Aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag van SVVN 1 werd toch een beetje een wrange smaak overgehouden. Er werd wel hard gewerkt in de thuiswedstrijd tegen AJc’96, maar qua niveau hield het niet over. Verder heerste een grimmige sfeer, waar eerlijk gezegd de tegenstander wel een groter aandeel in had. Het resultaat was een gelijkspel en daar viel uiteindelijk weinig op af te dingen. Het was alweer het achtste gelijke spel van dit seizoen. Overigens dateerde het laatste gelijke spel alweer van 30 november. Het doelpunt kwam uit een vrije trap van Melvin Morsink die voor de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd scoorde.

Zaterdag speelt SVVN 1 weer een uitwedstrijd. Ditmaal gaan we op bezoek bij VV Bergentheim. Bergentheim staat derde en heeft vier punten meer dan SVVN en een wedstrijd te goed. Dit kwam omdat de club wegens een sterfgeval van een erelid afgelopen zaterdag niet in actie kwam. Langs deze weg wil ik dan ook mijn medeleven betuigen aan iedereen die hem liefhad.

De uitjes naar Moscou verlopen nooit soepel. De laatste drie competitiewedstrijden verloor SVVN telkens met ruime cijfers. Vorig seizoen was het de laatste competitiewedstrijd en stond er niks meer op het spel. Het werd 4-1 voor “Banthum” nadat SVVN nog wel op voorsprong was gekomen. Normaliter verlopen de ontmoetingen met Bergentheim in Nijverdal beter, maar dit seizoen moest SVVN een nederlaag slikken. SVVN had zich te beklagen over de scheidsrechter op twee cruciale momenten. Het werd uiteindelijk 2-4 voor VV Bergentheim. Rowan Wijnen en Melvin Morsink scoorden namens SVVN.

Een traditionele zware uitwedstrijd dus voor SVVN. Maar we hebben dit seizoen al vaker afgerekend met traditioneel lastige tegenstanders dus er gloort hoop aan de horizon. De wedstrijd VV Bergentheim tegen SVVN begint op Sportpark Moscou te Bergentheim om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Stan Smit uit Raalte.

Het tweede elftal hervatte de competitie met een thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst De Esch 3. De gasten kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar in het tweede bedrijf was het SVVN die deze achterstand wegwerkte. Beide ploegen moesten genoegen nemen met één punt. Zaterdag speelt SVVN 2 een uitwedstrijd in Wierden. Dan gaat het op bezoek bij SVZW 3. De enigste tegenstander die het tot nu toe nu niet trof in de competitie. De wedstrijd tussen beide teams in Nijverdal werd op zowel 2 november als 14 december afgelast. SVZW 3 staat momenteel op de derde plaats op één punt van de nummer twee en heeft dus nog een wedstrijd te goed. Afgelopen zaterdag won De Zwaluwen met 1-2 bij DES 2. De wedstrijd tussen SVZW 3 en SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Lage Veld in Wierden. De aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Bas ten Tije uit Holten.

Zoals het de laatste jaren wel vaker voorkomt neemt SVVN met meer teams deel aan de competitie na de winterstop dan ervoor. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de oudere spelers van de F-League dan doorgeschoven worden naar de JO8 lichting. Vandaar dat we nu ook twee JO8 teams hebben. SVVN JO8-2 beleefde vorige week hun vuurdoop in een KNVB-competitie. Bij De Zweef JO8-7 werd verdienstelijk gelijkgespeeld. Het werd 5-5. Zaterdag mag JO8-2 het voor het eerst op het eigen veld proberen. Sportlust Vroomshoop JO8-1 is de tegenstander. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Het najaar was uiterst succesvol voor de JO9 groep. Zowel JO9-1 als JO9-2 werden kampioen en er was zoveel aanwas dat er zelfs een derde JO9 team ingeschreven kon worden. De teams werden in de winterstop heringedeeld. SVVN JO9-3 zou vorige week voor het eerst in actie komen ware het niet dat de wedstrijd in Rijssen tegen Excelsior’31 JO9-3 werd afgelast. Dan moet het voor dit team maar aanstaande zaterdag gebeuren. SVVN JO9-3 mag ditmaal thuis spelen en VV Holten JO9-3 is de tegenstander. De aftrap staat om 08:30 uur gepland.

Ook van de JO13 lichting is er een extra team ingeschreven deze Voorjaarscompetitie. De meeste spelers kwamen voor de winterstop nog uit voor SVVN JO12-1 en mogen nu voor het eerst op een groot veld voetballen. En dat is best wel spannend en moeilijk soms. SVVN JO13-3 kwam vorige week wel in actie in Rijssen en speelde zeer knap met 1-1 gelijk bij SC Rijssen JO13-1. Zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld en nu is Enter Vooruit JO13-2 de tegenstander. EV verloor vorige met 2-3 van Stevo JO13-3. Enter Vooruit speelde vorig seizoen ook al op dit 5de Klasse niveau en wist tweemaal te winnen van de twee teams die het onder zich hield. De wedstrijd SVVN JO13-3 tegen Enter Vooruit JO13-2 begint om 09:30 uur.

SVVN JO19-1 begon vorige de competitie met 0-0 gelijkspel in en tegen Den Ham. Niet verkeerd tegen een team die vorig jaar vierde werd in een andere 1ste Klasse. Aanstaande zaterdag komt SVVN een oude bekende tegen. Medio oktober speelde SVVN tweemaal achter elkaar bij VV Hellendoorn. Eerst in het kader van de KNVB-beker en een week later voor de competitie. Het werd achtereen volgens 4-1 en 3-1 voor de thuisclub. SVVN JO19-1 was niet te spreken over de clubscheidsrechter die beide wedstrijden floot. SVVN JO19-1 mag daar revanche voor gaan proberen te nemen op de groene weide. Hellendoorn JO19-1 won hun eerste wedstrijd met 7-1 van DETO JO19-1 en is een kampioenskandidaat in deze klasse. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen VV Hellendoorn JO19-1 begint om 12:30 uur.