De poulewedstrijden van de KNVB-beker zijn gespeeld dat betekent dat de start van de competitie 2019-2020 voor de deur staat. Aanstaande zaterdag start de competitie. Het eerste elftal van SVVN was voor de beker ingedeeld bij louter 3de Klassers. Dit tot verdriet van trainer Julian op den Dries die liever wat betere tegenstand had gehad om zijn team te testen. Er zijn namelijk veel nieuwe spelers in de selectie en heet team moet nog ingespeeld geraken.

Zonder groots te spelen werd er eenvoudig gewonnen van DRC 2012 en SC Enschede met respectievelijk 7-0 en 0-5. Zaterdag speelde SVVN tegen de degradant van vorig seizoen Blauw Wit’66 in Holten. Ook Blauw Wit had beide wedstrijden gewonnen zij het met iets minder grote cijfers. Voor de rust werd er bij vlagen goed gevoetbald en nam SVVN een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Marvin Thomas. Na rust bleef er weinig over van dat niveau en kon Blauw Wit een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maken die al en tijdje in de lucht hing. Verder kwamen ze niet en zo bekert SVVN verder in november.

Zaterdag dus de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander in Losser is AJC’96. De Lossenaren zijn twee seizoenen geleden overgestapt naar het zaterdagvoetbal en werden vorig jaar kampioen van de 4de Klasse F. Alleen tegen PW werd er twee keer gelijkgespeeld. De overige twintig duels werden allen gewonnen. Voor AJC’96 zit het bekeravontuur erop. Afgelopen zaterdag werd er gelijkgespeeld bij 4de Klasser Sportlust Glanerbrug en zij bekeren door omdat zij één doelpunt meer gemaakt hebben in de wedstrijd tegen de derde ploeg in deze poule Eilermark. AJC is voor SVVN een nieuwe tegenstander en het is afwachten hoe de onderlinge verhoudingen zullen zijn. Feit is dat deze wedstrijd zaterdag op Sportpark Het Hannekerveld om 15:00 uur begint. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Mick Landman uit Hengelo.

SVVN 2 is uitgeschakeld voor de beker. De 3de Klasser troffen 2x een 2de Klasser en een 1ste Klasser. SVVN 2 wist knap met 1-2 te winnen tegen VV Den Ham 2. Tegen Hulzense Boys 2 (0-2) en VV Hellendoorn (4-1) werd er weliswaar verloren, maar SVVN 2 mag tevreden terugkijken op een geslaagde bekercampagne. Ook het tweede elftal heeft de nodige versterkingen erbij gekregen. Vorig seizoen werd er twee wedstrijden voor het einde gehandhaafd en mocht het nog deelnemen op het laatst aan de nacompetitie. Aankomend seizoen zal het team hoger willen eindigen. De eerste wedstrijd is zaterdag in Oldenzaal tegen De Esch 3. De Oldenzalers zijn gepromoveerd uit de 4de Klasse. SVVN mag dit team niet onderschatten want in het bekertoernooi met onder andere competitiegenoot Sparta E. 3 wonnen ze alle drie hun wedstrijden. De wedstrijd De Esch 3 tegen SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark De Weschterik in Oldenzaal. De wedstrijd begint om 13:00 uur en staat onder leiding van de heer André Nijhuis uit De Lutte.

Ook bij de jeugd werden de nodige bekerwedstrijden gespeeld. De volgende teams wisten hun poule te winnen en zitten dus in de loting voor de eerste knock-out ronde: SVVN JO19-1, SVVN JO10-1, SVVN JO10-3 en SVVN JO9-2. En wellicht ook SVVN JO9-1 en SVVN JO8-1 hebben zich gekwalificeerd afhankelijk van de uitslagen van de andere wedstrijden. Dat is een mooi rijtje dus. Ook het jongste team van SVVN deed goede zaken. De ervaring die vorig seizoen werd opgedaan kwam goed van pas. De eerste wedstrijd bij VV Hellendoorn JO8-2 werd met 5-7 gewonnen. In de tweede wedstrijd was het met 8-7 te sterk voor SDOL JO8-1 en afgelopen zaterdag werd bij DES JO8-1 de punten gedeeld: 5-5. Het toeval wil dat SVVN alle drie de teams ook voor de competitie gaat treffen. Zaterdag begint SVVN JO8-1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen VV Heino JO8-3. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Voor het eerst in de historie van SVVN neemt de club deel met een JO12 team aan de competitie. Voor JO12 geldt dezelfde regels als voor JO11 en vervangt als het ware de D-zevental van vroeger. SVVN JO12-1 won twee van drie poulewedstrijden. Alleen van SVZW JO12-2 werd thuis verloren. Het werd gelijk 0-7. Aanstaande zaterdag mag SVVN JO12-1 proberen revanche te nemen voor deze nederlaag. Dan komt dit team van De Zwaluwen wederom naar Nijverdal. Het verschil in deze competitie kon wel eens groot zijn want ook De Zweef JO12-3 waar SVVN met tien doelpunten verschil en SVZW met twintig doelpunten verschil van won. Eerst de wedstrijd SVVN JO12-1 tegen SVZW JO12-2. De aftrap is zaterdag om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 begon het seizoen met een gelijkspel in het bekertoernooi thuis tegen De Zweef JO15-2. Het werd 1-1. De tweede wedstrijd werd in Rijssen met 5-1 verloren van Excelsior’31 JO15-3. De laatste wedstrijd was weer thuis en werd met 3-2 gewonnen van Juventa’12 JO15-3. Excelsior won alle wedstrijden en gaan door naar de volgende ronde. SVVN komt in de competitie later nog Excelsior en Juventa tegen. De start van SVVN JO15-2 is zaterdag in een thuiswedstrijd tegen Bon. Boys JO15-3. De Haaksbergse formatie wist wel verder te komen in een bekerpoule met teams die verder niet in deze competitie zitten. De wedstrijd SVVN JO15-2 tegen Bon. Boys JO15-3 vangt om 11:00 uur aan.

Net als SVVN JO19-1 had ook TVC’28 JO19-2 de eerste twee wedstrijden voor de beker ruim gewonnen. Het verschil was zaterdag echter enorm en SVVN wist zonder veel inspanning met 7-1 overtuigend te winnen. In een poule met louter 2de Klassers was SVVN dat ook wel aan de stand verplicht. Eerder werd van VV Bergentheim JO19-1 en Juventa’12 JO19-1 gewonnen. Zaterdag gaat voor SVVN JO19-1 hun competitie in de 1ste Klasse van start met een thuiswedstrijd. VV Bentelo JO19-1 is hierin de tegenstander. Ook zij bekeren verder nadat beide tegenstanders met ruim cijfers werden verslagen. Interessant om te zien hoe SVVN JO 19-1 ervoor staat. De wedstrijd SVVN JO19-1 versus VV Bentelo JO19-1 begint om 12:30 uur.