Voor u ligt alweer de laatste voorbeschouwing van dit jaar. Het jaar 2019 is voorbij gevlogen. Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SVVN haar laatste thuiswedstrijd. Het was niet de beste wedstrijd van het afgelopen jaar en zeker niet de meest sprankelende, maar er werd wel met 1-0 gewonnen van Voorwaarts V. En deze winst konden we zeer zeker goed gebruiken. Het geeft weer wat lucht met de onderste plaatsen. Net als de week ervoor wist Marvin Thomas te scoren voor de Volharding. Ditmaal was hij dus matchwinner.

Voorwaarts is een tegenstander waar SVVN in het verleden veel moeite mee had. Maar niet voor het eerst dit seizoen behaalde SVVN resultaat in wedstrijden met voor hun lastige tegenstanders. In dat rijtje past ook zeker de tegenstander van aankomende zaterdag. De laatste drie ontmoetingen met VV Kloosterhaar gingen allen vrij kansloos verloren en daarbij voetbalde SVVN telkens niet best. VV Kloosterhaar werd vorig jaar verrassend vierde en mocht deelnemen aan de nacompetitie. Dit toetje leed niet tot promotie. Dit seizoen startten de zebra’s met twee nederlagen. Daarna volgde een knappe 3-0 overwinning op OZC. Verder werd er van VV Bruchterveld en Oranje Nassau gewonnen. Plus gelijke spelen tegen Voorwaarts en De Esch maakt dat elf punten. SVVN heeft er twee meer.

Vorig seizoen verloor SVVN in Kloosterhaar met 1-0. Het was een frustrerende middag waar weinig lukte bij de groenwitten. Laten we hopen dat het zaterdag allemaal heel anders zal zijn. Op Sportpark De Polderhoek te Kloosterhaar zal om half drie de aftrap zijn. De KNVB heeft de heer John Schumer uit Vriezenveen bereid gevonden de fluit te hanteren bij deze wedstrijd.

Afgelopen zaterdag debuteerde André Smal als trainer van SVVN 2. En wat is mooier dan te debuteren in een mini derby? In de thuiswedstrijd tegen DES stond volgens de overlevering SVVN lang voor, maar moest het vlak voor tijd een tegentreffer incasseren. Een puntdeling was het gevolg. Beide teams schoten met dat puntje weinig op en blijven in de onderste helft van de ranglijst staan. Zaterdag speelt SVVN een inhaalwedstrijd. De thuiswedstrijd tegen SVZW 3 werd eerder dit seizoen afgelast omdat de speelmat onbespeelbaar was. SVZW staat vierde en zal bij winst als tweede de winterstop ingaan. Vorige week werd er thuis met 5-3 gewonnen van Achilles’12 2. Vorig jaar kon SVZW uitlopen naar een 1-4 overwinning in de onderlinge ontmoeting in Nijverdal. Zaterdag begint de wedstrijd SVVN 2 tegen SVZW 3 om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gerard ter Hoek uit Almelo.

Net als voor het tweede elftal staat ook voor de rest van de teams een inhaalzaterdag. Nu werden er zo links en rechts wedstrijden afgelast en aangezien SVVN als enigste middelgrote club in de wijde regio niet over kunstgras beschikt zal het u niet verbazen dat dit veelal thuiswedstrijden zijn. Deze wedstrijden worden, indien van belang bij de najaarscompetities, zaterdag gespeeld.

