De laatste voorbeschouwing van het seizoen 2018-2019. Even nabeschouwen op afgelopen zaterdag. Het eerste elftal sloot het seizoen in Bergentheim met 4-1 nederlaag. Een zwaargehavend team (slechts tien spelers van hunzelf) kwam nog wel op voorsprong en creëerde legio kansen. De thuisclub deed dat nog beter en scoorde vier keer. Het was een wedstrijd waar, behalve een betere positie in de eindstand, niets op het spel stond. SVVN eindigt op de achtste plaats. De eerste officiële wedstrijd voor SVVN voor het seizoen 2019 -2020 zal een bekerwedstrijd op zaterdag 31 augustus zijn.

Ook voor het tweede team speelde zaterdag haar laatste competitiewedstrijd. Voor SVVN 2 stond er veel meer op het spel. Nadat de week ervoor handhaving had bewerkstelligd kon SVVN 2 afgelopen zaterdag zelfs de 3de periode pakken. Ze zouden dan zelf moeten winnen bij kampioen De Esch 2 terwijl DOS’37 3 niet mocht winnen. Ondanks een 3-1 achterstand bij rust won SVVN 2 met 6-8 bij De Esch. Toen begon het lange wachten. De wedstrijd tegen De Esch begon op zaterdagmorgen, terwijl de wedstrijd van DOS’37 eindigde op de zaterdagavond. Uiteindelijk kwam het verlossende antwoord: DOS had verloren en SVVN 2 mag deelnemen aan de nacompetitie om promotie naar de 2de Klasse. De eerste ronde daarvan is aanstaande zaterdag al. SVVN 2 gaat op bezoek in Ommen bij OZC 3. OZC eindigde als derde in de reserve 3de Klasse G op respectabele afstand van HHC 3 en Vroomshoopse Boys 3. De wedstrijd op Sportpark Westbroek begint om 14:30 uur. De scheidsrechter is de heer Bomans uit Gelselaar.

Ook bij de jeugd zijn er nog een handvol wedstrijden aankomende zaterdag. Deze zaterdag worden op verschillende locaties de bekerfinales gehouden en twee teams van SVVN hebben zich gekwalificeerd voor deze finale. Als eerste SVVN JO9-4. Voor de winterstop werd dit team kampioen in de 5de Klasse. Na de winterstop speelde het twee klassen hoger en wist het meer dan de helft van de wedstrijden te winnen en eindigden ze boven in de middenmoot. Voor de beker werd in 2019 nog IJsselstreek JO9-1 en JVC Dedemsvaart JO9-4 verslagen dat bracht dit team in de finale. Tegenstander is DSV’61 JO9-2 uit Doornspijk. Dit team won zowel de kwart- als halve finale na penalty’s. Ze werden beter genomen dan Hulshorst JO9-1 en SVI JO9-3. De wedstrijd wordt gespeeld op de velden van KCVO in Vaassen. De wedstrijd op sportpark Egelbeek begint om 11:00 uur.

De tweede bekerfinalist is SVVN JO9-1. Zij spelen na de winterstop in de 1ste klasse en ook in deze klasse komen ze goed mee getuige de acht overwinningen die zij in elf wedstrijden hebben behaald. Voor de beker werd na de winterstop twee keer thuis gespeeld. In de kwartfinale werd Tubantia JO9-1 met 10-6 verslagen. In de halve finale was SVVN met 6-3 te sterk voor FC Winterswijk JO9-2. En dus behaalde SVVN JO9-1 de finale. Daar is in Hengelo VV Den Ham JO9-1 de tegenstander. De Hammenaren kwamen naar winterstop zelfs uit in de Hoofdklasse. Den Ham won in de kwartfinale met 4-7 bij Luctor et Emergo JO9-1. In de halve finale werd op eigen veld HSC’21 JO9-1 met 8-3 verslagen. De wedstrijd tussen SVVN JO9-1 en VV Den Ham JO9-1 wordt gespeeld op het veld van Wilhelminaschool in Hengelo. De wedstrijd op sportpark De Vikkerhoek begint om 11:00 uur.

Ook voor de thuisblijvers worden er zaterdag nog een paar wedstrijden gevoetbald. Net als voor de winterstop maakt ook nu SVVN JO15-2 in de 4de Klasse deel uit van de middenmoot. Vier overwinningen, één gelijkspel en vijf nederlagen zet SVVN nu op de negende plaats. Maar dat kan bij een goed resultaat van zaterdag nog veranderen. Afgelopen zaterdag ging SVVN in Borne bij collega middenmoter NEO JO15-5 met 6-2 onderuit. De laatste wedstrijd van het seizoen is tegen hekkensluiter SV Enter JO15-2. De Enternaren verloren al hun tien duels tot nu toe. Afgelopen zaterdag werd bij Twenthe Goor JO15-3 met 6-2 verloren. De wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en SV Enter JO15-2 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-2 won op 9 februari hun eerste wedstrijd van Stevo JO19-2 met 5-2. Hierna moest het maar liefst ruim drie maanden wachten voordat er weer punten werden gepakt. Bij SC Markelo JO19-2 werd met 2-4 gewonnen. Ook de laatste wedstrijd, afgelopen donderdag, werd gewonnen. Op eigen veld werd knap SC Lemele JO19-1 met 4-3 opzijgezet. Door de laatste wedstrijden kon SVVN JO19-2 de aansluiting met de middenmoot vinden. In de laatste wedstrijd komt Excelsior’31 JO19-3 op bezoek. Excelsior won afgelopen zaterdag thuis verrassend met 7-3 van middenmoter Luctor et Emergo JO19-2. Het waren tevens de enigste punten die Excelsior tot nu wist te bemachtigen. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Excelsior’31 JO19-3 is om 12:30 uur.

Tot zover de voorbeschouwingen van dit seizoen. Ik hoop dat ik u heb kunnen informeren en amuseren. Voor iedereen die op vakantie gaat, een fijne vakantie toegewenst. De voorbeschouwing zal weer in september verschijnen.