In de eerste ronde van de KNVB-beker was SVVN zaterdag op eigen veld een maatje te klein voor zondag 2de Klasser SV Schalkhaar. Na een 0-2 ruststand vond SVVN door middel van een doelpunt van Marvin Thomas de aansluiting. Echt spannend werd het echter nooit. Twee prachtige treffers van de gasten zorgden voor een 1-4 nederlaag en dus een einde aan het bekeravontuur voor dit seizoen.

Met de competitie erbij betekende het de derde opeenvolgende nederlaag voor SVVN. Kanttekening daarbij wel is ook aan de kwaliteit van de tegenstanders in deze serie. Zaterdag komt koploper De Esch naar Nijverdal. De Oldenzalers degradeerden vorig seizoen uit de 2de Klasse. Ze begonnen met een klinkende overwinning in VV Mariënberg met 1-5. Hierna volgde een 1-4 thuisnederlaag tegen VV Hellendoorn. Deze was wel erg geflatteerd. Hierna vierden De Esch vijf overwinningen op rij. De laatste wedstrijd werd echter weer verloren. In Oldenzaal was mededegradant Oranje Nassau met 1-2 te sterk. Ondanks de nederlaag werd toch de 1ste periode binnengehaald omdat ook de concurrentie punten liet liggen.

Door de twee nederlagen is SVVN gezakt naar de 10de plaats. Het verschil tussen de nummer acht en de nummer veertien is slechts twee punten. Voor de laatste wedstrijd in Nijverdal tussen beide moeten we een aantal jaren terug. We schrijven 20 oktober 2012 toen deze wedstrijd voor het laatst gespeeld werd. SVVN won toentertijd met 2-1. Het was voor SVVN uiteindelijk niet genoeg om degradatie af te wenden.

Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en De Esch om half drie. Scheidsrechter is de heer Rudolf Wolterink uit Haarle. Pupil van de week is Mees Kamphuis. Mees is acht jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-1.

Voor het tweede elftal van SVVN ging de competitie wel gewoon door afgelopen weekend. Het tweede elftal ging in Oldenzaal op bezoek bij hoogvlieger FC Berghuizen 2. Bij SVVN kwam weer een oud probleem aan het licht: Het gebrek aan scherpte voor de goal. De wedstrijd ging uiteindelijk met 2-0 verloren en zo blijft SVVN onder in de ranglijst hangen. Zaterdag komt de nummer drie van de ranglijst Hulzense Boys 3 op bezoek. De Hulsenaren wonnen afgelopen zaterdag voor de vijfde maal deze competitie. In Wierden waren ze met 1-2 te sterk voor SVZW 3. In maart dit jaar stonden SVVN 2 en Hulzense Boys 3 voor het laatst tegenover elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in 3-2 voor de Volharding. Een resultaat waar nu direct voor getekend wordt uiteraard. De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jurre Schepers uit Oldenzaal.

De meeste competities bij de jeugd lopen op het einde. Het toeval wil dat SVVN JO11-1 net over de helft van hun wedstrijden zijn. Ze hebben tot nu toe vijf van hun negen wedstijden gespeeld. Al deze vijf wedstrijden gingen verloren. De ene keer waren ze compleet kansloos terwijl ook twee wedstrijden met minimaal verschil verloren gingen. SVVN JO11-1 is niet het enigste team met nul punten. Er zijn nog twee andere teams die SVVN dus nog gaat treffen in het vervolg van de competitie. Zaterdag is er echter een tegenstander van een andere orde. Wilhelminaschool heeft na zes wedstrijden een doelsaldo van + 77. En toch staan ze niet bovenaan en worden ze waarschijnlijk geen kampioen. Dat geeft het niveauverschil tussen de verschillende ploegen wel aan. Afgelopen zaterdag verloor School met 4-1 bij SV Delden JO11-1. Ook SVVN verloor en wel met 9-5 in Deurningen bij DSVD JO11-1. Kan SVVN JO11-1 zich zaterdag een beetje staande houden? De wedstrijd begint om 09:30 uur.

Met nog drie wedstrijden te gaan is SVVN JO15-1 weer te vinden in de middenmoot van de 2de Klasse. Er werd drie keer verloren, maar ook drie keer gewonnen. De zevende wedstrijd afgelopen zaterdag werd bij De Zweef met 1-1 gelijkgespeeld. Zaterdag komt Enter Vooruit JO15-1 op bezoek. Enter Vooruit wist alleen te winnen van SV Enter JO15-1 en ATC’65 JO15-3. De overige zes wedstrijden werden verloren. Zoals afgelopen zaterdag toen NEO JO15-3 in Borne met 9-0 te sterk was. Toch is de Enterse formatie nooit een te onderschatten ploeg en zal SVVN JO15-1 alles moeten geven om tot een goed resultaat te komen. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen Enter Vooruit JO15-1 begint om 09:30 uur.

Nadat SVVN JO17-2 op de tweede speeldag thuis met 2-5 verloor van ROHDA Raalte JO17-3 moesten de groenwitten in de achtervolging op de koploper. ROHDA Raalte won zes keer op rij en leek onbedreigd op de titel af te stevenen. Begin deze maand kwam er toch zand in de motor. Een gelijkspel bij SV Mariënheem JO17-1. SVVN won wel bij SDOL JO17-2 en kwam op één verliespunt van ROHDA Raalte. Vorige week speelde ROHDA Raalte weer gelijk. Nu thuis tegen VV Hellendoorn JO17-2. Ditmaal wist SVVN JO17-2 niet optimaal gebruik te maken. Uit bij Excelsior’31 JO17-5 werd er ook gelijkgespeeld. Als ROHDA Raalte JO17-5 zijn resterende drie wedstrijden wint is het kampioen. SVVN JO17-2 kan alleen maar de druk er op houden. En dat betekent winnen. Zaterdag ontvangt SVVN VV Den Ham JO17-3 (dat ook nog ROHDA Raalte treft). Den Ham won tot nu toe alleen van VV Nieuw Heeten JO17-1. Verder waren er nog twee gelijke spelen. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen VV Den Ham JO17-3 begint om 12:30 uur.

Na drie overwinningen, een gelijkspel en drie nederlagen is SVVN JO17-1 met een zesde plaats terug te vinden in de middenmoot. Afgelopen zaterdag werd in Vriezenveen met 3-1 verloren bij het lager geklasseerde DETO JO17-1 en dat was zonde. Bij een resultaat had SVVN JO17-1 aansluiting gevonden bij de subtop van deze 1ste Klasse. Niet dat nu deze klassering helemaal uit zicht is maar het wordt er niet eenvoudiger van. Zaterdag komt VV Den Ham JO17-1 op bezoek. De Hammenaren hebben een puntje meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Den Ham ging afgelopen zaterdag in Hellendoorn met 3-2 onderuit tegen VV Hellendoorn JO17-1. Daar verloor op de eerste speeldag SVVN met ruimere cijfers. De wedstrijd begint zaterdag met 0-0 als scheidsrechter de heer Rutger Beun uit Hardenberg om 11:00 uur voor het begin van deze wedstrijd blaast.