Aanstaande zaterdag begint het eerste elftal aan het laatste gedeelte van het seizoen 2019-2020. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan en deze vormen gezamenlijk de derde periode. SVVN gaat deze periode in als achtste met 21 punten uit 17 wedstrijden. Meer dan de helft van de wedstrijden werden door SVVN gelijkgespeeld: Namelijk negen. Verder werd er vier keer gewonnen en even zoveel keer verloren.

Dat de wedstrijd afgelopen zaterdag in een gelijkspel eindigde was dus niet eens zo verrassend. Toch had deze wedstrijd, zoals zo vaak dit seizoen, een ander resultaat kunnen krijgen. SVVN dicteerde grote delen van de wedstrijd en kregen enkele kansen die niet aan de gasten waren besteed. Zelfs een strafschop werd gemist. Thuisclub VV Mariënberg scoorde wel en leek te winnen totdat diep in blessuretijd de gelijkmaker toch nog viel.

De derde periode begint met een thuiswedstrijd tegen OZC. Achter De Esch en VV Hellendoorn vormt de Ommer vereniging samen met VV Bergentheim de subtop van deze klasse. Afgelopen zaterdag won nummer vier met maar liefst 5-0 thuis van de nummer vijf ASV’57. Eerder dit seizoen verloor SVVN met 6-3 in Ommen. Het verschil werd vlak voor rust gemaakt toen OZC een 0-1 achterstand in vijf minuten omboog in een 3-1 voorsprong.

De wedstrijd SVVN tegen OZC begint zaterdag om 14:30 uur. Scheidsrechter is mevrouw Fijke Hoogendijk uit Enschede.

Ook het tweede elftal begint zaterdag aan de laatste periode. Ook SVVN 2 staat achtste al bestaat deze competitie uit twaalf teams en die van SVVN 1 uit veertien. Zaterdag bleef SVVN 2 voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Ditmaal werd in Denekamp gelijk gespeeld tegen middenmoter SDC’12 2. De wedstrijd eindigde in 2-2. Toch is het gat met de degradatieplaatsen niet groot. Een team dat momenteel op zo’n degradatieplaats staat is Sparta E. 3. Sparta heeft drie punten minder dan SVVN maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen zaterdag eindigde de thuiswedstrijd tegen Berghuizen 2 voor Sparta in 0-0. Eerder dit seizoen verloor SVVN nog in Enschede met 4-3 van Sparta. Zaak voor het tweede om verschil niet kleiner te laten worden en het liefst juist groter. De aftrap voor de wedstrijd tussen SVVN 2 en Sparta E. 3 is om 14:30 uur.

SVVN JO8-1 begon moeizaam aan hun voorjaarsreeks. Er werd thuis verloren van Juventa’12 JO8-3 (6-8), uit bij Vroomshoopse Boys JO8-1 (10-6) en thuis van MVV’69 JO8-1 (1-5). Maar afgelopen zaterdag werd er voor het eerst gewonnen. In Westerhaar was SVVN JO8-1 met 3-7 te sterk voor Voorwaarts V. JO8-1. Zaterdag maakt SVVN JO8-1 zich op voor een onvervalste derby. Dan komt DES JO8-1 naar Nijverdal-Zuid. De wedstrijd tussen JO8-1 en DES JO8-1 begint op de vroege morgen van half negen.

SVVN JO9-2 kwam zaterdag niet in actie. De wedstrijd in Almelo tegen Luctor et Emergo JO9-2 werd afgelast. Deze wedstrijd wordt nu op 30 mei gespeeld. Het wordt sowieso nog een drukke tijd want de week ervoor behaalde SVVN JO9-2 de kwartfinale van de beker door JCLE JO9-3 met 2-13 te verslaan. In die kwartfinale is op 21 maart Enter Vooruit JO9-2 thuis de tegenstander. In de competitie kwam SVVN JO9-2 tot nu toe slechts twee keer in actie. Bij VV Borne JO9-2 werd het 4-4 en thuis tegen Oranje Nassau JO9-4 4-5. Dus resteren er nog negen wedstrijden. De eerste is zaterdag thuis tegen GFC JO9-2. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN JO15-1 kwam in deze Voorjaarscompetitie tot nu toe slechts twee keer in actie. Ze bleven echter wel ongeslagen. De eerste wedstrijd werd in Hardenberg met 1-5 gewonnen van HHC JO15-3. Afgelopen zaterdag werd in Ommen de punten gedeeld met JCO JO15-2. Het werd 2-2. Tussendoor werd de thuiswedstrijd tegen Stevo JO15-1 nog afgelast. Zaterdag speelt JO15-1 ook thuis. Dan is Zenderen Vooruit JO15-1 de tegenstander. In de drie wedstrijden die zij speelden behaalden zij elk denkbaar resultaat. Winst tegen ROHDA Raalte JO15-2, gelijk tegen JCLE JO15-1 en verlies tegen Balkbrug/Avereest JO15-1. Blijft SVVN ook na zaterdag ongeslagen? De wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en Zenderen Vooruit begint om 09:30 uur.

Het was alweer een tijdje geleden dat SVVN JO13-1 in de 1ste Klasse voetbalde. Maar na een uitstekende Najaarscompetitie in de 2de Klasse waar het als 2de eindigde mag SVVN het na de winterstop weer in de 1ste Klasse proberen. De eerste wedstrijd uit bij DES ging nipt verloren. De tweede wedstrijd thuis tegen JVC Dedemsvaart JO13-2 werd 2-2. Afgelopen zaterdag ging SVVN echter met 7-0 ten onder tegen koploper VV Den Ham JO13-1. Zaterdag komt de andere club die nog de volle buit heeft naar Nijverdal-Zuid. De Zweef heeft ook alles gewonnen maar deed dat net met iets minder overtuigende cijfers. Afgelopen najaar werd De Zweef kampioen van de 1ste Klasse waar VV Den Ham “slechts” vierde werd. Een pittige uitdaging dus voor SVVN JO13-1. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen De Zweef JO13-1 begint om 11:00 uur.