Het is nog vroeg in het seizoen, maar onze jongste jeugd heeft afgelopen zaterdag alweer de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Dus wordt het weer tijd om de ganzenveer in de inkt te dompelen voor het schrijven van een voorbeschouwing.

Over de jongste jeugd later meer. We beginnen met ons vlaggenschip. De nieuwbakken trainer René de Visscher koos voor een voorbereiding met enkele pittige tegenstanders. Dat ging niet altijd even lekker. Er volgden (flinke) nederlagen tegen Achilles’12, PH en SV Vasse. Tussendoor werd er wel met 5-2 gewonnen in Ommen van OVC’21. In de beker ging het al niet veel beter. Thuis werd het 1-1 tegen GFC en werd met 2-1 verloren bij Juliana’32. Hierdoor kan SVVN niet meer verder bekeren en zit na volgende week het bekeravontuur er alweer op. Opvallend is dat we verdedigend grote steken laten vallen en dat we veel weinig dreiging creëren uit het vele balbezit. En als eens kansrijk zijn ontbreekt het aan scherpte. Goed is maar voorbereiding en we hebben tijd nodig om automatismen erin te laten slijpen. Positief is de terugkeer na zware blessures van Ahmet Alan, Jimmy Scharphof en Nick Snellink. Het hoogtepunt van SVVN kant kwam zaterdag van Nicks voet door de bal over meer dan 50 meter op de stropdas te bezorgen. Het was een vlag op een modderschuit.

Het tweede elftal werd een tijd geleden onaangenaam verrast met het plotselinge vertrek van hun trainer. De TC schakelde snel en wist Zafer Aslan uit Almelo aan te trekken. De eerste indrukken zijn zeer positief en we mogen blij zijn met hem als trainer van ons tweede. Helaas werd er voor de beker wel verloren van PH 3 en Achilles’12 2 zodat ook voor SVVN 2 het bekeravontuur na zaterdag er op zit.

Dit seizoen heeft SVVN een heel jong derde elftal dat aansluiting probeert te vinden bij het tweede. Als trainer is Volharding icoon Arjan Wijnen bereidt gevonden deze gretige groep van oefenstof te voorzien. De overgang van jeugd naar de senioren is een lastige. Het heeft een periode van gewenning nodig. Na twee nederlagen kan SVVN niet verder bekeren en kunnen ze na zaterdag focussen op de competitie.

Zoals de eerste voorbeschouwing van het seizoen 2020-21 begon, zijn voor sommige teams de competities weer begonnen. De KNVB heeft iets nieuws bedacht. Jeugd van JO12 en jonger spelen vier halve competities met 6, 8, 8 en 6 ploegen. Deze teams komen niet meer uit voor de beker en begonnen afgelopen zaterdag al met hun eerste competitiewedstrijd.

We beginnen met onze jongste jeugd. SVVN JO8-2 speelden hun wedstrijd in Enter tegen Enter Vooruit JO8-3. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisclub. Zaterdag speelt JO8-2 hun eerste thuiswedstrijd. Dan zijn ze gastheer van SVZW JO8-3 uit Wierden. De wedstrijd tussen beiden begint om 08:30 uur.

De competitie zou voor SVVN JO9-1 afgelopen zaterdag beginnen met een uitwedstrijd in Wierden tegen Juventa’12 JO9-2. Deze wedstrijd werd echter verzet naar 16 september. Dus begint SVVN JO9-1 zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd in een onvervalste derby tegen De Zweef JO9-4. De wedstrijd SVVN JO9-1 tegen De Zweef JO9-4 begint zaterdag om 09:45 uur.

SVVN JO10-1 begon afgelopen zaterdag hun competitie met een doelpuntrijk gelijkspel in Rijssen. Tegen Excelsior’31 JO10-2 werd het 6-6. Zaterdag is de eerste thuiswedstrijd van JO10-1. Dan is VV Holten JO10-1 de tegenstander. De aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 08:30 uur.

Voor SVVN JO11-3 begon de competitie meteen valse start. In Holten werd met 8-5 verloren van VV Holten JO11-2. Zaterdag ontvangt SVVN JO11-3 een andere Holtense ploeg. Dan komt Blauw Wit’66 JO11-1 op bezoek. Blauw Wit legde op eigen veld SC Markelo JO11-2 ongenadig op de pijnbank. De teller stopte bij 15-2. Om 09:45 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO11-3 en Blauw Wit’66 JO11-1.