Afgelopen zaterdag ging voor het eerste elftal van SVVN de competitie van start in Losser waar promovendus AJc’96 de tegenstander was. Zeker de eerste helft was het niveau niet wat men bij SVVN gehoopt had op het moeilijk bespeelbare kunstgrasveld. Na 47 minuten keek SVVN tegen een 2-0 achterstand aan. Lang leek SVVN te moeten beginnen met een nederlaag. Pas in de 90ste minuut kwam de aansluitingstreffer van Frank Bolink. In de 93ste minuut zorgde Bas Koedijk toch nog voor het niet meer verwachte puntje. Dat was dan ook het enige lichtpuntje deze middag.

Aanstaande zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Wilhelminaschool komt vanuit Hengelo naar Nijverdal. Wschool wist afgelopen zaterdag wel hun eerste wedstrijd te winnen. Thuis was het met 2-1 VV Kloosterhaar de baas. De gasten waren van mening dat ze wel een puntje verdiend hadden, maar door doelpunten van Bram Nieuwland en Ivo Brager wist Wilhelminaschool de punten thuis te houden.

Net als SVVN kende ook Wilhelminaschool vorig seizoen een wisselvallig seizoen. Wilhelminaschool eindigde op doelsaldo op de 10de plaats. SVVN behaalde evenveel punten en werd op doelsaldo achtste. Tien maanden geleden werd deze wedstrijd voor het laatste gespeeld. Door twee doelpunten van Roy Mulder bleven de punten toen op Sportpark Groot Lochter. Daar kon het doelpunt van Rik Brinker geen verandering in brengen. Het werd dus 2-1 voor SVVN. Wat zal het zaterdag gaan worden?

Zaterdag wordt de wedstrijd SVVN 1 tegen Wilhelminaschool 1 gespeeld op Sportpark Groot Lochter. De aftrap zal zijn om 14:30 uur. De heer Dick Beldman uit Holten gaat als scheidsrechter dit duel in goede banen leiden. Pupil van de week is Sem Nijkamp. Sem is zeven jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-2.

Ook het tweede elftal kende afgelopen zaterdag niet de seizoenstart waarop ze gehoopt worden. In Oldenzaal voelden ze zich bestolen nadat met een 2-1 nederlaag bij De Esch 3 van het veld was gestapt. Gelukkig volgen er nog 21 wedstrijden om de wrange smaak weg te spoelen. Zaterdag speelt SVVN 2 thuis tegen PH 3. De Almeloërs kwamen zaterdag niet in actie na verluid omdat tegenstander Quick’20 2 te weinig spelers had. Dat kan blijkbaar in de 3de Klasse. PH 3 werd vorig seizoen kampioen in de 4de Klasse waar De Esch 3 tweede werd. SVVN 2 is dus gewaarschuwd. Vanaf dit seizoen speelt ook SVVN 2 thuis om half drie. De scheidsrechter bij de wedstrijd SVVN 2 tegen PH 3 is de heer Enver Yalcin uit Hengelo.

Ook de competities bij jeugd zijn nu echt op weg. De competitie die SVVN JO9-2 afgelopen zaterdag uitstekend is begonnen. Op het veld in Hulsen werd er met 3-9 gewonnen van Hulzense Boys JO9-2. Nu zegt deze uitslag niks over de sterkte of zwakte van beide teams of over de rest van de competitie. Het blijft koffiedikkijken bij deze spelvorm waar doelpuntrijke duels en grote uitslagen eerder de regel zijn dan een uitzondering. Feit is wel dat zaterdag SVVN JO9-2 haar eerste thuiswedstrijd speelt. ROHDA Raalte JO9-7 fungeert als tegenstander. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

SVVN heeft voor dit seizoen weer teams ingeschreven voor de JO10. Dat deed het een aantal seizoenen geleden ook, maar toen was het geen groot succes doordat er weinig animo was. Gevolg was verre afstanden en een groot niveauverschil tussen de teams. Dit seizoen lijkt dat een stuk beter te gaan. SVVN JO10-3 begon zaterdag de competitie in Holten met een 5-7 overwinning tegen Blauw Wit’66 JO10-1. Zaterdag mag SVVN JO10-3 deze goede start proberen een passend vervolg te geven in een thuiswedstrijd tegen Juventa’12 JO10-2. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Voor SVVN JO15-1 begon de competitie met een nederlaag. In Borne moest het met 3-0 de meerdere erkennen in NEO JO15-3. Ook in de beker werden er drie nederlagen geleden tegen hoger spelende ploegen weliswaar. Toch zal het eens lekker zijn om eens een puntje of misschien wel meer te pakken. Laten we eerst eens beginnen met het maken van een doelpunt, want dat gebeurde tot op heden ook nog niet. Zaterdag heeft SVVN JO15-1 daar allemaal een kans toe als het thuis Luctor et Emergo JO15-2 treft. De Almeloërs gingen afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-8 onderuit tegen De Tukkers JO15-1. Die laatste kon nog wel eens een titelkandidaat zijn in deze klasse. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen Luctor et Emergo JO15-2 begint om 09:30 uur.

Aan het begin van de competitie is altijd nog de vraag of het ene team niet te zwaar of het andere team juist niet te licht is ingedeeld. Feit is wel dat SVVN JO17-2 afgelopen zaterdag met maar liefst 0-16 won bij Vroomshoopse Boys JO17-3. Aangezien die laatste in de beker ook al dergelijke nederlagen kreeg te verwerken neig ik naar het laatste. Zaterdag komt ROHDA Raalte JO17-3 op bezoek en dan wordt veel meer tegenstand verwacht. ROHDA deed niet mee aan de beker en was afgelopen zaterdag vrij. Voor hun begint het seizoen dus zaterdag pas. De wedstrijd tussen SVVN JO17-2 en ROHDA Raalte JO17-3 begint om 12:30 uur.