Na een weekje rust omdat de koning zo nodig op onze zaterdag jarig moest zijn gaan we vanaf zaterdag ons opmaken voor het laatste gedeelte van de competitie. Dit geldt echter niet voor het eerste elftal. Zij hebben nog week extra rust omdat voor hen zaterdag een beker-/inhaalprogramma is. Wel oefent SVVN 1 aanstaande donderdag op eigen veld tegen VV Daarlerveen. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Dan richten we ons vizier maar op SVVN 2. Nog vier finales om degradatie te voorkomen. De laatste drie wedstrijden werden niet verloren. Toch komt SVVN 2 maar moeilijk van de degradatiezone weg. Dit komt omdat alle concurrenten net als SVVN 2 ook plots aan het winnen zijn geslagen. Hierdoor staat SVVN nog steeds maar één punt boven de streep. De laatste wedstrijd werd in Enschede met 4-4 gelijkgespeeld tegen Sparta E. 3. Zaterdag speelt SVVN 2 een thuiswedstrijd tegen Quick’20 2. Quick is één van de vele concurrenten van SVVN in deze slotfase. De Oldenzalers hebben twee punten meer dan SVVN en staan daarmee op de zevende plaats terwijl SVVN tiende staat. Quick’20 won hun laatste wedstrijd op eigen bodem met 5-2 van rode lantaarndrager Blauw Wit’66 2. Eerder dit seizoen ging SVVN 2 met 5-0 onderuit tegen Quick in Oldenzaal. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Quick’20 2 begint zaterdag om 12:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Enver Yalcin uit Hengelo.

Ook voor de jeugd is er zaterdag weer een vol programma. De meeste teams komen dit seizoen nog vier keer in actie tijdens een competitiewedstrijd. SVVN JO9-3 werd in de Voorjaarscompetitie na de winterstop in een ijzersterke 3de Klasse ingedeeld. Toch wist JO9-3 thuis met 7-7 gelijk te spelen tegen SV Enter JO9-1 en werd tegen ASV’57 JO9-1 ook thuis zelfs met 9-2 gewonnen. Helaas gingen de overige vijf wedstrijden wel verloren hoewel het verschil niet altijd groot was. Zaterdag speelt SVVN JO9-3 een thuiswedstrijd tegen AVC Heracles JO9-2. De wedstrijd tussen beide teams begint zaterdag om 08:30 uur.

Na vijf opeenvolgende overwinningen zag het er allemaal goed uit voor SVVN JO13-2. Tot op een doordeweekse dag een wedstrijd gespeeld werd tegen SV Mariënheem JO13-1. Het blijkt maar weer dat tegen sommige clubs niet doordeweeks moet willen spelen. De wedstrijd ging met 1-3 verloren en hierdoor zijn de kampioenskansen aanzienlijk geslonken. Niet dat dit het allerbelangrijkste is bij de jeugd, maar als je kampioen kunt worden moet je het niet nalaten. Maar de competitie gaat hoe dan ook verder en zaterdag speelt SVVN JO13-2 een thuiswedstrijd tegen SV Haarle JO13-2. Het verschil op de ranglijst is slechts één plek. SVVN staat derde en Haarle vierde. Die laatste heeft drie punten minder en een wedstrijd meer gespeeld. Haarle won haar laatste wedstrijd op eigen veld met 7-3 van JCO JO13-6. Eerder dit seizoen won SVVN met 0-4 bij JCO JO13-6. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen SV Haarle JO13-2 begint om 09:30 uur.

SVVN MO15-1 was één van de jeugdteams van SVVN dat voor de winterstop kampioen werd in de Najaarscompetitie. Het logische gevolg was dat SVVN promoveerde naar de 1ste Klasse. Dit is een interregionale klasse met clubs uit noordoost Overijssel tot en met de Veluwe toe. Dat SVVN MO15-1 het lastiger zou krijgen was geen verrassing. Maar na zeven wedstrijden staat SVVN met een achtste plaats keurig in de middenmoot. Er werd thuis met 4-0 gewonnen van HMC MO15-1 uit Hattem en uit met 0-5 van ROHDA Raalte MO15-2. Voorts waren nog gelijke spelen bij HHC MO15-2 en bij USV MO15-2. De laatste wedstrijd werd in Heerde met 5-2 verloren van SEH MO15-1. Zaterdag ontvangt SVVN MO15-1 VVZ MO15-1. VVZ staat voor Vrouwen Voetbal Zwolle en is een samenwerkingsverband van de Zwolse clubs. VVZ MO15-1 heeft één punt meer en staat ook één plek hoger op de ranglijst. Als laatste wedstrijd wisten zij thuis met 2-1 te winnen van HHC MO15-1. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen VVZ MO15-1 begint om 11:00 uur.

Net als voor de winterstop is SVVN JO17-2 keurig in de middenmoot van 3de Klasse terug te vinden. Achter de ongenaakbare koploper Oranje Nassau JO17-4 zit er tussen de nummers twee en acht slechts vijf punten. SVVN staat zesde met elf punten. Dat zijn er slechts twee minder dan nummer twee VV Twenthe JO17-2. Er werd gewonnen van VV Bornerbroek JO17-1, SVZW JO17-3 en VV Holten JO17-2. Ook werd er twee keer gelijk gespeeld waaronder de laatste wedstrijd die in Hellendoorn in 2-2 eindigde tegen VV Hellendoorn JO17-2. Zaterdag speelt SVVN thuis tegen Hulzense Boys JO17-2. Hulsen heeft één punt meer en staat dan ook één plekje hoger dan SVVN. Hulzense Boys won hun laatste wedstrijd op eigen veld met 3-0 van PH JO17-2. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO17-2 tegen Hulzense Boys JO17-2 is om 12:30 uur.

Tot slot. In de vorige voorbeschouwing ging het over de halve finales van de KNVB-beker die SVVN JO9-1 en SVVN JO9-4 speelden. Beide teams wisten deze wedstrijd te winnen en staan nu in de finale van de KNVB-beker. Deze finales zullen gespeeld worden op 1 juni. SVVN JO9-1 treft in de finale VV Den Ham JO9-1. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op het terrein van Wilhelminaschool in Hengelo. SVVN JO9-4 gaat deze dag op reis naar Vaassen. Daar zal op het terrein van KCVO de finale gespeeld worden tegen DSV’61 JO9-2.