Nu de geur van de oliebollen eindelijk uit huis is verdreven is het weer tijd om ons druk te maken over de belangrijkste bijzaak van het leven: Voetbal. De allerbeste wensen en een sportief 2020 toegewenst. Er rolde dit jaar wel maar vooral niet op Sportpark Groot Lochter. SVVN is de enige Nijverdalse club aan wie de gemeente geen kunstgrasveld heeft geschonken dus zijn we genoodzaakt in deze onzekere tijden qua weer oefenwedstrijden bij andere verenigingen te plannen.

Zo ging het eerste elftal op bezoek in Vroomshoop en Borne. Bij Sportlust Vroomshoop werd eenvoudig gewonnen. De 4de Klasser zondag werd met 1-8 aan de kant gezet. Afgelopen zaterdag ging SVVN 1 op bezoek bij zaterdag 4de Klasser BZSV de Blauwwitters na een 1-4 ruststand speelde SVVN een zeer zwakke tweede helft waar ingebrachte jongelingen en de ervaren krachten die waren blijven staan elkaar niet wisten te vinden. Uiteindelijk wist SVVN nog wel met 4-5 te winnen. Een verloren middag als ik de ooggetuigen mag geloven.

Aanstaande zaterdag is het tijd voor het echte werk. Dan wordt de competitie hervat met de 13de speelronde. Hierna zijn we dus precies halverwege. En de enige tegenstander die we nog niet hebben gehad treffen we zaterdag: VV Bruchterveld. De wereld ziet er voor Volharding veel rooskleuriger uit na de twee laatste overwinningen in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Dat dit gebeurde tegen voor SVVN traditioneel lastige tegenstanders is helemaal een opsteker. Een mooie zevende plaats is de beloning. In de winterstop werd bekend dat SVVN en ASV’57 aan het einde van het seizoen aan partnerruil doen. Julian gaat naar Aadorp terwijl René de Visscher de omgekeerde weg maakt en volgend seizoen hoofdtrainer is van SVVN.

Dus de kans is zeer aanwezig dat we Julian volgend seizoen twee keer zullen treffen. Zover is het nog lange niet. Bruchterveld. De club eindigde vorig seizoen als vierde in de 4de Klasse D. In de nacompetitie werden echter SV Zalk en DKB verslagen zodat zij promotie afdwongen naar de 3de Klasse. Het seizoen begon Bruchterveld met vijf nederlagen op rij. In de zesde speelronde was het wel raak en werd AJC’96 thuis met 3-0 verslagen. Twee wedstrijden later werd er met 1-4 bij DES gewonnen. Dit zijn de enigste tot nu toe behaalde punten. Met de zes punten is Bruchterveld hekkensluiter in deze klasse. Maar ze zullen er ongetwijfeld alles aan doen om hun verblijf in de 3de Klasse te verlengen.

In ons 91-jarig bestaan troffen we Bruchterveld niet vaak. Voor de laatste keer in competitieverband moeten we terug naar begin deze eeuw. Op 9 november 2002 won SVVN met 1-4 van de gastheren. De doelpunten kwamen van de huidig trainer van SVVN 2 (André Smal), de leider van SVVN JO9-1 (Jasper Schutten), de trainer van PH JO19-1 (Recit Latul) en Kay Poppe. Hierna troffen beide teams elkaar nog wel vriendschappelijk. Een pijnlijke 7-2 nederlaag op 20 januari 2017 staat nog op netvlies gebrand. Dat is allemaal vergane glorie. De wedstrijd VV Bruchterveld tegen SVVN wordt gespeeld op Sportpark Noppenweide te Bruchterveld. De aftrap is om half drie. De leiding is in handen van de heer Bjorn van der Veen uit Enschede.

Tot zover de eerste voorbeschouwing van 2020. Zaterdag spelen enkele lagere seniorenteams nog inhaalwedstrijden en oefent de jeugd. De week er op, op 1 februari, wordt de competitie voor iedereen hervat.