Iedereen die zaterdag aanwezig was, was getuige van een alleraardigste wedstrijd van SVVN. Vooral in de eerste helft betaalde het voetbal zich uit in enkele zeer goede kansen en daarbij ook nog wat goede mogelijkheden. Tegen de verhouding in kwam koploper De Esch vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Na de thee was de wedstrijd minder amusant en kreeg de formatie uit Oldenzaal de kans op de 0-2 die wellicht de wedstrijd in het slot had gegooid. Zover kwam het echter niet en ook SVVN kreeg enkele kansen. In blessuretijd beloonde SVVN zich toch voor het getoonde spel toen een voorzet van links door Bas Koedijk werd binnengetikt.

Het betekende alweer het zesde gelijke spel in negen wedstrijden. Maar gezien het spel en de tegenstander had SVVN hier mee vrede mee dan meerdere andere gelijke spelen eerder behaald. Maar qua punten schiet het helaas nog niet op. Zaterdag gaat SVVN wederom sparren met een degradant uit de 2de Klasse. Ditmaal gaat de Volharding op bezoek in Almelo bij Oranje Nassau. Het is wisselvalligheid troef bij ON. Zo werd er met 7-2 gewonnen van titelkandidaat VV Bergentheim, maar werd er ook al vier keer verloren. Afgelopen zaterdag ging ON met 2-1 onderuit bij VV Kloosterhaar dat daardoor juist een beetje uit de onderste regionen kwam. ON staat slechts zesde met vijf punten achterstand op de koplopers.

De laatste ontmoeting in Almelo tussen Oranje Nassau en SVVN eindigde op 17 februari 2018 in een eenvoudige 3-0 overwinning van de thuisclub. Zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Gert Klaassen uit Achterveld.

Het tweede team boekte afgelopen zaterdag haar tweede overwinning. Op eigen veld kwam het met 0-2 achter tegen Hulzense Boys 3, maar boog het om tot een 3-2 overwinning. De drie punten verschaffen SVVN 2 wat lucht. Het zou wel eens fijn zijn een resultaat ook een goed vervolg te geven. Wellicht dat dit zaterdag wel lukt. Zaterdag gaat SVVN al voor derde (!!) keer naar Oldenzaal. Het is ook meteen de laatste keer. Eerder speelde SVVN 2 al bij De Esch 3 en FC Berghuizen 2. Beide wedstrijden gingen verloren. Zaterdag gaan ze op bezoek bij Quick’20 2. Quick won haar laatste twee wedstrijden thuis van Wilhelminaschool met 2-1 en uit bij DES met 0-2. Ze hebben tien punten uit negen wedstrijden en staan daarmee zevende. SVVN heeft drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. SVVN staat tiende. Bij een overwinning in Oldenzaal passeert SVVN dus Quick. De wedstrijd op Sportpark Vondersweijde begint om 16:45 uur. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Hossein Ahmadi uit Enschede.

SVVN JO10-3 voelt zich als een vis in het water in de competitie waar ze nu in zitten. In deze 4de Klasse werd van de acht wedstrijden er vijf gewonnen, twee keer werd er verloren en eenmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. En dat terwijl SVVN JO10-3 veel speelt tegen JO10-1 of JO10-2 teams van andere clubs. Afgelopen zaterdag won SVVN JO10-3 nog bij VV Holten JO10-2. Het werd 1-8. Ook in de beker doet SVVN JO10-3 het goed. In eerste knock-out ronde werd ABS JO10-3 opzij gezet. In Bathmen werd het 3-14. Het is bij dit schrijven nog niet bekend wie de tegenstander in de volgende ronde zal zijn en wanneer deze wedstrijd gespeeld zal gaan worden. Zaterdag speelt SVVN JO10-3 voor de competitie een thuiswedstrijd tegen MVV’69 JO10-1. Dit is een oude bekende van SVVN. In de poulefase won SVVN met 7-3 van MVV. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN JO10-3 en MVV’69 JO10-1 om 08:30 uur.

SVVN JO12-1 kende een zeer moeilijk begin van de competitie. De eerste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren. Maar op de zesde speeldag werd dan toch het eerste punt behaald. In Markelo werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Markelo JO12-3. Hierna volgden twee zware nederlagen tegen twee titelkandidaten in deze klasse. Afgelopen zaterdag ging SVVN op bezoek in Goor bij GFC JO12-2. SVVN wist deze wedstrijd in een 5-2 overwinning om te zetten. Leuk voor SVVN JO12-1 dat ze een wedstrijd weten te winnen. Zaterdag komt SC Daarle JO12-1. Daarle is verwikkeld in een kampioensstrijd met Zenderen Vooruit JO12-1 en SC Rijssen JO12-1. Alle drie teams hebben 1 wedstijd verloren. SC Daarle deed dat bij Zenderen met 6-2. Alle overige wedstrijden werden zeer ruim gewonnen. Een zware dobber voor SVVN JO12-1. Kan SVVN voor een stunt zorgen? De wedstrijd SVVN JO12-1 versus SC Daarle JO12-1 begint om 09:30 uur.

SVVN JO13-1 zit in de wachtkamer. Eerst zorgen dat jezelf twee wedstrijden wint en dan hopen op een misstap van koploper Helios JO13-1 en dan zou SVVN JO13-1 zich kunnen kronen tot kampioen van de 2de Klasse. Dat zou wat zijn zeg! SVVN JO13-1 was afgelopen zaterdag vrij en kon met een schuin oog kijken naar Deventer. Helaas ook Helios won. Het verschil is drie punten, maar met een veel beter doelsaldo voor SVVN. SVVN treft zaterdag SV Enter JO13-1. De Enternaren staan op de vierde plaats, dus dat wordt bepaald geen makkelijk potje. SV Enter verloor alleen van ploegen die boven hun staan: 1-0 van Helios en 4-1 van VV Bergentheim JO13-1. Afgelopen zaterdag won SV Enter met 2-1 van VV Holten JO13-1. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen SV Enter JO13-1 begint om 11:00 uur.

Een kampioenschap zit er voor SVVN JO19-2 waarschijnlijk niet in. Ondanks dat er maar twee keer verloren werd en zes keer gewonnen staat SVVN op de vijfde plaats. De nummer twee tot en met vijf staan dan ook dicht op elkaar. Alleen koploper SVZW JO19-3 heeft nog de volle winst en daar gaat SVVN volgende week bij op bezoek. Eerst wacht de laatste thuiswedstrijd van 2019 en deze competitie. Afgelopen zaterdag won SVVN JO19-2 met 1-7 van Excelsior’31 JO19-4. Zaterdag komt MVV’69 JO19-1 naar Nijverdal. MVV won tot nu toe alleen van hekkensluiter Excelsior’31 JO19-5. Maar verder had MVV ook kleine nederlagen tegen tegenstander waar ook SVVN van verloor. SVVN JO19-2 is dus gewaarschuwd. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen MVV’69 JO19-1 begint om 12:30 uur.