Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal de voor hun traditioneel lastige uitwedstrijd bij Bergentheim. De laatste jaren werd daar toch vaak een kansloze nederlaag geleden. Dit was afgelopen zaterdag toch zeker niet geval. SVVN 1 voetbalde beter dan de voorgaande wedstrijden en was zeker niet minder dan de thuisclub. Het was een wedstrijd waar het kwartje beide kanten op kon vallen. VV Bergentheim was het meest fortuinlijke deze wedstrijd. Er twee doelpunten aan hun kant terwijl deze qua mogelijkheden ook makkelijk aan de kant van SVVN hadden kunnen vallen. Helaas geen punten voor de Volharding.

Een ongelukkige nederlaag tegen de nummer drie van de ranglijst dus. Zaterdag speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen een andere titelkandidaat en de nummer twee van de ranglijst VV Hellendoorn. De Heldersen staan op één punt van koploper De Esch. Hellendoorn heeft dit seizoen nog maar één keer verloren. In november won Wilhelminaschool op eigen veld met 3-2. Naast die ene nederlaag waren er ook nog vier gelijke spelen. Eén van die gelijke spelen was in het onderlinge duel in Hellendoorn op 26 oktober. De thuisploeg was de eerste helft heer en meester. Hellendoorn ging zeer verdiend met 2-0 rusten. Na rust kwam een onherkenbaar SVVN uit de kleedkamer dat binnen tien minuten de stand weer gelijk had getrokken door twee doelpunten van Joost ten Kleij. En SVVN kreeg kans op meer. Afgelopen zaterdag won Hellendoorn op eigen veld met maar liefst 7-1 van VV Kloosterhaar.

Bij winst en puntverlies van ASV’57 wint VV Hellendoorn zaterdag de 2de periode. Overigens heeft bij winst ook SVVN nog een kleine kans op het winnen van deze periode. De wedstrijd tussen SVVN en VV Hellendoorn begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jordin Brouwer uit Apeldoorn. Pupil van de week is Lenn Kappert. Lenn is zes jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO8-2.

Het tweede elftal speelde afgelopen zaterdag voor de derde achtereenvolgende keer gelijk. Wederom wist SVVN de nummer twee op de ranglijst op een gelijkspel te houden. Ditmaal was het in Wierden tegen SVZW 3. De wedstrijd eindigde in 2-2. Door dit puntje wipte SVVN over Sparta E. 3 heen in de stand en staat het nu tiende. De nummers 11 en 12 degraderen aan het einde van het seizoen naar de 4de Klasse. SVVN wil graag de weg blijven in slaan en dan zou een winstpartij zeer welkom zijn. Zaterdag speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool 2. De Hengelose ploeg is hekkensluiter in deze klasse. W’school heeft vijf punten minder en een wedstrijd minder gespeeld dan SVVN. Wilhelminaschool won slechts één keer. Dat was vlak voor de winterstop met 2-3 bij DES 2. SVVN won één keer vaker. Eerder dit seizoen won SVVN met 0-2 bij Wilhelminaschool. Zaterdag begint wedstrijd tussen SVVN 2 en Wilhelminaschool 2 om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Enver Yalcin uit Hengelo.

De KNVB heeft een volledig programma ingepland deze zaterdag. Echter begint dan ook de voorjaarsvakantie en inmiddels zijn al de nodige wedstrijden verzet naar andere data. Toch valt er nog genoeg te beleven op Sportpark Groot Lochter. SVVN JO8-1 speelt op hetzelfde niveau als voor de winterstop. Hun eerste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie speelden ze thuis tegen Juventa’12 JO8-3. Er werd met 6-8 verloren. Afgelopen zaterdag volgde de tweede wedstrijd in Vroomshoop tegen Vroomshoopse Boys JO8-1. Ook nu scoorde SVVN JO8-1 zes keer. Er werd echter weer verloren. Het werd nu 10-6. Zaterdag mag SVVN JO8-1 weer thuis aantreden. Ditmaal komt MVV’69 JO8-1. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN JO10-2 eindigde voor de winterstop keurig in de middenmoot. Ook nu spelen ze weer op hetzelfde niveau. Er is één cijfertje veranderd. Dit team acteert nu onder SVVN JO10-1. Als SVVN JO10-1 begon het de competitie met een uitwedstrijd tegen ROHDA Raalte JO10-3. De wedstrijd eindigde in 3-3. Afgelopen zaterdag speelden ze opnieuw tegen ROHDA Raalte. Nu was de wedstrijd in Raalte en was JO10-4 de tegenstander. Weer was het verschil klein. Er werd helaas met 5-4 verloren. Zaterdag komt de tegenstander uit Deventer. Om 08:30 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO10-1 en RDC JO10-1.

SVVN JO11-1 begon de competitie uitstekend. Het team, bestaande uit bijna allemaal eerstejaars spelers, won thuis met 6-2 van Voorwaarts JO11-1. Afgelopen zaterdag moest het team in Wierden met 5-2 de meerdere erkennen in SVZW JO11-1. De Zwaluwen zijn één van de twee teams die twee wedstrijden hebben gewonnen. Zaterdag speelt SVVN JO11-1 een thuiswedstijd tegen JCLE JO11-1. JCLE speelde tot nu slechts één wedstrijd. In Vriezenveen werd het 5-5 tegen DETO JO11-3. De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen JCLE JO11-1 begint zaterdag om 09:30 uur.

Ook SVVN JO19-2 begon hun nieuwe competitie met een overwinning. Thuis werd met 4-0 Vroomshoopse Boys JO19-2 verslagen. Afgelopen zaterdag werd er echter met 5-2 verloren in Vriezenveen bij DETO JO19-2. Daar werd voor de winterstop, hetzij wel thuis, met 4-5 van verloren. Zaterdag speelt JO19-2 weer thuis. Ditmaal komt VV Den Ham JO19-2 naar Nijverdal. De Hammenaren speelden tot nu slecht een wedstrijd. Deze werd in Wierden bij Juventa’12 JO19-2 met 0-2 gewonnen. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO19-2 tegen VV Den Ham JO19-2 staat gepland om 12:30 uur.