Een wedstrijd van belang. Dat is de eerste wedstrijd zeker. Vorige week werd SVVN JO9-2 al kampioen van hun competitie en in navolging van dit team kan aanstaande zaterdag ook SVVN JO9-1 kampioen worden van hun competitie. De negen wedstrijden die SVVN JO9-1 tot nu toe hebben gespeeld werden allemaal gewonnen. Vaak dit gepaard met dubbele cijfers. SVVN heeft dan ook besloten om aan te vragen bij de KNVB of dit team volgend seizoen twee klassen hoger ingedeeld kan worden. Afgelopen zaterdag won SVVN JO9-1 met 2-10 bij SVZW JO9-2. Zaterdag is SVVN JO9-1 bij winst kampioen. Dat mag gaan gebeuren in een thuiswedstrijd. Tegenstander is SV Haarle JO9-1. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Bij de overige thuiswedstrijden van de jeugd staan niet in dergelijk belang. Daar staat ontwikkeling en vooral plezier voorop. En eigenlijk is dat het grootste belang van allemaal. Een heerlijke competitie. Zo kan de competitie van SVVN JO10-3 best omschreven worden. Zes keer winst, eenmaal gelijk en drie verliesbeurten in een 4de Klasse waar best veel JO10-1 teams in zitten en dat niet alleen maar van kleine clubs. Een mooi plaatsje in de subtop heeft dat tot gevolg. Afgelopen zaterdag werd er weliswaar met 10-8 verloren bij SV Mariënheem JO10-1 maar dat mag de pret niet drukken. Zaterdag speelt de laat wedstrijd thuis tegen Oranje Nassau JO10-3. De aftrap is om 08:30 uur.

Bovenstaande geldt niet voor SVVN JO11-1. Zij waren te zwaar ingedeeld en daardoor verloren ze al hun acht wedstrijden tot nu toe. Afgelopen zaterdag ging SVVN in Goor op bezoek bij Hector JO11-1. Zij staan derde in deze klasse. SVVN verloor de wedstrijd met 6-2. De laatste wedstrijd speelt SVVN JO11-1 thuis tegen DEC’10 JO11-1. Ook zij zijn nog puntloos. Zij staan boven SVVN omdat DEC een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het doelsaldo van DEC is wel minder. Eén ding is zeker: Na zaterdag is minimaal één van de teams niet meer puntloos. De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen DEC’10 JO11-1 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 begon met een zware thuisnederlaag tegen Bon Boys JO15-3. Maar wat bleek aan het einde van de rit: Het Haaksbergse team werd met vlag en wimpel kampioen en scoorde gemiddeld bijna tien keer per wedstrijd. Dan deed SVVN het helemaal zo slecht nog niet. Dat bleek ook wel in het restant van de competitie waar voorts nog vier keer gewonnen en vier keer verloren werd naast een gelijkspel. Afgelopen zaterdag maakte SVVN JO15-2 gehakt van Juventa’12 JO15-4. Het werd 10-2. Juventa is wel het zwakste broertje uit deze klasse. SVVN staat mooi in de middenmoot op de achtste plaats. Zaterdag speelt SVVN tegen Excelsior’31 JO15-4. Excelsior staat vierde. Twee weken geleden verloor Excelsior verrassend in Wierden met 1-0 bij Juventa’12 JO15-3. Op datzelfde moment verloor SVVN in Rijssen met 3-2 van de nummer twee Excelsior’31 JO15-3. Dus geheel kansloos is SVVN JO15-2 zaterdag niet. De wedstrijd SVVN JO15-2 tegen Excelsior’31 JO15-4 begint om 11:00 uur.

Ook SVVN JO17-1 speelt zaterdag de laatste wedstrijd van hun competitie. Ondanks een zware nederlaag tijdens de eerste speelronde was de start van de competitie toch wel aardig hoopvol. Er werd drie keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. De laatste vier wedstrijden gingen echter allemaal verloren waardoor SVVN JO17-1 zakte naar de tiende plaats waar ze nu staan. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 0-2 verloren van middenmoter VV Lemelerveld. Als slotstuk ontvangt SVVN zaterdag De Tukkers JO17-1. De Albergers staan tweede en hebben het kampioenschap inmiddels naar Stevo JO17-1 zien gaan. De Tukkers wonnen afgelopen zaterdag thuis met 5-3 van Vroomshoopse Boys JO17-1. Een team dat onder SVVN staat. Het zou mooi zijn als beide teams er een echte wedstrijd van maken als om 12:30 uur het startsein van deze match klinkt.