Terugkijkend op de wedstrijd van zaterdag van SVVN 1 mogen we concluderen dat er in de eerste helft een half uur best aardig gevoetbald werd, maar dat de wedstrijd werd weggegeven omdat in vijf minuten drie tegendoelpunten werden geïncasseerd. In de tweede helft kwam SVVN tot twee keer toe terug in de wedstrijd. Echt aanspraak maken op een gelijkmaker kon het nauwelijks en OZC vergrootte even zo vaak de voorsprong weer. Uiteindelijk liep de Ommer Zaterdag Club in de slotfase uit naar een 6-3 overwinning. Het betekende de tweede nederlaag in deze competitie en eveneens het tweede verlies op rij.

De competitie ligt nu een weekend stil in de 3de Klasse D van het district Oost. Alle clubs hebben acht keer gespeeld en er zijn dus geen inhaalwedstrijden. Dan gaan we verder met het bekertoernooi. In de poulefase wist SVVN 1 al haar drie wedstrijden te winnen begin september. Dus mag SVVN deelnemen aan de knock-out fase waarvan de eerste ronde aankomend weekend gespeeld gaat worden. Het lot heeft SVVN gekoppeld aan SV Schalkhaar. SVVN mag deze wedstrijd thuis spelen. SV Schalkhaar is een grote onbekende voor SVVN. De omniverenging uit het gelijknamige dorp speelt op zondag in de 2de Klasse J. Schalkhaar is daar momenteel terug te vinden op de zesde plaats nadat afgelopen zondag in Hengelo met 1-3 werd gewonnen bij BWO. In het bekertoernooi eindigde Schalkhaar achter zondag eerste klasser VV Heino, maar voor zaterdag eerste klasser SVI en zaterdag tweede klasser ZAC.

De wedstrijd SVVN tegen SV Schalkhaar begint zaterdag om 17:00 uur. Scheidsrechter van dit duel is de heer Bas Steinhauser uit Apeldoorn.

Alleen voor de standaardteams is er een beker-/inhaalweekend deze zaterdag. Voor de overige teams gaat de competitie gewoon verder. Zo ook voor SVVN 2 waar het goede nieuws vandaan kwam vorig weekend. Zij wisten namelijk zaterdag voor het eerst te winnen. In Hengelo was SVVN met 0-2 te sterk voor het tweede team van Wilhelminaschool. En passant werd ook de rode lantaarn overgedragen aan de tricolores en staat SVVN 2 nu zelfs tiende. Zaterdag gaat SVVN 2 in Oldenzaal op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst: FC Berghuizen 2. Berghuizen is één van de vele clubs die afgelopen zomer de overstap maakten met hun standaardteam naar de zaterdag. FC Berghuizen won vier van de zeven wedstrijden. De laatste wedstrijd uit bij SVZW 3 werd echter met 3-1 verloren. Zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark ’t Venterinck om 12:45 uur. Scheidsrechter is de heer Mark Patrick Smit uit Oldenzaal.

Ook bij de jeugd is er zaterdag een volledig programma. De meeste teams spelen nog vier wedstrijden in deze najaarscompetitie voordat ze in 2020 verder gaan met hun nieuwe voorjaarscompetitie.

Zo ook SVVN JO10-2. Zij speelden tot nu toe zeven wedstrijden in hun 3de Klasse. Zij komen nog driemaal in actie en het toeval wil dat dit voor SVVN JO10-2 allemaal thuiswedstrijden zullen zijn. De helft van de tegenstanders van SVVN JO10-2 zijn JO10-1 teams. En SVVN houdt zich in deze competitie goed staande. Er werden weliswaar vier wedstrijden verloren maar dit was doorgaans met een zeer klein verschil. Uit bij Hulzense Boys JO10-1 werd met 1-1 gelijk gespeeld en er werd met 4-5 gewonnen bij Voorwaarts V. JO10-1. Ook van SVZW JO10-3 werd gewonnen. Deze zijn een maatje te klein voor deze competitie. Het werd maar liefst 20-0. Afgelopen zaterdag werd in Albergen met 9-4 verloren van De Tukkers JO10-2. Dit was veruit de grootste nederlaag. Hopelijk kan SVVN JO10-2 dat recht zetten als ze zaterdag thuis voetballen tegen VV Kloosterhaar JO10-1. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN JO10-1 voetbalt in de Hoofdklasse. Deze klasse bestaat uit JO10-1 team uit de regio. Het is regionaal het hoogst haalbare. Van zes wedstrijden tot nu toe werden er vijf verloren. Op een negatieve uitschieter na was het verschil niet groot. En je kunt meer leren van een kleine nederlaag dan van een dikke overwinning. Afgelopen zaterdag was de wedstrijd tegen het enige JO10-2 team in deze klasse doelpuntrijk. Tegen Quick’20 JO10-2 werd met 8-10 verloren. In de beker werd onlangs nog een zeer knappe overwinning behaald op ROHDA Raalte JO10-1. Het werd 8-7 en SVVN JO10-1 bekert een ronde verder dat waarschijnlijk na de winterstop zal plaatsvinden. Zaterdag komt Excelsior’31 JO10-1 op bezoek. Zou SVVN na de overwinning op SDC’12 JO10-1 voor de tweede keer punten kunnen halen? De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Na zes wedstrijden staat voor SVVN JO13-2 de teller in hun 4de Klasse nog altijd op nul punten. Maar dat hadden er drie moeten zijn omdat een uitslag verkeerd was ingevuld. Helaas werd dit niet gecorrigeerd. Daarbij heeft SVVN de pech dat ze de goede tegenstanders thuis treffen en de mindere in uitwedstrijden. Dat schijnt soms nog enorm te schelen. Afgelopen zaterdag was SVVN JO13-2 een maatje te klein voor AVC Heracles JO13-2. De Almeloërs lieten zien waarom ze alle wedstrijden tot nu toe gewonnen hadden. Het werd 1-8. Zaterdag speelt SVVN JO13-2 wederom een thuiswedstrijd. Dan komt SV Colmschate JO13-3 naar Nijverdal. Colmschate stroomde pas later deze competitie in. Daarom hebben ze tot nu toe slechts drie wedstrijden gevoetbald. Van de drie wonnen ze er twee en verloren ze er een. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen SV Colmschate’33 JO13-3 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 won al wel op papier. Twee keer zelfs. De eerste competitiewedstrijd tegen Bon Boys JO15-3, die al hun wedstrijden won, ging weliswaar ruim verloren. De week erop werd met 0-6 gewonnen van middenmoter MVV’29 JO15-2. Op de derde speeldag werd het thuis tegen AVC Heracles JO15-2 zelfs 7-0. De drie wedstrijden er na gingen echter allemaal verloren. Afgelopen zaterdag verloor SVVN JO15-2 in Almelo met 6-1 van Luctor et Emergo JO15-3 dat daarmee de eerste punten pakte. Zaterdag is er weer een Almelose opponent. Dan speelt JO15-2 thuis tegen PH JO15-2. PH pakte afgelopen zaterdag de eerste punten. In Wierden werd het tegen hekkensluiter Juventa’12 JO15-4 1-4. Na zaterdag speelt SVVN JO15-2 nog vier wedstrijden. Twee keer tegen Excelsior’31 en twee keer tegen Juventa’12. Maar eerst zaterdag thuis tegen PH dus. De wedstrijd begint om 11:00 uur.