De eerste thuiswedstrijd van SVVN 1 was afgelopen zaterdag niet wat men ervan gehoopt had of wat ervan verwacht werd. SVVN en Wilhelminaschool speelden beide erg rommelig en bij beide teams werden ontzettend veel onnodige fouten gemaakt. Het was een wedstrijd met weinig kansen voor beide doelen. Wel viel er een bak water naar beneden waardoor het spel een kwartiertje werd stilgelegd. De wedstrijd eindigde zoals die begon en dat mocht best bloedeloos genoemd mogen worden. Maar SVVN is nog steeds ongeslagen om toch met een positieve noot te eindigen.

Gelukkig is het al snel weer zaterdag. En ook zaterdag mag SVVN 1 aantreden op eigen veld. Dan komt VV Mariënberg naar Nijverdal. Alweer. Want ook afgelopen zaterdag speelde Mariënberg in Nijverdal. Ver is blessuretijd greep Mariënberg daar de overwinning door de 1-2 tegen de touwen te schieten. Een welkome opsteker voor Mariënberg die de eerste wedstrijd thuis nog met 1-5 verloren had.

Vorig seizoen kwam VV Mariënberg op een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust. In de slotfase maakt SVVN gelijk en lijkt het onterecht een punt over te houden aan een wedstrijd waar overall de gasten beter waren. In de laatste officiële minuut maakt VV Mariënberg de winnende. Beide ploegen behaalden vorig seizoen 32 punten en op basis van een iets beter doelsaldo eindigde SVVN één plek hoger op de achtste plaats. Hopelijk komt SVVN deze wedstrijd los en laat het nu wel zien tot waartoe het in staat is.

Om half drie wordt er op Sportpark Groot Lochter afgetrapt tussen de wedstrijd SVVN 1 en VV Mariënberg 1. De scheidsrechter luistert naar de naam Erwin Heijmeriks en hij komt uit Emst. Pupil van de week is Mitch Jansen. Mitch is negen jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO10-2.

SVVN 2 had de competitiestart ook wel anders voorgesteld. Nadat eerst in Oldenzaal met 3-1 werd verloren ging ook de tweede wedstrijd thuis tegen PH met 2-4 verloren. SVVN schijnt voor rust een karrevracht aan kansen om zeep te hebben geholpen. Een essentieel onderdeel van voetbal is toch wel dat er gescoord wordt. Maar de competitie is slechts twee rondes onderweg en er kan nog van alles gebeuren. Er is uiteraard geen man over boord. Zaterdag reist SVVN af naar Enschede voor de wedstrijd tegen Sparta E. 3. De Spartanen begonnen eveneens met twee nederlagen. Thuis tegen Hulzense Boys 3 werd het 1-7 en afgelopen zaterdag bij Berghuizen 2 3-0. De wedstrijd tussen Sparta E. en SVVN eindigde vorig seizoen in 4-4. Hoe dan ook: Zeker één van beide ploegen zal na zaterdag niet meer puntloos zijn. De wedstrijd tussen Sparta E. 3 en SVVN 2 begint op Sportpark Schreurserve in Enschede om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Alex Bos uit Denekamp.

SVVN JO10-1 wist in de poule voor de KNVB Beker te winnen van achtereen volgens Oranje Nassau JO10-2 (thuis met 12-5), De Zweef JO10-1 (uit met 5-6) en VV Den Ham JO10-1 (uit met 4-5). Op 19 oktober volgt de eerste knock out ronde waar een thuiswedstrijd tegen ROHDA Raalte JO10-1 werd geloot. Een prachtig affiche. In de competitie gaat het wat moeizamer. In de hoofdklasse werd zowel van Vogido JO10-1 als Stevo JO10-1 met ruime cijfers verloren. Zaterdag mag SVVN JO10-1 op eigen veld proberen de eerste punt(en) te behalen. Tegenstander is SDC’12 JO10-1 uit Denekamp. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN JO12-1 begon met een 1-5 nederlaag op eigen veld tegen SVZW JO12-2. Ook afgelopen zaterdag werd er verloren. In Rijssen werd het 3-1 voor SV Rijssen JO12-1. Beide teams zijn samen met SC Rijssen JO12-1 de enige teams die de volle buit hebben. SVVN JO12-1 is dus nog puntloos. At geldt ook voor de tegenstander van zaterdag De Zweef JO12-3. De Zweef verloor met de dubbele cijfers van zowel SC Daarle JO12-1 als VV Twenthe JO12-1. Kan SVVN JO12-1 zaterdag de eerste punt(en) pakken? De wedstrijd SVVN JO12-1 tegen De Zweef JO12-3 begint om 09:30 uur.

SVVN JO13-2 is ingedeeld in een zware 4de Klasse. De eerste wedstrijd thuis tegen Voorwaarts V. JO13-1 ging dan ook met 1-10 verloren. Ook afgelopen zaterdag moest SVVN de punten bij de tegenstander laten. Ditmaal werd met 2-1 verloren bij Vroomshoopse Boys JO13-3. Nu werd er in de beker naast twee nederlagen ook een keer gelijk gespeelt. Deze tegenstander, VV Holten JO13-2), is met twee overwinningen gedeeld koploper. Op doelsaldo moet het DES JO13-2 voor laten gaan. Dat is de tegenstander van SVVN JO13-2 van aankomende zaterdag. Ook DES trof SVVN in de beker. Toen werd het 12-2 voor de roodzwarten. Laten we hopen dat SVVN zaterdag meer tegenstand kan bieden. De wedstrijd SVVN JO13-2 versus DES JO13-2 begint om 09:30 uur.

Ook SVVN JO13-1 wist slechts één punt te behalen in de poule van de beker. Tegen Hulzense Boys JO13-1 werd er gelijk gespeeld. SVVN JO13-1 ging de competitie echter wel voortvarend van start. Er werd met 5-1 thuis gewonnen van VV Bergentheim JO13-1 en afgelopen zaterdag won JO13-1 met dezelfde cijfers in Almelo van AVC Heracles JO13-1. SVVN JO13-1 is samen met Helios JO13-1 koploper in deze klasse met exact dezelfde cijfers. Aanstaande zaterdag komt DETO JO13-2 op bezoek. De Vriezenveners verloren weliswaar beide duels, maar bij SV Almelo JO13-1 werd slechts nipt verloren. Dus van onderschatting mag geen sprake zijn. De wedstrijd tussen SVVN JO13-1 en DETO JO13-2 begint om 11:00 uur.