Terugkijkend op de dag van zaterdag begint een repeterend verhaal te worden. In Almelo bij een degradant uit de 2de Klasse kwam SVVN op voorsprong tegen Oranje Nassau. SVVN had de kans om de voorsprong te vergroten. Vlak voor rust incasseert SVVN de gelijkmaker. Vlak na rust kijkt SVVN zelfs tegen een tegenstand aan. In de 83ste minuut maakt SVVN de gelijkmaker. Hierna drukt SVVN wel, maar krijgt ON de beste kans op drie punten. Het gelijke spel is een goede afspiegeling van de wedstrijd, maar er had meer ingezeten.

Alweer een gelijkspel. SVVN kan elke tegenstander aan, maar het levert telkens maar een punt op. En dat is te zien op ranglijst. SVVN staat op de tiende plaats. Een keer winnen zou een beste sprong op de ranglijst kunnen opleveren. Aanstaande zaterdag speelt SVVN weer thuis. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van 2019. De tegenstander deze middag is Voorwaarts V. Voorwaarts wist zich het vege lijf vorig seizoen te redden door in de nacompetitie af te rekenen met SV Harfsen. Na de terugkeer van wat oudgedienden leek de toekomst er wat rooskleuriger voor te staan voor de club uut de Wieke. Hoewel de ploegen er om heen, inclusief SVVN, dicht bij Voorwaarts in de buurt staan is dit nog niet af te lezen uit de stand. Voorwaarts staat voorlaatste. Voorwaarts won net zo vaak als SVVN. Voorwaarts deed dit op de tweede speeldag in een thuiswedstrijd tegen VV Bruchterveld. Het werd 3-0. Daarnaast speelde Voorwaarts vier keer gelijk. Waaronder de laatste wedstrijd thuis tegen koploper VV Hellendoorn. Het bleef 0-0. Maar dat zal de burger moed geven daar.

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams dus. Met als inzet drie punten. Met die drie punten zouden beide partijen omhoog mogen kijken terwijl elk ander resultaat er voor zorgt dat de situatie niet beter wordt. Ondanks dat SVVN vorig seizoen vier plaatsen hoger eindigde dan Voorwaarts wist het aan de onderlinge ontmoetingen slechts één punt te behalen. De thuiswedstrijd ging ondanks twee doelpunten van Melvin Morsink met 2-3 verloren. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en Voorwaarts V. om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer André Willems uit Zeewolde. Pupil van de week is Ot Imhof. Ot is zeven jaar oud en hij speelt in JO9-2.

In de laatste wedstrijd onder ad interim trainer Tim van Kammen deed SVVN 2 slechte zaken. Op zaterdagavond stapte SVVN in Oldenzaal na een wedstrijd tegen concurrent met 4-2 nederlaag van het veld af. In plaats van in punten op gelijke hoogte te komen werd het gat tussen beide zes punten. SVVN zakte naar de elfde plaats. Bedankt Tim voor het waarnemen van de functie waar onder andere twee overwinningen werden geboekt. Zaterdag komt DES 2 op bezoek voor de miniderby van Nijverdal. DES degradeerde vorig seizoen uit de reserve 2de Klasse. Dit seizoen gaat het nog heel goed met de roodzwarten. Er werd weleens waar uit gewonnen bij SVZW 3 en Achilles’12 2 maar daarnaast werd er nog drie keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. Hiermee staat op de negende plaats met twee punten meer dan SVVN. Een mooi affiche om mee te beginnen voor de nieuwe trainer André Smal. De wedstrijd SVVN 2 tegen DES 2 begint om 14:30 uur.

