Zaterdag is het eindelijk weer zover. Nadat ruim een half jaar geleden de competitie abrupt werd afgebroken door COVID-19 wordt er zaterdag eindelijk weer de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Doordat de competitie werd afgebroken was er geen promotie en degradatie. Maar er moesten gaten opgevuld worden en daarom komt De Esch dit seizoen in de 2de Klasse uit. Dit gat werd weer opgevuld door De Zweef die uit de 4de Klasse komt. Ook OZC heeft ons verlaten. Zij komen nu uit in district Noord. Hardenberg’85 volgde de omgekeerde weg en de tweede nieuweling in deze klasse. Verder blijft alles bij het oude.

De voorbereiding staat in het teken van schaven en polijsten. Dat gaat met horten en stoten en dat was ook aan het spel en de uitslagen. Ook de derde bekerwedstrijd kon niet in winst worden omgezet. SVVN kwam in Hengelo nog wel met 2-0 voor tegen het eerste zaterdagteam. Uiteindelijk moest het toch genoegen nemen met een gelijkspel. De tijd van experimenteren is nu voorbij en SVVN begint zaterdag de competitie met een heuse kraker. De 3de Klasse staat bol van de derby’s en zaterdag is direct de eerst. SVVN gaat op bezoek bij titelkandidaat VV Hellendoorn.

In de afgebroken competitie eindigden de Hellendoorners op de tweede plaats met slecht één punt minder dan De Esch die dus uiteindelijk “promoveerde”. Best wel zuur voor Hellendoorn dus. Op zaterdag 26 oktober vorig jaar was de laatste confrontatie tussen beiden in Hellendoorn. Een zeer merkwaardige editie. In de eerste helft kreeg SVVN alle hoeken van het veld te zien. Een metamorfose in de rust en in de tweede helft boog SVVN in nog geen tien minuten tijd de 2-0 achterstand om door twee doelpunten van Joost ten Kleij. Die zal hoogstwaarschijnlijk niet scoren zaterdag. Joost acteert nu op veld 2.

Net als vorig seizoen staat deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jan Klein Ganseij uit Nijverdal. De aftrap is om 14:30 uur. Alle 250 beschikbare kaarten zijn vergeven aan de thuisclub conform afspraak dus het heeft geen zin om zaterdag naar Sportpark de Voordam te komen.

De tientallen supporters die vorige week zaterdag het tweede elftal in actie zagen, zag een fris en fruitig team dat grote delen van de wedstrijden hun tegenstander, Oranje Nassau 3, de wil oplegde. Het ontbrak maar aan één ding: De essentie van het voetbal is scoren.  Het tweede kreeg de deksel op de neus en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. SVVN 2 was al uitgeschakeld en ON had aan dit ene punt genoeg. Zaterdag is ook voor SVVN 2 de start van de competitie. Dan gaan ze op bezoek bij Hulzense Boys 3. Deze wedstrijd werd vorig seizoen niet gespeeld door het uitbreken van corona. Wel won SVVN eerder dat seizoen op eigen bodem met 3-2 van Hulzense Boys 3. Hulsen eindigde in de afgebroken competitie als 5de terwijl SVVN op de 8ste plek terug te vinden was. De wedstrijd tussen Hulzense Boys 3 en SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Smidserve en begint om 14:30 uur.

Bij de vorige voorbeschouwing ging het al over drie van de vier nieuwe trainers. De vierde is good old Bert Huesken die teruggekeerd is op het oude nest en dit seizoen de dames van oefenstof gaat voorzien. De eerste twee bekerwedstrijden leverden nog dikke nederlagen op, maar afgelopen zaterdag werd er in Rijssen met 0-6 gewonnen van Excelsior’31 Da1. Zie hier het verslag van deze wedstrijd -> http://svvn.nl/wedstrijdverslag-excelsior-31-vr-1-svvn-vr-1-0-6-0-3/. Een opsteker voor de competitie die ook voor dames aanstaande zaterdag begint. De eerste wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn Da2. Deze wedstrijd werd vorig seizoen nog door SVVN met 3-1 gewonnen. Weet SVVN weer de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd SVVN Da1 tegen VV Hellendoorn Da2 begint om 12:00 uur.

De poulewedstrijden voor beker zitten er inmiddels op. Er moet gezegd worden dat deze wel eens beter verlopen zijn voor SVVN. Alleen SVVN 4 en SVVN JO13-2 wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde. Nog van harte gefeliciteerd. Voor SVVN JO10-2 zijn er geen bekerwedstrijden. Zij spelen zaterdag alweer hun derde competitiewedstrijd. In de eerste wedstrijd werd thuis Hulzense Boys JO10-2 met 11-1 verslagen. Afgelopen zaterdag ging het een stuk minder en moest het in Wierden met 7-4 de meerdere erkennen in SVZW JO10-2. Zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd. Dan is SVVN JO10-2 de gastheer van DES JO10-2. De aftrap is om 08:30 uur.

Zoals hierboven al beschreven is SVVN JO13-2 één van de twee teams die door zijn in de beker. Eerst werden AVC Heracles JO13-2 en VV Losser JO13-3 beide met 3-1 verslagen. Maar de derde wedstrijd moest SVVN JO13-2 nog vol aan de bak en werd in Vriezenveen met 1-2 DOS’37 JO13-2 verslagen. De beker gaat later dit jaar weer verder maar eerst start voor SVVN JO13-2 ook de competitie. SVVN JO13-2 treedt in een thuiswedstrijd aan tegen De Zweef JO13-3. In een poule van drie wonnen en verloren de blauwwitten één keer en daarmee zijn ze uitgeschakeld voor de beker. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen De Zweef JO13-3 begint zaterdag om 09:30 uur.

SVVN JO17-2 begonnen hun bekercampagne met een 2-4 nederlaag tegen Excelsior’31. Oen even later met wel heel dikke cijfers werd verloren bij SC Rijssen JO17-1 was SVVN JO17-2 uitgeschakeld voor de volgende ronde. Wel werd afgelopen zaterdag de derde wedstrijd thuis tegen SV Enter JO17-2 met 4-0 gewonnen. SVVN JO17-2 gaat dus met een goed gevoel de competitie in. Daar treft het in de eerste wedstrijd Hulzense Boys JO17-3 thuis. Hulzense Boys kreeg drie zware nederlagen te verwerken voor de beker. Moet wel gezegd dat ze ook zware tegenstanders troffen. Ze zullen wel op revanche uit zijn. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen Hulzense Boys JO17-3 begint om 11:00 uur.