Afgelopen zaterdag leed het eerste elftal van SVVN haar eerste nederlaag. Het is niet zo dat SVVN slecht voetbalde of dat het minder was dan tegenstander VV Bergentheim, maar op cruciale momenten zat het tegen en daar kon de tegenstander optimaal gebruik van maken. En het is ook geen regelrechte schande dat er van een tegenstander van het formaat Bergentheim wordt verloren. Uiteindelijk werd het 2-4 waarbij Rowan Wijnen en Melvin Morsink de eerste en laatste treffer van deze wedstrijd maakten.

Aanstaande zaterdag speelt SVVN 1 in Ommen een uitwedstrijd tegen OZC. Na de degradatie uit de 2de Klasse eindigde OZC twee keer als zesde in de 3de Klasse. Eerst in 3de Klasse D van district Noord en vorig seizoen in dezelfde klasse in district Oost. Dit seizoen hopen meer mee te kunnen doen om de prijzen. Voorlopig is OZC terug te vinden op de vierde plaats. Er werd onder andere gewonnen van VV Bergentheim en Oranje Nassau. Tussendoor werd er echter met 3-0 verloren bij VV Kloosterhaar. De laatste twee wedstrijden tegen Voorwaarts V. en AJC’96 eindigden gelijk.

Vorig seizoen won SVVN op karakter in Ommen. Het werd 0-1 uit een benutte strafschop in de eerste helft. In de dying seconds behoedde Patriz Loohuis de gasten nog voor puntverlies door een sublieme redding. Zaterdag begint de wedstrijd tussen OZC en SVVN op sportpark Westbroek om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Turhan Yildiz uit Zwolle.

Het was goed vochtig afgelopen zaterdag op Sportpark Groot Lochter. Zo nat dat de gemeentelijke consul besloot dat alleen de wedstrijd van SVVN 1 doorgang kon vinden. De overige wedstrijden werden dus afgelast waaronder die van SVVN 2. De thuiswedstrijd tegen SVZW 3 is nu vastgesteld op 14 december. De situatie van SVVN 2 is derhalve onveranderd. Ook de wedstrijd van de tegenstander van aanstaande zaterdag Wilhelminaschool werd afgelopen zaterdag afgelast. Zij zouden spelen bij DES en dat ging dus niet door. Wilhelminaschool vergaarde twee punten door gelijk te spelen tegen Achilles’12 2 en PH 3. Zij staan daarmee voorlaatste met één punt voorsprong op SVVN 2. Beide teams snakken dus naar een overwinning. De wedstrijd op Sportpark De Vikkerhoek begint om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Alex Bos uit Denekamp.

In Nijverdal was er afgelopen zaterdag dus een beperkt programma. Alle uitwedstrijden gingen wel door. Zo had SVVN JO8-1 geen kind aan HHC JO8-6. Het werd 1-19. Dat betekende alweer de vijfde ruime competitieoverwinning voor SVVN JO8-1. Alleen in Hellendoorn JO8-2 moest SVVN zich de meerdere erkennen. Het werd in Hellendoorn 6-4 voor de thuisploeg. Ook de eerste knock-out ronde ging voor SVVN JO8-1 verloren. SV Enter bleek op eigen grond veel te sterk. In de poulefase werd er nog met 5-5 gelijkgespeeld bij DES JO8-1. Uiteindelijk bleek dat genoeg om de poulefase te overleven. Zaterdag komt DES JO8-1 naar Sportpark Groot Lochter. Wordt het weer zo’n spannende wedstrijd? Er wordt om 08:30 uur afgetrapt.

Voor SVVN JO12-1 was het afgelopen zaterdag een heuglijke dag. Na vijf nederlagen werd er in Markelo tegen SC Markelo JO12-3 met 1-1 gelijk gespeeld. Niet dat SVVN in de eerdere wedstrijd, gezien de uitslag, altijd geheel kansloos was. Maar verloren werd er wel. Zo eindigen SVVN JO12-1 in ieder geval niet puntloos. In het resterende programma speelt SVVN JO12-1 van de vijf wedstrijden er nog vier thuis. Drie daarvan is tegen teams die nu op kop gaan in deze klasse. Eén van deze toppers is SC Rijssen JO12-1. De Rijssenaren hebben, net als drie andere teams, vijftien punten uit zes wedstrijden. Alleen van medekoploper SC Daarle JO12-1 werd er verloren. De andere vijf wedstrijden werden gewonnen en meestal ruim. Kan SVVN JO12-1 stunten tegen SC Rijssen JO12-1? De wedstrijd begint om 09:30 uur.

Na een perfecte start voor SVVN JO13-1 in de 2de Klasse 03 met drie overwinningen werd op de vierde speeldag het eerste puntverlies geleden. Bij GFC JO13-1 werd met 1-1 gelijkgespeeld. De volgende wedstrijd werd bij het tot dan toe foutloze Helios JO13-1 in Deventer met 3-2 ongelukkig verloren. Afgelopen zaterdag werd er wel weer gewonnen. Uit bij Enter Vooruit JO13-1 werd met 3-5 gewonnen. En Helios leed in Almelo bij Oranje Nassau JO13-2 het eerste puntverlies. Het werd 1-1. De strijd om het kampioenschap is nog zeker niet gedaan. Ook VV Bergentheim doet volop mee. Zij verloren alleen van SVVN. Het werd op de eerste speeldag 5-1. SVVN heeft wel een achterstand op de concurrenten maar speelt in tegenstelling tot hun niet meer tegen die concurrent. In een serie van drie thuiswedstrijd speelt SVVN JO13-1 zaterdag de eerste wedstrijd tegen SV Almelo JO13-1. De Almeloërs speelden tot nu toe slechts vier wedstrijden. Van DETO JO13-2 werd thuis met 3-2 gewonnen. De overige drie wedstrijden gingen verloren. In de strijd om het kampioenschap kan SVVN zich geen puntverlies veroorloven. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen SV Almelo JO13-1 begint om 11:00 uur.

Net iets over de helft van de competitie is SVVN JO19-1 terug te vinden op een keurige vierde plaats in de 1ste Klasse. Alleen bij VV Hellendoorn JO19-1 werd verloren en daar werd nogal een nare smaak aan overgehouden. Afgelopen zaterdag was SVVN een maatje te groot voor SV Almelo JO19-1. Het werd 1-6. Om deze vierde plaats te handhaven of misschien nog wel hoger te eindigen heeft SVVN JO19-1 nog wel een pittig resterend programma voor de boeg met wedstrijden tegen onder andere de koploper en de nummer drie van dit moment. Zaterdag speelt JO19-1 thuis tegen Rood Zwart JO19-1. De Deldense formatie is in the winning mood want de laatste twee wedstrijden tegen WVV’34 JO19-1 en AVC Heracles JO19-1 werden gewonnen. Het waren de eerste overwinningen. Maar SVVN is gewaarschuwd. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen Rood Zwart JO19-1 begint om 14:30 uur.