De kruitdampen zijn letterlijk en figuurlijk opgetrokken op Sportpark Groot Lochter. In een misschien wel slechtste derby ooit door SVVN en DES gespeeld was het een kwartier voor tijd de zojuist, na maandenlange afwezigheid door blessureleed, ingevallen Melvin Morsink die uiterst koel de derby besliste in het voordeel van de Volharding. De vreugde was er overigens niet minder om. Naast de eer van het dorp kon er ook drie punten worden bijgeschreven. Drie belangrijke punten want het gat naar de gevarenzone groeide naar acht punten. En dat met nog zes wedstrijden te gaan. Niet dat SVVN nu helemaal veilig is, maar er staan ook nog vier ploegen meer tussen SVVN en een nacompetitieplek en die moeten allemaal de punten inhalen op SVVN. Het ziet er derhalve rooskleurig uit voor SVVN.

Over naar de orde van de dag. Zaterdag staat er immers weer een derby op het programma op Sportpark Groot Lochter. Toegegeven: Deze is niet zo beladen als de wedstrijd tegen DES, maar ook van VV Hellendoorn mag er graag gewonnen worden. VV Hellendoorn kwam vorige week donderdag al in actie op hun eigen Sportpark De Voordam. Hellendoorn liet twee dure punten liggen tegen OZC. Daardoor zakte Hellendoorn naar plek vier omdat afgelopen zaterdag Quick’20 wel wist te winnen. VV Hellendoorn zal zich graag willen kwalificeren voor de nacompetitie om promotie naar de 2de Klasse. Dat kunnen zijn bewerkstelligen door de 3de periode te winnen (die net begonnen is) of door als derde te eindigen in de eindstand. Voor beide heeft VV Hellendoorn de punten de broodnodig en kan het geen puntverlies permitteren.

De laatste ontmoeting tussen beide teams was een gedenkwaardige. In de laatste wedstrijd van 2018 kwam SVVN op voorsprong. Vlak voor rust kreeg Hellendoorn een penalty, die benut werd, en een speler van SVVN de rode kaart. Velen dachten dat Hellendoorn in de tweede helft de overwinning naar zich toe zou trekken. Het tiental van SVVN knokte zich een slag in de rondte en werd daarvoor beloond met twee prachtige doelpunten wat voor een grote ontlading zorgde bij de groenwitten.

De wedstrijd SVVN tegen VV Hellendoorn begint zaterdag om half drie. De KNVB heeft de heer Wieger Braaksma uit Borne bereid gevonden deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pupil van de week is Thim Wispels. Thim is acht jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-2.

Afgelopen zaterdag was er beker/inhaal. Aanstaande zaterdag zullen bijna alle teams veldvoetbal van SVVN weer in actie komen. In de vorige voorbeschouwing kon u lezen dat het tweede elftal van SVVN een knappe en belangrijke thuiszege boekte tegen het veel hoger op de ranglijst staande Hulzense Boys 3. Helaas voor SVVN wonnen ook al hun concurrenten. Het gat werd dus niet groter. SVVN 2 blijft op de elfde plaats staan en zal in de resterende zes wedstrijden nog minimaal één plek moeten stijgen om het vege lijf te redden in de reserve 3de Klasse. Zaterdag komt SVV’91 2 naar Nijverdal. De Enschedeërs hebben twee punten meer bij elkaar gescharreld en staan één plek hoger op de ranglijst. Wel heeft SVV’91 nog een wedstrijd tegen rode lantaarndrager Blauw Wit’66 2 te goed. SVV won de laatste wedstrijd op hun eigen sportpark met 3-0 van nummer vijf SVZW 3. Ik hoef de belangen van deze wedstrijd niet uit tekenen hopelijk. Op 1 december van het vorige jaar won SVV de thuiswedstrijd met 3-1 van SVVN. De wedstrijd SVVN 2 – SVV’91 2 begint zaterdag om 12:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Dirk Jansen uit Holten.

