Aanstaande zaterdag gaat hij weer gespeeld worden: De derby van Nijverdal. De eerste editie van de derby speelt zich af op ons Sportpark Groot Lochter. Dus kunnen we alle clichés weer uit de hoge hoed toveren die er bestaan over derby’s. Veel van die clichés kloppen echter wel dus daar gaan we verder geen woorden over vuil maken. Het zijn speciale wedstrijden ongeacht het niveau van de beide clubs.

Laten we voor deze voorbeschouwing eerst kijken naar de seizoenstart van onze gasten DES. De eerste drie wedstrijden gingen verloren tegen achtereen volgens OZC (uit met 2-1), VV Mariënberg (thuis met 1-2) en VV Bergentheim (uit met 4-0). Maar afgelopen zaterdag werd met 3-0 thuis gewonnen van VV Kloosterhaar. De doelpunten kwamen van Sem van Dartel, Nick Deijk en Rob van Egmond. Door deze overwinnen maakten de roodzwarten een sprongetje op de ranglijst. Zij staan nu in het prille begin van deze competitie op de elfde plaats.

Het verhaal van SVVN is ons inmiddels bekend. SVVN is zeer constant met vier gelijke spelen uit evenveel wedstrijden. AJC’96 (uit), Wilhelminaschool, VV Mariënberg (beide thuis) en ASV’57 (uit) waren de tegenstanders. Soms kregen we misschien te veel (AJC) en soms misschien te weinig (ASV). Als we naar de stand kijken valt op dat we het minst aantal doelpunten gescoord hebben, maar ook het minst aantal doelpunten tegen hebben in deze competitie. Daar zat afgelopen zaterdag de makke. Er werd acceptabel gespeeld, hard gestreden en veel gecreëerd. Alleen het rendement mag wel iets omhoog. Dan hadden we zaterdag meer dan één punt gehaald. Wellicht is dat bewaard voor aanstaande zaterdag?

Iets meer dan zeven maanden werd deze wedstrijd ook al gespeeld. Er was vol op spanning en nauwelijks goed voetbal te zien onder een stralende lentezon. De wedstrijd werd beslist door een weifelend optreden van de keeper in combinatie met uitstekende ingeving van Melvin Morsink. Voor een dergelijk scenario tekent iedereen die SVVN een warm hart toedraagt aanstaande zaterdag uiteraard ook.

De wedstrijd tussen SVVN en DES begint om 14:30 uur. De scheidsrechter is de heer Stan Smit uit Raalte. Pupil van de week is Milan Deijk. Milan is 6 jaar oud en speelt in de F-League en SVVN JO7-1.

SVVN 2 had haar eerste drie wedstrijden verloren en kregen zaterdag SDC’12 2 op bezoek. De Denekampers eindigen al jaren in de top van het klassement. Vorig seizoen werd in de nacompetitie onder andere SVVN 2 verslagen, maar slaagden ze er wederom niet in om te promoveren. Tim Burnama bracht SVVN 2 op voorsprong afgelopen zaterdag. SDC boog de achterstand om, maar uiteindelijk was het Thijs Snellink die met zijn doelpunt voor het eerste punt voor SVVN zorgde. Aanstaande zaterdag geniet SVVN 2 van een vrij weekend. Aanstaande donderdag speelt het al vriendschappelijk tegen SV Haarle 2. Volgende zaterdag gaat de competitie voor SVVN 2 verder.

Er is aankomend weekend een beker/inhaal ingelast dus is er slechts een klein programma aan wedstrijden die gespeeld zullen gaan worden. Er zijn een aantal teams die de poulefase van het bekertoernooi hebben overleefd. Eén daarvan is SVVN JO9-2. Voor de beker werd met ruime cijfers gewonnen van Hulzense Boys JO9-2, De Zweef JO9-4 en DES JO9-3. In het begin van de competitie gaat SVVN JO9-2 vrolijk door met winnen. Hulzense Boys JO9-2 werd weer ruim verslagen en daarna werden ROHDA Raalte JO9-7, VV Nieuw Heeten JO9-1 en Vroomshoopse Boys JO9-3 met dubbele cijfers verslagen. De kans is dus zeer aannemelijk dat SVVN JO9-2 het na de winterstop op een hoger niveau mag proberen. Zaterdag speelt SVVN JO9-2 in het kader van de eerste ronde van de KNVB-Beker thuis tegen SV Heeten JO9-2. Heeten speelt op hetzelfde niveau en wellicht dat er nu van een echte krachtmeting wel sprake is. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen SV Heeten JO9-2 begint om 10:00 uur.

SVVN JO9-1 begon het bekertoernooi met een wel heel eenvoudige overwinning op VV Hellendoorn JO9-2. Deze zouden ze ook nog in de competitie treffen maar de Hellendoorners hebben zich inmiddels teruggetrokken uit deze competitie dus die wedstrijd gaat niet door. Hierna volgde een gelijkspel bij DES JO9-2 en een 3-5 overwinning bij JCO JO9-2. Dat was genoeg om de poule te winnen. Ook in de competitie gaat SVVN JO9-1 als een speer. De eerste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Nu wist SVVN JO9-1 wel bij DES JO9-2 te winnen. Zaterdag wacht in de eerste ronde van de beker een thuiswedstrijd tegen ABS JO9-1. Dit team van de Bathmenner club speelt op hetzelfde niveau maar dan uiteraard richting Deventer. Misschien een goede graadmeter voor SVVN JO9-1? De wedstrijd begint om 10:00 uur.

Ook SVVN JO10-1 overleefde de poulefase van de beker. Achtereen volgens werden Oranje Nassau JO10-2 (thuis met 12-5), De Zweef JO10-1 (uit met 5-6) en VV Den Ham JO10-1 (uit met 4-5) verslagen. In de competitie ging de start in de hoofdklasse wat stroever. De eerste twee wedstrijden werden met dubbele cijfers verloren van Vogido JO10-1 en Stevo JO10-1. De derde wedstrijd thuis tegen SDC’12 JO10-1 werd wel gewonnen. Het werd 10-9. Vorige week werd er helaas weer verloren. In Hengelo was ATC’65 JO10-1 met 7-6 te sterk. Zaterdag speelt SVVN JO10-1 een thuiswedstrijd tegen ROHDA Raalte JO10-1. Een prachtig affiche voor SVVN JO10-1. De wedstrijd begint om 10:00 uur.

Voor SVVN JO12-1 zit het bekeravontuur erop. Toch komen ze aanstaande zaterdag in actie. Zij gaan namelijk een wedstrijd inhalen. SVVN JO12-1 begon de competitie met een 1-5 nederlaag tegen SVZW JO12-2. In de beker werd van deze tegenstander ruimer verloren. De week erop werd met 3-1 verloren bij SV Rijssen JO12-1. Ook vorige week werd er verloren Achilles’12 JO12-5 was op eigen veld met 3-0 te sterk. Zaterdag is De Zweef JO12-3 de tegenstander. De Zwevers speelden ook drie wedstrijden die ze allemaal met dubbele cijfers verloren. Hopelijk maken beide teams er zaterdag een echte wedstrijd van als er om 09:30 uur wordt afgetrapt.