Afgelopen ging voor SVVN het tweede deel van de derby tweeluik thuis tegen VV Hellendoorn. Was de vreugde een week daarvoor, ondanks het matige spel van de thuisclub, nog groot. Nu was SVVN in wederom een matige pot kansloos tegen Hellendoorn dat al vroeg in de wedstrijd in het zadel werd geholpen. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in deze competitie en door dit resultaat en de resultaten op de andere velden slonk de voorsprong naar Play-off plaats twaalf naar vijf punten. Daarna is SVVN dus nog allerminst verzekerd van nog jaar 3de Klasse.

Zaterdag speelt het eerste team van SVVN een uitwedstrijd. Eindbestemming zal Aadorp zijn daar waar ASV’57 onze tegenstander zal zijn. ASV staat op de zesde plaats. Dat is twee plaatsen hoger dan SVVN en ASV heeft twee punten meer gehaald. Daarmee lijkt ASV relatief veilig en zijn ze min of meer uitgespeeld. Zowel nacompetitie om promotie als om degradatie lijkt te ver weg voor ASV. Afgelopen zaterdag kwam ASV juist naar Nijverdal. De wedstrijd bij DES werd met 4-2 verloren.

Matig voetbal was van SVVN ook al in heenwedstrijd tegen ASV te zien. Uiteindelijk mocht SVVN de handen dichtknijpen met een 2-2 gelijkspel. Het wordt voor de mannen van trainer Op den Dries weer eens tijd om hun normale niveau te behalen en dan zit een positief resultaat in deze wedstrijd er zeker in. De wedstrijd tussen ASV’57 1 en SVVN 1 wordt gespeeld op Sportpark ’t Heuveltje te Aadorp. Het aanvangstijdstip is half drie. De scheidsrechter is de heer Jan Everlo uit Hengelo.

Het tweede elftal van SVVN speelde afgelopen zaterdag een sleutelwedstrijd. Tegen concurrent SVV’91 2 moest er eigenlijk gewonnen worden om niet serieus in de problemen te geraken. En er werd gewonnen. SVVN 2 was effectief en nam al in de eerste helft afstand van de Enschedeërs. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 5-2 gewonnen. Door deze uitslag wipten SVVN over SVV’91 heen op de ranglijst en staat het nu op de “veilige” tiende plaats. Niet dat SVVN er nu is, maar de tweede overwinning op rij geeft wel perspectief. Aanstaande zaterdag treft SVVN wederom een Enschedese tegenstander, maar nu zal de wedstrijd in Enschede plaats vinden. SVVN 2 gaat op bezoek bij Sparta E. 3. Sparta staat drie plaatsen hoger dan SVVN, maar heeft slechts één punt meer. Dat geeft maar aan hoe dicht het allemaal nog bij elkaar staat met nog vijf wedstrijden te gaan. Sparta kreeg afgelopen zaterdag een flinke draai om de over bij Hulzense Boys 3. Het werd maar liefst 9-1. Hopelijk dat ze de revanche hiervoor nog even minimaal een week uitstellen. Op 15 december won SVVN het eerste treffen tussen beide teams op eigen veld met 2-0. De aftrap op Sportpark Schreurserve zal aanstaande zaterdag om drie uur zijn. De arbiter heet de heer Mark Buikema uit Hengelo.

Alle voorjaarsreeksen zijn net allemaal over de helft heen. De meeste teams spelen tot het einde van het seizoen nog vijf wedstrijden. Dat geldt echter niet voor SVVN JO9-2. Die zijn pas later in deze competitie ingestoomd en spelen nog zes wedstrijden. Zij begonnen deze competitie pas op 9 maart en speelden tot nu toe vijf wedstrijden. De eerste wedstrijd was thuis tegen VV Hellendoorn JO9-3. Er werd met 5-2 gewonnen. Toen volgden Sallandia JO9-2 uit (5-1 verlies), Kon. UD JO9-2 thuis (6-2 winst), De Zweef JO9-2 uit (5-3 verlies) en SV Schalkhaar uit (4-2 winst). Zaterdag zal SVVN JO9-2 haar ongeslagen status in thuiswedstrijden proberen voort te zetten. Tegenstander is SC Deventer JO9-4. De aftrap is om 08:30 uur.

Voor de winterstop deed SVVN JO11-3 leuk mee in hun 5de Klasse. Ze eindigden keurig in de middenmoot. In de nieuwe competitie gaat het een stuk stroever. De eerste zes wedstrijden gingen allemaal verloren. En in de meeste wedstrijden was de tegenstander gewoon een stuk beter. SVVN JO11-3 scoort gemiddeld twee keer per wedstrijd, maar krijgt er ook gemiddeld 9,5 doelpunt tegen. Afgelopen zaterdag deed SVVN JO11-3 leuk mee, maar verloor het uiteindelijk met 7-5 bij SV Raalte JO11-2. Zaterdag treft SVVN JO11-3 een team dat eveneens puntloos is. SC Deventer JO11-5 verloor al hun vier wedstrijden. Ze wisten in die vier wedstrijden zelfs het doel nog niet te vinden. En alle wedstrijden werden met dubbele cijfers verloren. Laten we voor beide teams hopen dat ze aan elkaar gewaagd zijn en dat ze een leuke wedstrijd voetballen. De wedstrijd SVVN JO11-3 tegen SC Deventer JO11-5 begint om 09:30 uur.

Dat het in de voorjaarsreeks met SVVN JO15-1 qua resultaat niet goed gaat is een understatement. Voor de winterstop werd er nog tweemaal gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld terwijl de wedstrijd tegen de nummer laatst helemaal niet werd gespeeld. In 2019 staat de teller na zes wedstrijden in dezelfde 2de Klasse op twee schamele punten behaald door gelijke spelen tegen SC Rijssen JO15-1 en DETO JO15-2. Afgelopen zaterdag werd met 4-2 verloren bij Oranje Nassau JO15-2. SVVN is hekkensluiter in deze klasse en treft zaterdag de nummer voorlaatst thuis. TVC’28 heeft tot nu toe drie punten behaald in vijf wedstrijden. Die drie punten kwamen doordat afgelopen zaterdag thuis met 3-2 werd gewonnen van SC Daarle JO15-1. Bij een overwinning draagt SVVN de rode lantaarn dus weer over aan de Tubbergse formatie. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen TVC’28 JO15-2 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 begon op 9 februari van dit jaar deze competitie met een 4-3 thuisoverwinning op Rijssen Vooruit JO15-1. Hierna volgden nederlagen tegen Juventa’12 JO15-2, VV Bornerbroek JO15-2, Hulzense Boys JO15-2 en SC Markelo JO15-2. Totdat SVVN JO15-2 afgelopen zaterdag op bezoek ging bij VV Holten JO15-2. Er werd met 2-3 gewonnen. Met deze twee overwinningen staat SVVN in de middenmoot op de zevende plaats. Zaterdag ontvangt SVVN JO15-2 Excelsior’31 JO15-4. Excelsior staat na drie overwinningen en twee gelijke spelen op de vierde plaats. Zaterdag nog won Excelsior op eigen veld met 3-0 van VV Twenthe JO15-3. De aftrap van de wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en Excelsior’31 JO15-4 zal om 11 uur zijn.