Het seizoen 2018-2019 zit er alweer bijna op. Aanstaande zaterdag is de laatste speelronde voor de reguliere competitie van SVVN 1. Hoewel voorafgaande aan de wedstrijd van zaterdag geen promotie of degradatie op het spel stond, vervulde SVVN haar sportieve plicht. In de laatste thuiswedstrijd maakte SVVN in de tweede helft het verschil en won het met 4-1 van Juliana’32. Juliana is hierdoor veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud. We wensen de Hengeloërs daarbij uiteraard veel succes. Wie Juliana vergezelt in de nacompetitie is nog onbekend. Dat wordt Voorwaarts V. (thuis tegen OZC) of DES (uit tegen Juliana). Gezien het doelsaldo zal Juliana hoogstwaarschijnlijk laatste worden.

Want hoe hoger de deelnemer aan de nacompetitie eindigt hoe lager de tegenstander is. En dat zou doorgaans aantrekkelijker moeten zijn. Dat is de inzet voor de laatste tegenstander van SVVN VV Bergentheim. Bergentheim heeft de tweede periode gewonnen en is dus gekwalificeerd voor de nacompetitie. Bergentheim heeft nog één punt nodig om als tweede te eindigen in de competitie. Dat zouden ze waarschijnlijk wel willen worden gezien het mogelijke eenvoudiger programma in de nacompetitie. Inzet voor SVVN zal zijn het linker rijtje. Daarvoor zal het moeten winnen en als de uitslagen op andere velden SVVN gunstig gezind zijn kan het zelfs nog zesde worden. En dat zal dan exact dezelfde positie zijn als waar SVVN vorig seizoen is op geëindigd.

De wedstrijd tussen VV Bergentheim 1 en SVVN 1 wordt gespeeld op sportpark Moscou in Bergentheim. De aftrap is om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Cemil Taflan uit Deventer.

Het goede nieuws kwam afgelopen zaterdag van een bijveld op sportpark Groot Lochter. SVVN 2 had een overwinning nodig om op eigen kracht handhaving te bewerkstelligen. SVVN won door doelpunten van Tim Burnama en Rien van Weert met 2-0 van Wilhelminaschool 2 en is verzekerd van nog een jaar Reserve 3de Klasse. Maar… Zaterdag speelt SVVN 2 hun laatste competitiewedstrijd uit in Oldenzaal tegen kampioen De Esch 2. Mocht SVVN deze wedstrijd winnen en DOS’37 wint hun laatste wedstrijd uit tegen Quick’20 niet dan veroverd SVVN 2 de 3de periode en mag het dus nacompetitie spelen voor promotie naar de 2de Klasse. DOS is overigens al verzekerd van de nacompetitie. Mochten ze dat niet doen via het winnen de 3de periode dan doen ze dat wel omdat op basis van de eindstand de periode van De Esch overnemen. De wedstrijd De Esch 2 tegen SVVN begint om 11:30 uur op sportpark De Weschterik in Oldenzaal. De heer Jan Tanke uit Enschede is de scheidsrechter bij deze wedstrijd. Om 16:45 uur wordt in het zuiden van Oldenzaal afgetrapt voor de wedstrijd van Quick’20 2 en DOS’37 3.

Hoewel ook volgende week nog enkele wedstrijden zijn, is aanstaande zaterdag officieel de laatste speelronde voor alle teams. Helaas zullen er in de Voorjaarscompetities geen kampioenen bij SVVN te bewonderen zijn. SVVN JO8-1 startte na de winterstop voor het eerst in een officiële competitie. Er waren wat aanloopproblemen en het team was te hoog ingedeeld. Na de herindeling ging het beter maar ook daar was de start moeizaam. Langzaam ging het beter en werden de nederlagen minder zwaar. Thuis tegen Schalkhaar JO8-3 en Sallandia JO8-1 werd zelfs gewonnen. Afgelopen woensdag wist SVVN JO8-1 voor het eerst buitenshuis een punt te halen. In Deventer werd het tegen DAVO JO8-1 3-3. Zaterdag speelt SVVN JO8-1 weer een thuiswedstrijd. Dan komt SVVN JO8-1 op bezoek. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Voor de winterstop eindigde SVVN JO11-2 als derde in de 5de Klasse en dus werden ze na de winterstop ingedeeld in de 4de Klasse. Het krachtsverschil tussen deze twee klassen is dan klaarblijkelijk wel groot. SVVN staat voorlaatste. Alleen van middenmoter AVC Heracles JO11-3 werd gewonnen. Het werd wel gelijk 5-0. De overige zeven wedstrijden gingen allemaal verloren waaronder de laatste wedstrijd afgelopen woensdag tegen kampioenskandidaat Excelsior’31 JO11-5. In Rijssen werd het 6-1. Zaterdag speelt SVVN JO11-2 thuis tegen PH JO11-4. De Almeloërs staan derde met twee punten achterstand op de koplopers. Met nog twee wedstrijden te gaan is PH dus nog in de race om het kampioenschap. Te meer omdat de beide koplopers elkaar nog ontmoeten. Wellicht kan SVVN daar een stokje voor steken. De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen PH JO11-4 begint om 08:30 uur.

En worden veel wedstrijden doordeweeks gevoetbald momenteel want ook het volgende team kwam al in actie deze week. SVVN JO13-1 doet het gewoon keurig na de winterstop. Een klasse hoger dan ze goed mee en staan ze maar mooi in de middenmoot. Afgelopen zaterdag nog werd er gewonnen bij Enter Vooruit JO13-1 met 2-4. Daarentegen ging afgelopen maandag de uitwedstrijd tegen de nummer twee DES JO13-1 met 1-0 verloren. Zaterdag speelt SVVN JO13-1 haar laatste competitiewedstrijd thuis. ROHDA Raalte JO13-2 wordt ontvangen. ROHDA wist twee thuiswedstrijden te winnen, maar de overige zeven wedstrijden gingen allen verloren. Daarmee sluit ROHDA Raalte de rij. Maar voor onderschatting is geen plaats voor SVVN. Winst kan nog betekenen dat SVVN nog een plekje stijgt naar de vijfde plaats. Dat zou helemaal prima zijn. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen ROHDA Raalte JO13-2 begint om 11:00 uur.

Zaterdag was het dan zo ver: De tweede overwinning deze competitie van SVVN JO15-1. Bij VMC JO15-1 werd met maar liefst 2-6 gewonnen. Een opvallend resultaat omdat Vasse Manderveen Combinatie tweede stond op de ranglijst en SVVN tweede van onderen. Naast twee overwinningen wist SVVN ook nog twee keer gelijk te spelen. De andere zes wedstrijden gingen verloren. Zaterdag is de competitieafsluiting op eigen terrein. SVVN ontvangt SC Daarle JO15-1. De Daarlenaren zijn terug te vinden op een vijfde plaats. De helft van hun wedstrijden wisten ze te winnen. Zoals afgelopen zaterdag toen op eigen veld VV Den Ham JO15-2 met maar liefst 7-0 werd verslagen. Om 09:30 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en SC Daarle JO15-1.