Afgelopen zaterdag speelde SVVN 1 op eigen grond een boeiende en spannende wedstrijd tegen VV Mariënberg. Beide ploegen waren, zoals wel vaker in het verleden, aan elkaar gewaagd. Een 1-1 gelijkspel was uiteindelijk een uitslag waar iedereen mee kon leven, hoewel SVVN nog wel even achter de oren krabt als ze terugdenken aan de kansen die het de eerste helft kreeg. Zo bleef SVVN ook de derde speeldag ongeslagen. Maar SVVN heeft deze competitie ook nog niet gewonnen. Dus er heerst nog geen hosanna-stemming in Nijverdal-Zuid. Het seizoen is nog pril en een overwinning doet de wereld heel anders uitzien.

Zaterdag speelt SVVN in Aadorp tegen ASV’57.  De Aadorpers staan op de tweede plaats nadat afgelopen zaterdag met 3-5 gewonnen werd in Losser van AJC’96. Eerder werd er al met 1-5 gewonnen bij VV Bruchterveld terwijl daartussen de thuiswedstrijd tegen OZC met 1-2 verloren ging. ASV en de 3de Klasse is nog geen gelukkige combinatie gebleken voor SVVN. In Nijverdal werd er twee keer gelijkgespeeld. In Aadorp werd er twee keer ruim en kansloos verloren door de groenwitten. Het wordt dus tijd dat deze negatieve spiraal doorbroken wordt. Vorig seizoen werd het 4-1 waarbij vlak voor tijd door Marvin Thomas de eindstand in het doel werd gelobd.

De wedstrijd tussen ASV’57 en SVVN wordt gespeeld op Sportpark ’t Heuveltje in Aadorp. De aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Niels Mulder uit Vriezenveen.

Het tweede elftal van SVVN had zich de seizoenstart toch wel iets anders voorgesteld. Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer verloren in even zoveel wedstrijden. Dit keer was Sparta E. 3 op eigen veld met 4-3 te sterk. Het gaat te ver om direct van een crisis te spreken, maar als men de prestatie van vorig seizoen wil verbeteren op zelfs maar wil evenaren met de selectie dat op het oog niet minder is zou het toch wel fijn zijn als er eens snel gewonnen wordt. Zaterdag speelt SVVN 2 een thuiswedstrijd tegen SDC’12 2. De Denekampers zijn de nummer twee van vorig seizoen (versloeg SVVN in de nacompetitie) en begonnen dit jaar met een 3-1 thuisoverwinning op Berghuizen 2. Hierna volgde een 3-2 nederlaag bij Achilles’12 2 en vorige week werd thuis 2-2 gespeeld tegen DES 2. Het zal een zware pot worden voor SVVN 2, maar hopelijk valt het kwartje nu wel een keer de goede kant voor de groenwitten.

Met twee overwinningen en een gelijkspel tegen DES JO9-2 wist SVVN JO9-1 zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-Beker. Daarin is op 19 oktober op eigen veld ABS JO9-1 de tegenstander. De eerste competitiewedstrijd was weer uit tegen DES JO9-2. Nu werd er met 2-6 gewonnen. Vervolgens was het thuis met 16-0 duidelijk te sterk voor VV Lemelerveld JO9-2. Afgelopen zaterdag was SVVN JO9-1 ook te sterk voor Wijhe’92 JO9-2. Met vier zulke grote overwinningen heeft het er de schijn van dat SVVN JO9-1 na de winterstop wel eens op een hoger niveautje mag proberen. Zover is het nog lang niet en er zal daarvoor gewonnen moeten blijven worden. Om te beginnen aanstaande zaterdag als thuis ROHDA Raalte JO9-3 de tegenstander is. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN JO10-2 lijkt op het juiste niveau ingedeeld. Voor de beker werd er eenmaal gewonnen en ging het twee keer de bietenbrug op. De laatste nederlaag was thuis tegen VV Den Ham JO10-2. De eerste competitiewedstrijd was tegen hetzelfde team. Ook nu werd er met twee doelpunten verloren. Nu werd het 6-8. De week erop ging JO10-2 op bezoek in Westerhaar bij Voorwaarts V. JO10-1. Nu werd er wel gewonnen. Met 4-5 om precies te zijn. Ook afgelopen zaterdag was het verschil klein in een uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn JO10-1. Helaas bleven de punten door een 6-5 nederlaag in Hellendoorn. Driemaal een wedstrijd met zulke kleine verschillen zie je doorgaans weinig meer bij de pupillen. Wellicht dat dit zaterdag weer het geval is als er om 08:30 uur afgetrapt wordt voor de wedstrijd SVVN JO10-2 tegen Stevo JO10-2.

Voor SVVN JO17-1 begon de competitie met een domper. In Hellendoorn werd met maar liefst 7-1 verloren van VV Hellendoorn JO17-1. Ook de tweede competitiewedstrijd ging verloren. Thuis was Stevo JO17-1 met 0-3 te sterk. Na drie speelronden zijn dat ook de twee koplopers van deze 1ste Klasse. SVVN JO17-1 won vorige week in Vriezenveen met 1-4 van DOS’37 JO17-1. Daarmee werd de weg omhoog ingezet. Aanstaande zaterdag is er de gelegenheid deze weg te vervolgen door een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen SDOL JO17-1. De Luttenbergers wonnen hun eerste wedstrijd thuis van Juventa’12 JO17-1, maar verloren vervolgens van Vroomshoopse Boys JO17-1 (uit met 1-0) en VV Lemelerveld JO17-1 (thuis met 1-2). De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen SDOL JO17-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-2 kende een pikstart in hun competitie. Hun eerste wedstrijd wonnen ze in Luttenberg met 3-4 van SDOL JO19-2. De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd en deze werd met 6-0 gewonnen van Excelsior’31 JO19-5. Ook de derde wedstrijd werd in winst omgezet. Op Sportpark Gagelman wonnen de groenwitten met 3-7 van De Zweef JO19-2. De tegenstander van zaterdag, VV Hellendoorn JO19-2, kwam nog maar twee keer in actie. Thuis tegen SV Enter JO19-2 werd met 3-3 gelijkgespeeld en vorige week werd er in Vriezenveen met 12-2 verloren van DETO JO19-2. De wedstrijd tussen SVVN JO19-2 en VV Hellendoorn JO19-2 begint zaterdag om 12:30 uur.