zoals afgelopen zaterdag tegen Mariënberg. Wat verschrikkelijk. Slechts een handjevol officials mochten bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit zal zaterdag niet anders zijn.

SVVN speelde afgelopen zaterdag een puike eerste helft. De groenwitten waren heer en meester en het is jaren geleden dat SVVN zo dominant kon zijn. Enig minpuntje was dat er een karrevracht aan kansen werd gemist. Toch bleef SVVN super geconcentreerd de aanval zoeken. De 0-2 ruststand was slechts een milde score van de immense krachtsverhoudingen. Na rust werd de wedstrijd snel in het slot gemaakt met de 0-3. Daarna werd het spel wat slordiger. Het ging te makkelijk. Toch creëerde SVVN nog genoeg kansen om een veel grote score op het bord neer te zetten.

Zaterdag is het DE derby van Nijverdal. Zonder publiek dus. Daar doe je echt helemaal niemand een plezier mee. Tegenstander DES boog afgelopen zaterdag thuis een achterstand tegen ASV’57 om in een 2-1overwinning. Het zijn de eerste punten voor DES in dit nog prille seizoen. Derby’s zijn zelden goede wedstrijden. De wedstrijd van vorig seizoen was daar geen uitzondering op. DES kwam op voorsprong in de tweede helft door een strafschop. Volharding stapte echter als winnaar van het veld door doelpunten van Melvin Morsink en Bas Koedijk. Een explosie van vreugde volgde door het groen-witte deel van het dorp.

Zaterdag is er helaas geen publiek toegestaan bij de wedstrijd. Het is ook niet toegestaan op andere velden naar deze wedstrijd te kijken. Dit geldt ook voor spelers van andere wedstrijden. Officials van SVVN zullen erop toezien dat iedereen zich aan de regels houdt en optreden als deze overtreden wordt. Kom dus niet naar Sportpark Groot Lochter. Media zal verslag doen van deze wedstrijd. De wedstrijd SVVN tegen DES begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Stan Smit uit Raalte.

Het tweede elftal kon de goede wedstrijd van de week ervoor geen goed vervolg geven. In de namiddag wedstrijd te Hengelo tegen Achilles’12 2 kwam SVVN 2 al snel op achterstand. Boyan Reijerink wist nog gelijk te maken, maar uiteindelijk dolf SVVN 2 met 2-1 het onderspit. Zaterdag wacht thuis de confrontatie met het tweede elftal van Be Quick uit Zutphen. Be Quick begon thuis met een gelijkspel tegen Quick’20 3. Daarna werd er in Deventer verloren van RDC 2. Afgelopen wonnen ze met 4-3 thuis van Sp. Eefde 2. Be Quick heeft dus één puntje meer dan SVVN. De wedstrijd SVVN 2 tegen Be Quick Z. 2 begint om 12:30 uur.

Het derde elftal begon uitstekend met twee overwinningen op rij. Toch knap van dit nieuwe team dat aansluiting naar SVVN 2 probeert te vinden. Afgelopen zaterdag moest SVVN 3 echter een pas op de plaats maken. In Aadorp was ASV’57 4 met 3-1 te sterk. Kan gebeuren, geen man overboord. Zaterdag speelt SVVN 3 een thuiswedstrijd tegen Juliana’32 2. De Hengelose formatie won driemaal ruim van achtereen volgens DRC’12 2, SV Almelo 2 en Tubantia 3. Juliana is dan ook een van de twee koplopers van deze klasse. Kan SVVN 3 Juliana’32 de eerste punten afhandig maken? De wedstrijd begint om 14:30 uur. De dames van SVVN komen zaterdag niet in actie. Hun competitiewedstrijd tegen VV Den Ham Da2 werd verschoven naar een week later. Wel komen de dames al vrijdagavond in actie bij 7×7. Na de eerste vrijdagavond zijn de dames de trotse koploper met twee overwinningen en een gelijkspel. Vrijdag wordt er gespeeld bij BVV Borne. De eerste wedstrijd is om 19:30 uur.

De jeugdteams van JO11-1 en jonger hebben hun eerste van de vier competities die ze dit seizoen spelen er alweer opzitten. SVVN JO8-1 werd glansrijk kampioen en mogen het straks op een hoger niveau gaan proberen. De tweede competities gaan op 31 oktober van start. De competitie van SVVN JO13-1 is net van start gegaan. Er werd gelijkgespeeld bij GFC JO13-1 en Oranje Nassau JO13-2. Tussendoor werd er met ruime cijfers thuis verloren van AVC Heracles JO13-1. Zaterdag komt SV Rijssen JO13-1 op bezoek. SV Rijssen is net ingestroomd in deze competitie en voor hun is het de eerste wedstrijd. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen SV Rijssen JO13-1 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 kende een vliegende start. Kon de eerste wedstrijd nog geen doorgang vinden, de tweede wedstrijd werd thuis met 12-0 winnend afgesloten tegen VV Hellendoorn JO15-3. Afgelopen zaterdag ging het iets moeilijker. Bij VV Bergentheim JO15-2 werd er met 4-3 gewonnen. Net als twee andere teams heeft SVVN JO15-2 nog de volle buit. Zaterdag treft SVVN JO15-2 HHC JO15-4. HHC verloor de eerste wedstrijd ruim van koploper VV Den Ham JO15-3. De tweede wedstrijd bij SV Gramsbergen JO15-3 werd wel gewonnen. Ook de derde wedstijd, afgelopen zaterdag, werd gewonnen. Thuis was HHC met 7-3 te sterk voor JCO JO15-5. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO15-2 – HHC JO15-4 is om 09:30 uur.

SVVN JO15-1 is ingedeeld in een competitie met veel onbekende clubs. Voor uitwedstrijden gaan ze vaak naar Zwolle en nog veel verder. Zo was de eerste wedstrijd uit bij DOS Kampen JO15-2. Het 4-3 voor de thuisclub. Hierna trof het thuis WHC JO15-2 uit Wezep. Nu werd er met 2-4 verloren. Afgelopen zaterdag een iets meer bekende tegenstander en er prompt gewonnen bij SV Gramsbergen JO15-1 met 0-1. Zaterdag komt WVF JO15-2 uit Zwolle op bezoek. WVF won de beide thuiswedstrijden tegen ROHDA Raalte JO15-2 en Hardenberg’85 JO15-1. Tussendoor werd er bij SVI JO15-2 verloren. De wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en WVF JO15-2 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-1 kende een uitstekende start. Zowel bij TVC’28 JO17-2 als thuis tegen SVZW JO17-2 werd met 4-0 gewonnen. Aan deze zegereeks kwam zaterdag op Gagelman op wrede manier een einde. Tegen DES JO17-1 moest met 4-1 het onderspit gedolven worden. Zaterdag mag SVVN proberen voor deze nederlaag revanche te nemen in een thuiswedstrijd tegen VV Langeveen JO17-1. Langeveen kwam tweemaal in actie. Thuis werd dik gewonnen van Vroomshoopse Boys JO17-2. Ook zij vonden hun Waterloo op Gagelman. Zij verloren met 4-2 van DES. Aanvang van de wedstrijd SVVN JO17-1 – VV Langeveen JO17-1 is 12:30 uur.