Afgelopen zaterdag trapte SVVN 1 het jaar 2020 af met de eerste competitiewedstrijd in Bruchterveld. Binnen ettelijke minuten kwam de Volharding al op voorsprong door een prachtige goal van Melvin Morsink. Op het harde en hobbelige veld zakte het niveau hierna. Bruchterveld liet de kansen liggen om te scoren. Na de thee was hetzelfde spelbeeld te zien, maar door doelpunten van Teun Bakhuis en Melvin Hulsman liep SVVN uit naar een 0-3 overwinning. Het was de derde overwinning op rij voor de groenwitten.

Exact halverwege de competitie is SVVN terug te vinden op de zevende plaats met 19 punten. Zaterdag wordt er een begin gemaakt met de terugronde. De eerste tegenstander is AJc’96. Zij komen zaterdag vanuit Losser naar Nijverdal. AJc speelt voor het derde seizoen op zaterdag en werd vorig seizoen met overmacht kampioen van de 4de Klasse F. AJc’96 staat op de negende plaats met 15 punten. Daar zou men op zich wel tevreden mee kunnen zijn. Maar het seizoen kenmerkt zich nogal door wisselvalligheid. Tegen hooggeplaatste clubs wordt vaak een goed resultaat geboekt terwijl AJc een week later onderuitgaat tegen een laagvlieger. AJc kende een valse start van 2020. Thuis tegen de nummer voorlaatst Voorwaarts V. werd met 0-2 verloren.

In september werd de heenwedstrijd in Losser in de eerste speelronde gespeeld. SVVN had erg veel moeite met de goed spelende thuisclub dat al freewheelend de drie punten binnen leek te harken. Vlak na rust werd het 2-0 en AJc kreeg kansen om de score uit te bouwen. In de 90ste minuut vond Frank Bolink de aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd bezorgde Bas Koedijk toch nog voor een punt voor SVVN door de allerlaatste aanval succesvol af te ronden.  Wellicht een gestolen punt tegen één van de betere tegenstanders dit seizoen.

Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en AJc’96 om 14:30 uur op Sportpark Groot Lochter. Scheidsrechter is de heer Niels Mulder uit Vriezenveen. Pupil van de Week is Noël Broekmate. Noël is zes jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO8-2.

Aanstaande zaterdag worden de competities weer officieel hervat en beginnen de Voorjaarscompetities. Voor SVVN 2 geldt het eerste. Na een zeer moeizaam begin ging het de laatste weken voor de winterstop wel wat beter qua resultaat voor SVVN 2. De laatste wedstrijd thuis tegen DES 2 duurde net iets te lang waardoor SVVN slechts één punt overhield in plaats van de gewenste drie. Maar het houdt nog niet allemaal over. SVVN staat op de 10de plaats gelijk in punten met nummer 11 Achilles’12 2. Wel heeft SVVN een wedstrijd minder gespeeld. De oefenwedstrijden in de winterstop moeten het nodige vertrouwen geven voor de tweede seizoenshelft. Bij 2de Klasser VV Hellendoorn werd met 0-0 gelijkgespeeld terwijl bij een andere 2de Klasser, Oranje Nassau 3, zelfs met 1-2 werd gewonnen. Zaterdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd. Nummer twee De Esch 3 komt vanuit Oldenzaal naar Nijverdal. Op de eerste speeldag werd de heenwedstrijd gespeeld in Oldenzaal. SVVN voelde zich bestolen toen ze uiteindelijk met een 2-1 nederlaag van het veld afstapte. De aftrap van de wedstrijd SVVN 2 tegen De Esch 3 is om half drie.

Ook de jeugd van SVVN mag aanstaande zaterdag weer de wei in. Zij gaan dan een start maken van de Voorjaarscompetitie van het seizoen 2019-2020. SVVN JO9-1 werd voor de winterstop met overmacht kampioen van een 3de Klasse. Besloten werd om dit team niet één maar twee klassen hoger in te delen. In de 1ste Klasse dus. De verwachting is dat SVVN JO9-1 hier een beste kluif aan krijgt maar dat het ook goed is voor de ontwikkeling van dit team. Zaterdag start SVVN JO9-1 met een thuiswedstrijd tegen Quick’20 JO9-2. De Oldenzaalse formatie heeft ervaring op dit niveau want ook voor de winterstop speelde Quick’20 in de 1ste Klasse. De wedstrijd SVVN JO9-1 tegen Quick’20 JO9-2.

SVVN JO10-1 speelde voor de winterstop in de Hoofdklasse. Door de TC werd besloten dit team door te schuiven naar de JO11. Als SVVN JO11-1 speelt dit team na de winterstop in de 2de Klasse. De eerste wedstrijd is zaterdag thuis tegen Voorwaarts V. JO11-1. De ploeg uit Westerhaar speelde voor de winterstop ook op dit niveau. In een vrij sterke 2de Klasse werd Voorwaarts V. JO11-1 uiteindelijk op de vijfde plaats onder andere voor De Zweef JO11-1 en Stevo JO11-1. Het is een leuke eerste proef voor SVVN JO11-1 om te kijken hoe dit jonge team zich in deze klasse staande gaat houden. De wedstrijd tussen SVVN JO11-1 en Voorwaarts V. JO11-1 begint om 09:30 uur.

De Najaarscompetitie was geen succes voor SVVN JO13-2. Bij enige wedstrijd die werd gewonnen werd de uitslag foutief ingevuld zodat dit team aan het einde van de rit met lege handen bleef staan. Maar gelukkig begint nu iedereen weer op nul en mag SVVN JO13-2 het nu in de 5de Klasse proberen. De eerste tegenstander is het Wierdense Juventa’12 JO13-3. Zij speelden voor de winterstop ook op dit niveau. Van de 11 wedstrijden werden er drie gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Hopelijk komt SVVN JO13-2 beter mee op dit niveau en weet het af en toe een wedstrijdje te winnen. Misschien aanstaande zaterdag al? De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen Juventa’12 JO13-3 begint om 09:30 uur.

SVVN JO17-2 eindigde voor de winterstop in de 4de Klasse als tweede achter ROHDA Raalte JO17-3. Uiteindelijk deed een gelijkspel bij middenmoter Excelsior’31 JO17-5 SVVN de das om. Maar omdat SVVN JO17-2 precies gemiddeld 2,5 punt per wedstrijd behaalde promoveerde dit team toch naar de 3de Klasse. En daar staat een beste uitdaging te wachten voor SVVN JO17-2! Zaterdag speelt SVVN JO17-2 de eerste wedstrijd thuis tegen ASV’57 JO17-1. ASV kwam in de Najaarscompetitie uit in de 2de Klasse. Op 21 december wist ASV voor het eerst te winnen. Ze waren met 3-1 te sterk voor VV Losser JO17-2. Zaterdag staan SVVN JO17-2 en ASV’57 JO17-1 tegenover elkaar. De wedstrijd begint om 12:30 uur.