Na twee weken zonder competitieverplichtingen maakt het eerste elftal zich op voor de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie van het seizoen 2018-2019. En laten we hopen dat de resultaten van deze laatste wedstrijden genoeg zal zijn voor handhaving in de 3de Klasse. Bijna twee weken geleden ging SVVN op eigen veld kansloos onderuit tegen Quick’20. De ruststand was 0-4. In de tweede helft komt SVVN terug tot 2-4, maar in blessuretijd weten de Oldenzalers nog tweemaal te scoren. SVVN staat nu op de tiende plaats met 26 punten. Daarmee staan ze twee meter boven de plek waarvoor straks handhaving via nacompetitie voor op het spel staat.

Aanstaande zaterdag speelt SVVN de uitwedstrijd in Hengelo tegen Wilhelminaschool. Wilhelminaschool kwam zaterdag nog in actie in de Hengelose derby tegen Juliana’32 die eerder na een half uur gestaakt werd wegens onweer. Wilhelminaschool had zich bij winst zo goed als veilig kunnen spelen en goede zaken kunnen doen in de 3de periode. Juliana sloeg echter toe in het restant en wist met 0-1 te winnen. Daarmee houdt Juliana de hoop op handhaving levend. Wilhelminaschool heeft 29 punten en staat dus vijf punten boven de streep. Met het aantal ploegen dat daar tussenstaat en het gegeven dat deze tegen elkaar moeten en dan dus niet beide kunnen winnen is dat relatief veilig. Maar toch zal Wilhelminaschool nog wat punten moeten halen om op eigen kracht definitief veilig te spelen.

In de thuiswedstrijd vorig jaar november pakte SVVN in de slotfase de volle drie punten. Het werd 2-1 door twee doelpunten van Roy Mulder. Zaterdag is er in Hengelo op Sportpark De Vikkerhoek een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. De aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Martin Bos uit Bentelo.

Het tweede elftal kwam afgelopen zaterdag wel in actie en zij speelden een thuiswedstrijd tegen Quick’20 2. Deze wedstrijd heeft wel wat raakvlakken met de wedstrijd van het eerste tegen dezelfde club. SVVN 2 had bij rust een comfortabele 3-0 voorsprong. Quick’20 kwam terug tot 4-2, maar in de slotfase liep SVVN 2 (met een man minder zelfs) uit naar een 6-2 overwinning. Een uiterst nuttige overwinning voor SVVN 2 in strijd om degradatie. SVVN steeg naar plek zeven en heeft met nog drie wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op de kritieke 11de plaats. SVVN 2 is er nog lang niet. Zaterdag gaat SVVN 2 in Vriezenveen op bezoek bij DOS’37 3. DOS staat derde in de ranglijst en strijdt op twee fronten voor een in de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. Dat kan via de ranglijst, maar ook via de 3de periode waar DOS bovenaan staat. Nummer twee en de dus de grootste concurrent in deze periode is SVVN. Eerder dit seizoen deelden beide teams de punten in Nijverdal. Het werd 1-1. Zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark Het Midden om 15:15 uur. Leidsman van deze wedstrijd is de heer Hans ten Voorde uit Hengelo.

Ook de competities bij de jeugd lopen op het einde. Uiteraard gaat opleiden voor het resultaat bij de jeugd. Begin dit jaar mocht SVVN een nieuw team inschrijven voor de competitie. De oudste spelers uit de F-League vormen SVVN JO8-1 en nemen sinds februari in een KNVB-competitie. Ze werden na twee speelronden opnieuw ingedeeld. SVVN JO8-1 speelt doorgaans tegen teams die al langer in competitieverband uitkomen. 23 maart 2019 was een historisch dag voor SVVN JO8-1. In de thuiswedstrijd tegen SV Schalkhaar JO8-3 werd voor het eerst gewonnen. Het werd 6-2. De overige zes wedstrijden werden verloren. Afgelopen zaterdag werd in Deventer met 5-2 verloren van RDC JO8-1. Zaterdag komt een Deventer ploeg naar Nijverdal. Om half negen begint voor SVVN JO8-1 de thuiswedstrijd tegen Sallandia JO8-1.

Een klasse hoger met daarbij spelers die het team hebben verlaten. SVVN JO11-1 kent daarom een moeilijke tweede seizoenshelft. Maar afgelopen zaterdag was daar dan toch de eerste overwinning van deze competitie. In Borne werd tegen NEO JO11-3 een achterstand omgebogen in een 2-4 overwinning. Door deze overwinning passeert SVVN JO11-1 VV Bornerbroek JO11-1 op de ranglijst. Datzelfde Bornerbroek dat voor de winterstop in dezelfde competitie van SVVN kampioen werd. Zaterdag komt koploper Quick’20 JO11-2 op bezoek. De Oldenzalers wonnen hun wedstrijden op overtuigende wijze en zullen ongetwijfeld kampioen worden in deze klasse. Het zou een uitstekende prestatie zijn als SVVN JO11-1 goed partij kan bieden aan Quick’20 JO11-2. De wedstrijd begint om 09:30 uur.

SVVN JO13-1 speelde voor de winterstop in de 3de Klasse en eindigde daar als negende. Toch werd voor JO13-1 aangevraagd of ze een klasse hoger mochten voetballen in de hoop dat dit jonge teams dan meer tegen een leeftijdsgenoten zouden spelen. In de 2de Klasse is SVVN JO13-1 na drie overwinningen en vier nederlagen vooralsnog terug te vinden op de zesde plaats. Een uitstekende tweede seizoenshelft dus tot zover derhalve. Het is al bijna een maand geleden dat SVVN JO13-1 voor het laatst in competitieverband uitkwam. Op eigen veld werd toen met 0-1 verloren van ATC’65 JO13-2. Zaterdag komt JCO JO13-2 naar Nijverdal. De Ommense formatie staat op de elfde plaats. Maar het verschil in punten is slechts drie. JCO won tweemaal. De laatste competitiewedstrijd van JCO is zes weken geleden. Toen versloegen zij op eigen Hulzense Boys JO13-1 met 3-1. Dus zeker een tegenstander om mee rekening te houden voor SVVN. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen JCO JO13-2 begint om 11:00 uur.

Voor de winterstop eindigde SVVN JO15-3 hun competitie als voorlaatste met drie punten uit één overwinning. Na de winterstop gaat het qua resultaat een stuk beter en is SVVN JO15-3 na acht wedstrijden keurig in de middenmoot terug te vinden. Er werden vier overwinningen gepakt en even zo vaak een nederlaag geleden. Afgelopen zaterdag was de ongeslagen koploper ATC’65 JO15-6 een maatje te groot voor SVVN. In Hengelo werd het 7-2. Zaterdag is de kans op resultaat groter als SVZW JO13-4 op bezoek komt. De Wierdenaren wonnen tweemaal en speelde één keer gelijk in hun zeven duels. Maar SVVN is wel gewaarschuwd want De Zwaluwen wonnen hun laatste twee duels tegen respectievelijk Bon. Boys JO15-5 (uit met 0-3) en SC Neede JO15-3 (thuis met 4-0). Stopt SVVN de zegereeks van SVZW? De wedstrijd tussen SVVN JO15-3 en SVZW JO15-4 begint om 11:00 uur.