We zijn inmiddels in de 23ste speelronde beland en het belooft nog vier spannende finales te worden tot het einde van het seizoen. Er zijn nog vele beslissingen niet gevallen in deze klasse. Dat geldt niet voor het kampioenschap. PH heeft de gehele competitie de ranglijst aangevoerd en werd afgelopen zaterdag na de 20ste overwinning in 22 wedstrijden (de overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel) kampioen. Onze felicitaties gaan naar de geelzwarten uit Almelo.

SVVN bewees zich afgelopen zaterdag een slechte dienst. De Volharding ging met 4-1 kansloos onderuit in Aadorp tegen ASV’57. Nog zorgwekkender dan de uitslag was het vertoonde spel. Dat was, zoals de laatste tijd wel vaker, matig te noemen. Door dit resultaat zakte SVVN naar de negende stek. Met 26 punten staat het slechts twee punten boven de plaats waarvoor aan het einde van het seizoen nacompetitie voor lijfsbehoud staat. Ervan uitgaande dat de concurrentie punten gaat pakken zal ook SVVN dat moeten gaan doen.

Zaterdag komt Quick’20 uit Oldenzaal naar Nijverdal. Net als vorig seizoen is dit team één van de beter voetballende ploegen in deze klasse. Maar ook nu haakte Quick wedstrijden voor het einde af in de titelrace. Quick staat op respectabele afstand op de derde plaats. Voor Quick rest nu hooguit de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. Dat kan Quick bewerkstelligen via de ranglijst of via winst in de 3de periode. Maar voor beide zijn er nog kapers op de kust.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen had SVVN een fase in de eerste helft waar het zeer goed voetbalde en erg effectief was. SVVN kwam op een 1-3 voorsprong. Deze kon men in de tweede helft niet vasthouden bij een bij vlagen fantastisch spelende thuisclub. Het werd uiteindelijk 6-3. Ook vorig seizoen werd SVVN in Oldenzaal bij vlagen van de mat gespeeld. Toen wist men later dat seizoen de return met 3-2 te winnen. Voor hetzelfde scenario wordt uiteraard getekend.

De wedstrijd begint om half drie. Scheidsrechter van dienst is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen. Pupil van de week is Finn Raamsman. Finn in zes jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO8-1.

Ook het tweede elftal speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd. In een doelpuntrijke wedstrijd met Sparta E. 3 werden de punten gedeeld. Het werd 4-4. Het was al de derde wedstrijd achtereen zonder nederlaag voor SVVN 2. Het verschaft enigszins lucht, maar aangezien ook de concurrenten punten blijven pakken neemt SVVN 2 niet erg afstand van de degradatiestreep. Het blijft allemaal erg dicht bij elkaar staan. Tussen plek vijf en elf zitten slechts zes punten. SVVN staat nu negende. Deze paaszaterdag geniet SVVN 2 van een vrij weekend. De competitie wordt hervat op 4 mei. Dan komt concurrent Quick’20 2 op bezoek bij SVVN.

Het is paasweekend en dat betekent dat er een beker-/inhaalweekend plaats vindt dit weekend. Dus zullen er slechts een paar wedstrijden worden gevoetbald op Sportpark Groot Lochter. Naast de hierboven uitgebreid besproken wedstrijd van SVVN 1 tegen Quick’20 1 zullen er nog vier wedstrijden zijn. Om te beginnen SVVN JO9-2. Zij hebben inmiddels zes competitiewedstrijden gespeeld sinds ze terug zijn in de 4de Klasse. Een klasse waar ze in thuis horen. In de zes voorgaande wedstrijden werden er vier gewonnen en twee keer moest de zege aan de tegenstander overlaten. Afgelopen zaterdag was er één van die winstpartijen. Ook toen speelde SVVN JO9-2 thuis en won het met 5-4 van SC Deventer JO9-4. Zaterdag ontvangt SVVN JO9-2 SC Overwetering JO9-2. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Zoals gezegd is het zaterdag een beker-/inhaalprogramma. De beker is inmiddels toe aan de halve finales. Er zijn nog twee teams van SVVN in de strijd en het lot heeft bepaald dat beide teams zaterdag hun halve finale op Sportpark Groot Lochter mogen spelen. SVVN JO9-4 speelde voor de winterstop in de 5de Klasse en dat was te laag. Ze werden kampioen. Na de winterstop speelt SVVN JO9-4 in de 3de Klasse en dat is meer van hun niveau. Na zeven wedstrijden heeft SVVN JO9-4 elf punten en staat het keurig in de middenmoot. Bijna drie weken geleden werd in de kwartfinale op eigen veld overtuigend afgerekend met IJsselstreek JO9-1. Het werd 8-3. De laatste horde naar de finale luistert naar de naam JVC Dedemsvaart JO9-4. Voor JVC was het 20 oktober toen ze voor het laatste voor de beker voetbalden. Toen wonnen ze op eigen veld met 13-2 van JCLE JO9-3. De kwartfinale was een tussenronde en daar was JVC voor vrijgeloot. De wedstrijd SVVN JO9-4 tegen JVC Dedemsvaart JO9-4 begint om 09:45 uur.

Ook SVVN JO9-1 heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt. Dit deden ze door op 30 maart met 10-6 van Tubantia JO9-1 te winnen. Ook in de competitie gaat het goed met SVVN JO9-1. Ze gingen halverwege een klasse hoger naar de 1ste Klasse. Daar werd tot nu toe vier keer gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Afgelopen zaterdag nog was SVVN JO9-1 bij Enter Vooruit JO9-1 met 6-7 te sterk. Tegenstander is zaterdag FC Winterswijk JO9-2. Zij waren vrijgeloot voor de kwartfinale. Het is voor het eerst dat een team van SVVN deze club ontmoet. FC Winterswijk werd in 2012 opgericht na een fusie. Eén van die deelnemers was SKVW. Dat zal de ouderen onder ons wel wat zeggen. Net als SVVN is ook FC Winterswijk in de winterstop overgegaan van de 2de naar de 1ste Klasse. De wedstrijd op Sportpark Groot Lochter begint om 10:00 uur.

Naast al dit bekergeweld is er ook nog een lunchwedstrijd op Sportpark Groot Lochter. SVVN JO19-2 kwam tot nu toe nog maar vier keer in actie. De eerste wedstrijd werd thuis met 5-2 gewonnen van Stevo JO19-2. Hierna volgden nederlagen tegen De Zweef JO19-2 (uit met 0-5), Juventa’12 JO19-2 (thuis met 2-3) en SVV’56/VV Kloosterhaar JO19-1 (uit met 0-9). Tegenstander van zaterdag Hulzense Boys JO19-2 maakte het nog bonter. Zij speelden slechts drie wedstrijden. En alle drie thuis. Er werd gewonnen van Luctor et Emergo JO19-2 en SVV’56/VV Kloosterhaar JO19-1. Verlies was er tegen SC Lemele JO19-1. Nu moet er wel gezegd worden dat er slechts 10 teams in deze competitie zitten. Voor de winterstop kreeg SVVN met 2-5 klop van Hulsen. Hopelijk gaat het zaterdag beter. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Hulzense Boys JO19-2 begint om 12:30 uur.