Normaal worden bij de jeugd alleen een selectie gemaakt uit thuiswedstrijden, maar uiteraard wordt er graag een uitzondering gemaakt voor een eventueel kampioenschap dat zaterdag behaald kan worden. SVVN JO9-2 begon met een 3-9 overwinning op Hulzense Boys JO9-2. Hierna volgden nog acht wedstrijden en even zoveel overwinningen. Soms heel ruim zoals onder tegen VV Nieuw Heeten JO9-1. Soms ging het een stuk lastiger zoals afgelopen zaterdag toen met 4-2 thuis van VV Hellendoorn JO9-3 werd gewonnen. Zaterdag speelt SVVN JO9-2 hun laatste wedstrijd van het seizoen en is het bij winst kampioen. SVVN JO9-2 gaat op bezoek bij De Zweef JO9-4. Beide team troffen elkaar al eerder in het kader van bekertoernooi en toen wist SVVN ook al op Gagelman ruim te winnen. Gaat ze dat zaterdag weer lukken? De wedstrijd De Zweef JO9-4 tegen SVVN JO9-2 begint op Sportpark Gagelman om 09:30 uur. Kom allen kijken op SVVN JO9-2 kampioen wordt zaterdag.

Ook SVVN JO8-1 speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Kampioen worden ze niet, maar dat hoef natuurlijk ook niet. JO 8-1 zat in een leuke Najaarscompetitie waarin acht keer gewonnen werd en twee keer verloren. Hiermee horen ze tot de top van het klassement. En misschien zijn dan twee nipte nederlagen nog wel leerzamer dan de soms ruime overwinningen. Afgelopen zaterdag ging SVVN JO8-1 met 6-4 onderuit bij SC Lemele JO8-1 bijvoorbeeld. Zaterdag mogen ze nog één keer de wei in. Tegenstander in deze thuiswedstrijd is SV Raalte JO8-1. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Na negen wedstrijden is SVVN JO13-2 nog puntloos. Zijn ze te zwaar ingedeeld? Waarschijnlijk wel. In het voorjaar mogen ze het in de 5de Klasse gaan proberen. Volgens hun begeleiding hadden ze wel één wedstrijd gewonnen, maar daar werd net de verkeerde uitslag ingevuld. Pech! Vorige week ging SVVN JO13-2 in een thuiswedstrijd met 1-5 onderuit tegen nummer drie van de ranglijst VV Den Ham JO13-2/ Nog 1 wedstrijd voor SVVN JO13-2 en wel thuis tegen VV Hellendoorn JO13-2. De Heldersen staan na vijf keer winst en vier keer verlies keurig in de middenmoot. Afgelopen zaterdag won Hellendoorn thuis met 5-1 van SVV’56/VV Kloosterhaar JO13-1. Kan SVVN nog een puntje of misschien meer pakken? De wedstrijd begint om 09:30 uur.

Aanstaande zaterdag gaat hoogstwaarschijnlijk ROHDA Raalte JO17-3 kampioen worden van de 4de Klasse 02. SVVN JO17-2 deed tot het einde mee, maar een nederlaag op de tweede speeldag tegen ROHDA Raalte en vervolgens nog een gelijkspel bij Excelsior’31 JO17-5 deed SVVN JO17-2 de das om. Alle andere wedstrijden werden gewonnen inclusief afgelopen zaterdag bij SC Overwetering JO17-2. Het werd 1-5. ROHDA Raalte speelde twee wedstrijden gelijk en is bij winst thuis tegen laagvlieger VV Den Ham JO17-3. Bij elk ander resultaat kan SVVN de Raalter formatie nog achterhalen. Dan zal het als eerste zaterdag moeten winnen en dan zal de wedstrijd tegen Hulzense Boys JO17-2 nog ingehaald moeten worden. Maar eerst zaterdag. SVVN moet dus winnen om in de race te blijven. Tegenstander is VV Hellendoorn JO17-2. Hellendoorn staat in de middenmoot met 16 punten uit 9 wedstrijden. Afgelopen zaterdag won Hellendoorn met 3-5 bij VV Den Ham JO17-3. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen VV Hellendoorn JO17-2 begint om 12:30 uur.