Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN de cruciale wedstrijd van het seizoen in Hengelo. SVVN had de punten hard nodig in de strijd om de nacompetitie voor degradatie naar de 4de Klasse te ontlopen. Tegenstander Wilhelminaschool had vooraf drie punten meer en was nog niet helemaal veilig met vijf punten boven de streep. Laten we zeggen dat SVVN piekte op het juiste moment. SVVN was van begin af aan heer en meester en de uiteindelijke 1-5 overwinning was niet eens afgetekend. Omdat zowel Voorwaarts V. als DES verloren heeft SVVN zich door deze overwinning verzekerd van nog een jaar 3de Klasse. Het verschil is respectievelijk vier en vijf punten, maar omdat beide nog tegen elkaar spelen zal SVVN minstens één van de twee onder zich houden in de eindstand.

Zaterdag wordt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gevoetbald. Voor SVVN staat er dus niet meer op het spel dan louter de eer. Dat kan niet gezegd worden van tegenstander Juliana’32. De Hengeloërs wonnen zaterdag met 3-1 van Blauw Wit’66. Hierdoor degradeert de Holtense ploeg en mag Juliana naar boven kijken. Het verschil met Voorwaarts, dat op de veilige elfde plaats staat is nu nog maar drie punten. In het begin van de competitie troffen beide teams elkaar in Hengelo. In een weinig verheffende wedstrijd wist SVVN voor het eerst sinds tijden weer eens te winnen van Juliana. Het werd 1-2 door doelpunten van Martijn ter Steege en Roy Mulder.

Uiteraard gaan we er vanuit dat SVVN zijn sportieve plicht vervuld deze wedstrijd en het thuispubliek een waardig einde gunt van deze competitie. De wedstrijd begint op de vaste prik van half drie. Fluitist van dienst is de heer Johan Compagner uit Heino. Pupil van de week is Levi Staman. Levi is acht jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-4.

SVVN 2 had afgelopen zaterdag handhaving kunnen bewerkstelligen. Zover kwam het echter niet. In Vriezenveen werd met 1-0 verloren van DOS’37 3. Hierdoor lijkt een plaats in de nacompetitie DOS niet meer te kunnen ontgaan. SVVN mistte in deze wedstrijd nog een penalty. Het gat tussen SVVN en de nummer voorlaatst SVV’91 blijft hierdoor vier punten. Blauw Wit’66 2 is de eerste degradant uit deze competitie en er volgt nog eentje meer. SVVN 2 kan zaterdag handhaving bewerkstelligen door hun laatste thuiswedstrijd te winnen. Dat zal dan moeten gebeuren tegen Wilhelminaschool 2. De Hengeloërs wisten afgelopen zaterdag te verzekeren van nog een jaar 3de Klasse door thuis met 6-2 van SVV’91 2 te winnen. Voor Wilhelminaschool is het seizoen nu klaar. Op de derde speeldag troffen beide teams elkaar in Hengelo. Het werd toen 1-1. Aanstaande zaterdag wordt om 12:30 uur afgetrapt voor deze wedstrijd.

SVVN JO13-2 leek lange tijd mee te doen om het kampioenschap. Maar er werd thuis verloren van SV Mariënheem JO13-1. Afgelopen zaterdag was er wederom puntverlies. Nu kwam het op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst VV Nieuw Heeten JO13-1 niet verder dan 0-0. Aangezien SV Mariënheem blijft winnen is de titel alleen in theorie mogelijk. SVVN JO13-2 zal zich moeten focussen op de tweede plaats. En na de vierde plaats voor de winterstop is dat gewoon een goede prestatie. Maar om tweede te worden zal SVVN JO13-2 wel weer moeten gaan winnen. Aanstaande zaterdag treft SVVN JO13-2 Hulzense Boys JO13-2. Hulsen won vijf en verloor vier keer en staat dus keurig in de middenmoot. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 1-4 verloren van SV Mariënheem. Maar dat is dus geen schande. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen Hulzense Boys JO13-2 begint zaterdag om 09:30 uur.

In tegenstelling tot voor de winterstop, toen ze in de middenmoot van de 4de Klasse eindigde, heeft SVVN JO17-3 na de winterstop het veel lastiger in hun competitie. De eerste vijf wedstrijden gingen allemaal verloren totdat op 6 april thuis met 3-2 werd gewonnen van MVV’29 JO17-4. Hierna volgden nog twee keer een 2-2 gelijkspel tegen zowel De Zweef JO17-3 en Enter Vooruit JO17-2. De laatste wedstrijd werd vorige week zaterdag in Almelo met 7-3 verloren Oranje Nassau JO17-6. Zaterdag komt Excelsior’31 JO17-5 op bezoek. De Rijssenaren hebben dertien punten uit zeven wedstrijden en zijn daarmee terug te vinden op de vijfde plaats. Zaterdag won Excelsior op eigen veld het doelpuntenfestijn van Luctor et Emergo JO17-3. Het werd 8-6. De wedstrijd tussen SVVN JO17-3 en Excelsior’31 JO17-5 vangt om 09:30 uur aan.

Volgens een vaste volger van dit team liet SVVN JO17-1 het op de beslissende momenten bij zitten om zich echt te kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap in de 1ste Klasse. In het kader daarvan is het logisch dat SVVN afgelopen zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel bij hekkensluiter DETO JO17-1. Het werd 2-2. SVVN voert met 14 punten uit 9 wedstrijden de middenmoot aan. In het resterende programma treft het nog twee collega middenmoters en de vijfde plek waar SVVN nu op staat zal waarschijnlijk het hoogst haalbare zijn. Zaterdag ontvangt SVVN Luctor et Emergo JO17-1. Luctor heeft acht punten na twee overwinningen en even zoveel gelijke spelen. Afgelopen zaterdag ging Luctor op eigen veld met 1-4 onderuit tegen nummer SVZW JO17-1. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen Luctor et Emergo JO17-1 begint om 10:55 uur. Scheidsrechter is de heer Huib Schulte uit Hengelo.

Voor SVVN JO19-1 lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Maar met diverse debutanten afgeleverd aan SVVN 1 zou je qua opleiding wel van een geslaagd seizoen kunnen spreken. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en SVVN is gezakt naar de 10de plaats. Afgelopen zaterdag was op eigen veld VV Den Ham JO19-1 met 5-3 te sterk waardoor de Hammenaren in de stand langszij kwamen. Zaterdag komt de nummer twee van de ranglijst Enter Vooruit JO19-1 op bezoek. Enter staat twee achter op koploper Luctor en heeft dus nog alle kans op het kampioenschap. Afgelopen zaterdag won EV op eigen veld met 2-1 van HHC JO19-2. De wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en Enter Vooruit JO19-1 begint om 12:30 uur. De wedstrijd wordt geleid door de heer Johan Schwarte uit Hellendoorn.