Een voorbeschouwing in deze roerige tijd? Jazeker! Zo goed en zo kwaad als het kan proberen we je toch op de hoogte te houden van het wel en wee van onze vereniging. Zaterdag speelde SVVN met publiek de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het Almelose Oranje Nassau. ON heeft de ambitie bij de eerste drie te eindigen. Bij SVVN ligt de lat iets minder hoog. Op het eerste kwartier na waren de gasten de bovenliggende partij. Zij kregen ook de beste kansen om te scoren. Dat lukte uiteindelijk maar eenmaal. Vlak voor tijd ontsnapte Johnny Teterissa en deze werd onreglementair gevloerd. Jimmy Scharphof zorgde voor de gelijkmaker.

Zaterdag speelt het eerste elftal een uitwedstijd bij VV Mariënberg. Sowieso de eerste drie weken is er geen publiek welkom, dus ook deze uitwedstrijd zal SVVN het moeten doen zonder het hondstrouwe publiek die de groen-witte brigade altijd achternareizen. VV Mariënberg is de competitie uitstekend begonnen. Een klinkende 4-0 overwinning in de kanaalderby tegen VV Bergentheim. Afgelopen zaterdag kreeg het echter geen passend vervolg. Bij VV Bruchterveld werd met 2-2 gelijkgespeeld.

De wedstrijd bij Mariënberg was vorig seizoen de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd wegens COVID-19. Het was een zeer onplezierige wedstrijd met een vervelende sfeer. Uiteindelijk werd het 1-1 en dat was het derde opeenvolgende gelijkspel bij deze wedstrijd. Teun Bakhuis zorgde voor de Nijverdalse treffer. Zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark Westerpark om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Zander Pouls uit Dedemsvaart.

Wie zaterdag vroeg op het sportpark was kon genieten van de wedstrijd van het tweede team. Vanaf minuut één stopte SVVN een enorme hoeveelheid energie in de wedstrijd en was het op alle fronten beter dan hun tegenstander Sp. Eefde 2. Een ruststand van 4-0 was het gevolg. Na rust kwam daar nog één doelpunt bij. Een keurige overwinning in een keurige wedstrijd. Zaterdag wacht in Hengelo Achilles’12 2. Achilles kende een valse start. Er werd zowel verloren van Zwolsche Boys 3 (thuis met 1-3) als Helios 2 (uit met 3-0). SVVN heeft nog een appeltje te schillen met Achilles. Een paar weken geleden werd nog met 1-0 verloren daar in een bekerwedstrijd. Zaterdag begint de wedstrijd tussen Achilles’12 2 en SVVN 2 op Sportpark ’t Wilbert om 16:00 uur. Scheidsrechter is de heer Hüsnü Gol uit Almelo.

Afgelopen zaterdag wist SVVN 3 ook haar tweede wedstrijd te winnen. Nu was het met 4-2 te sterk voor AVC Heracles 4. SVVN 3 staat daarmee in ieder geval voorlopig in de kopgroep. Zaterdag gaat SVVN 3 op bezoek bij ASV’57 4. ASV won de eerste wedstrijd thuis van Tubantia 2 met 3-2. Afgelopen zaterdag werd het 4-4 bij SV Almelo 2. De wedstrijd ASV’57 4 tegen SVVN 3 begint op Sportpark ’t Heuveltje om 12:15 uur. De dames van SVVN bewezen hunzelf een slechte dienst door met 4-0 te verliezen bij SVV’56/VV Kloosterhaar VR1. Zaterdag ontvangt SVVN VV Daarlerveen VR1. Ook de Daarlerveners zijn nog puntloos. Zij gingen zowel tegen uit bij HHC VR3 (6-1) als thuis tegen Vroomshoopse Boys VR1 (0-4) ruim onderuit. De wedstrijd SVVN VR1 versus VV Daarlerveen VR1 begint om 12:00 uur.

SVVN JO10-3 begon erg goed aan hun competitie. De eerste wedstrijd werd thuis met 11-3 gewonnen van VV Den Ham JO10-1. Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet. Wederom thuis werd SC Daarle JO10-1 met 10-8 aan de kant gezet. Doordeweeks daaropvolgend werd in Luttenberg nipt met 6-5 verloren van SDOL JO10-2. Afgelopen zaterdag was het verschil groter en werd met 7-2 verloren van DES JO10-3. Aanstaande zaterdag is alweer de laatste speelronde in deze competitie. Dan ontvangt SVVN JO10-3 De Zweef JO10-3. De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Zoals eerder gemeld in deze voorbeschouwing zijn er vier competities bij de jongste jeugd. Aanstaande zaterdag is de laatste speelronde van de eerste competitie. En dus zou je in theorie vier keer kampioen kunnen worden. En er zijn binnen SVVN twee teams die een kampioenschap in eigen hand hebben. SVVN JO8-1 won vier keer met dubbele cijfers. Zaterdag mag het in Vriezenveen op bezoek bij DOS’37 JO8-1. Ook SVVN JO11-2 heeft vier op een rij. Dat geldt echter ook voor hun tegenstander van aanstaande zaterdag SV Mariënheem JO11-1. Zij mogen dus in een onderling duel in Mariënheem uit gaan maken wie de beste is. De wedstrijd begint om 09:30 uur.

De competitie van SVVN JO19-2 is nog niet ten einde. Sterker nog: Deze is net begonnen. Het begon met een 2-1 thuisoverwinning op DOS’37 JO19-3. Vorige week werd er ook gewonnen. In Vroomshoop werd Vroomshoopse Boys JO19-2 met 3-6 verslagen. SVVN JO19-2 behoort daarmee tot de koplopers groep van drie met de volle winst. Zaterdag komt Hulzense Boys JO19-2 naar ons Sportpark. Hulsen verloor de eerste wedstrijd met 9-3 van een andere koploper De Zweef JO19-2. Afgelopen zaterdag echter werd thuis met 5-0 gewonnen van SC Daarle JO19-1. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Hulzense Boys JO19-2 begint om 12:30 uur.