De rookwolken van zaterdag zijn letterlijk en figuurlijk opgetrokken zodat we verder kunnen met de orde van de dag. Vooruit nog even terug naar zaterdag dan. De derby leverde een overwinning en dus drie punten op. De uitslag was 2-1. Na een 0-1 achterstand uit een strafschop zorgden doelpunten van Melvin Morsink en Bas Koedijk voor de winst en grote vreugde. Het was de eerste overwinning van dit seizoen en we hopen dat er nog vele mogen volgen. SVVN komt hier mee op zeven punten na vijf wedstrijden en staat hiermee op de achtste plaats.

Naast SVVN is er nog een ploeg die ongeslagen is. En dat is onze tegenstander van zaterdag VV Hellendoorn. Waar SVVN vier keer gelijk speelde, wist VV Hellendoorn al hun vijf wedstrijden te winnen. VV Hellendoorn is dan ook de koploper en de te kloppen ploeg. Waar het vorig seizoen en het seizoen het er niet uitkwam voor de Hellendoorners lijken ze nu wel aan de verwachtingen te kunnen volkomen. VV Hellendoorn is dan ook met recht kampioenskandidaat in deze klasse. Afgelopen zaterdag wisten ze door een doelpunt van Jasper Smeijtink met 0-1 te winnen bij VV Kloosterhaar. Een classificatie die voor SVVN wellicht nog wat te hoog gegrepen is.

De uitwedstrijd in Hellendoorn was vorig seizoen misschien wel de mooiste van de hele competitie. Niet alleen hield SVVN met een man minder stand in de tweede helft, maar door een geweldige inzet en twee prachtige doelpunt werd er verdiend met 1-3 gewonnen. Kan SVVN zaterdag VV Hellendoorn de eerste punten afhandig maken? Antwoord op deze vraag is in Hellendoorn op Sportpark De Voordam om kwart over vier. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Jan Klein Ganseij uit Nijverdal.

Afgelopen weekend was een beker-/inhaalweekend voor alle andere teams van SVVN. SVVN JO10-1, SVVN JO10-3, SVVN JO9-1 en SVVN JO9-2 wisten in de eerste knock-out ronde te winnen en bekeren dus verder. Allen gefeliciteerd hiermee. SVVN 2 kwam dus afgelopen zaterdag niet in actie. Dit terwijl juist voor deze break het eerste punt werd behaald in een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat SDC’12 2. Aanstaande zaterdag zal SVVN 2 proberen hier een goed vervolg aan te geven. SVVN 2 mag weer een thuiswedstrijd spelen. Nu is Achilles’12 2 de tegenstander. Achilles won met 3-2 van SDC en speelde gelijk tegen Wilhelminaschool 2 en Quick’20 2. Tussendoor werd er wel thuis van Hulzense Boys 3 verloren. De pittige dobber voor SVVN 2. Maar vorig seizoen wist SVVN 2 nog thuis met 3-1 te winnen van Achilles’12 2 dus laat dat hoop geven. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Achilles’12 2 begint om 14:30 uur.

SVVN JO10-2 begon de competitie met een thuisnederlaag tegen VV Den Ham JO10-2. Het werd 6-8. Hierna wist SVVN knap met 4-5 te winnen bij Voorwaarts V. JO10-1. De derde wedstrijd was ook uit en werd met 6-5 nipt verloren bij VV Hellendoorn JO10-1. Ook in de vierde wedstrijden waren de doelpunten talrijk. Ditmaal verloor SVVN thuis met 4-6 van Stevo JO10-2. Gezien de uitslagen zijn de onderlinge verschillen in deze competitie niet groot en speelt op een goed niveau voor hun. Zaterdag treft SVVN op het eigen veld SVZW JO10-3. Beide teams troffen elkaar al eerder voor de beker in Wierden. Toen werd het 1-12 voor SVVN. Wellicht zijn zaterdag de verschillen kleiner? De wedstrijd SVVN JO10-2 tegen SVZW JO10-3 begint om 08:30 uur.

SVVN JO15-1 won twee keer en verloor twee keer. Er werd verloren van NEO JO15-3 en VV Losser JO15-2 die beide met 4 uit 9 in de top van het klassement staan. Er werd gewonnen van Luctor et Emergo JO15-2 en ATC’65 JO15-3 die met 1 uit 4 beide aan de onderkant te vinden zijn. Zaterdag komt koploper VV Borne JO15-1 op bezoek. Borne heeft als enige vier wedstrijden gewonnen, maar alleen de laatste tegenstander (De Tukkers JO15-1) behoort tot de grote groep achtervolgers. Eén ding is zeker: Borne zal zaterdag zeker een geduchte tegenstander zijn, waarbij SVVN alles uit de kast zal moeten halen voor een goed resultaat. De wedstrijd SVVN JO15-1 versus VV Borne JO15-1 zal om 09:30 uur starten.

SVVN JO17-2 begon de competitie met een klinkende 0-16 overwinning op Vroomshoopse Boys JO17-3. Dit lijkt wel het zwakste team uit deze competitie met al 51 doelpunten tegen. Ze moesten tegen SVVN wel de meeste treffers incasseren. Hierna verloor SVVN thuis met 2-5 van ROHDA Raalte JO17-3. Dit is het enige team dat na vier wedstrijden de volle score nog heeft. Hierna volgde een 0-2 overwinning bij De Zweef JO17-3 en een thuiszege op SV Mariënheem JO17-1 met 4-1. Zaterdag speelt SVVN JO17-2 thuis tegen VV Nieuw Heeten JO17-1. Zij kwamen tot nu drie keer in actie. Alle drie de wedstrijden gingen achtereenvolgens tegen Excelsior JO17-5 (uit met 8-0), SV Mariënheem (thuis met 1-5) en VV Den Ham Jo17-3 (thuis met 0-6) verloren. De tweede plaats lijkt voor SVVN het maximaal haalbare, maar dan zal er zaterdag wel gewonnen moeten worden. De wedstrijden tussen SVVN JO17-2 en VV Nieuw Heeten JO17-1 begint om 12:30 uur.

SVVN JO17-1 kende een valse start van de competitie. Eerst werd met maar liefst 7-1 verloren bij VV Hellendoorn JO17-1 gevolgd door 0-3 nederlaag op eigen veld tegen Stevo JO17-1. Maar SVVN herstelde zich in Vriezenveen. Bij DOS’37 JO17-1 werd met 1-4 gewonnen. Ook de laatste wedstrijd werd in winst omgezet. Thuis tegen SDOL JO17-1 werd het 2-1. SVVN is dan ook terug te vinden in de middenmoot van deze competitie. Zaterdag komt Vroomshoopse Boys JO17-1 op bezoek. Ook Vroomshoop won thuis van SDOL. Het werd 1-0. Verder speelde het gelijk tegen VV Den Ham JO17-1 en werd er verloren van DETO JO17-1 en De Zweef JO17-1. De twee teams die zo op het oog weinig voor elkaar onder doen trappen om 11:00 uur af voor hun wedstrijd.