De meeste Voorjaarscompetities zijn inmiddels halverwege. Zo is er al een goed inzicht hoe de diverse teams ervoor staan in deze tweede helft van de competitie. In de voorbeschouwing is al vaker de zwaarte van de competitie van SVVN JO9-3 en hoe knap dit team zich staande houdt. Er werd weliswaar verloren van SV Almelo JO9-1, Vroomshoopse Boys JO9-2 en MVV’29 JO9-1 groot waren de verschillen niet. Tevens werd er thuis met 7-7 gelijkgespeeld tegen SV Enter JO9-1. De zaterdag voor de break door het beker/inhaalweekend speelde SVVN JO9-3 ook thuis en nu werd op eigen veld ASV’57 JO9-1 met maar liefst 9-2 verslagen. Zaterdag speelt SVVN JO9-3 weer thuis, waar het zo goed doet. Tegenstander is PH JO9-2 uit Almelo. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Daar waar SVVN JO17-3 voor de winterstop nog in de middenmoot van de 3de Klasse eindigde heeft het na de winterstop duidelijk meer problemen. De eerste vijf wedstrijden gingen allen verloren. NEO JO17-6 (uit, 0-3), Rood Zwart JO17-2 (thuis, 1-3), PH JO17-3 (thuis, 1-4), Juventa’12 JO17-2 (uit, 1-5) en Luctor et Emergo JO17-3 (uit, 1-3) waren allemaal te sterk. SVVN houdt, op doelsaldo, alleen MVV’29 JO17-4 onder zich. De ploeg uit Harbrinkhoek verloor ook vijf keer, maar deed dat met beduidend ruimere cijfers. Zo werd van zowel Juventa’12 JO17-2 als Enter Vooruit JO17-2 met dubbele cijfers verloren. Eén ding is zeker: SVVN JO17-3 en/of MVV’29 JO17-4 zal na zaterdag niet meer op nul punten staan. De wedstrijd SVVN JO17-3 tegen MVV’29 JO17-4 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-3 begon hun competitie uitstekend door met 2-6 te winnen bij Enter Vooruit JO15-3. Hierna volgden echter nederlagen tegen Rigtersbleek JO15-3 (thuis, 0-5), Achilles’12 JO15-4 (uit, 1-5) en Bon Boys JO15-5 (uit, 3-5). De laatste wedstrijd werd vorige week zaterdag thuis echter knap met 4-3 gewonnen van BZSV de Blauwwitters JO15-1. Hierdoor staat SVVN JO15-3 op een plaats keurig in de middenmoot. Zaterdag ontvangt SVVN JO15-3 DEC’10 JO15-2. DEC staat voor VV Diepenheim EGVV Combinatie en is de jeugdsamenwerking tussen deze twee clubs. Net als SVVN heeft ook DEC zes punten. Zij wisten wel te winnen van Achilles’12 JO15-4 terwijl er juist weer verloren werd van Enter Vooruit JO15-3. Een wedstrijd die dus alle kanten op kan. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO15-3 tegen DEC’10 JO15-2 zal om 11:00 uur plaatsvinden.

Voor de alle teams begon begin februari de voorjaarsreeks. SVVN JO17-1 kwam pas eind februari voor het eerst in actie. Wel werd er op een doordeweekse avond gestart met een 2-1 thuiszege op Stevo JO17-1. De volgende wedstrijd liep rood aan en SVVN kon een overtalsituatie tegen JCO JO17-1 niet uitbuiten en verloor met 1-2. De week erop haalde SVVN haar gram in Wierden. Bij SVZW JO17-1 werd het 4-1 voor de groenwitten. Die lijn werd doorgezet want op 16 maart won SVVN JO17-1 met 3-0 bij VV Hellendoorn JO17-1. Afgelopen zaterdag werd de derde uitwedstrijd op rij echter verloren. DOS’37 JO17-1 was met 4-3 te sterk. Met negen punten staat SVVN op de vierde plaats. Zaterdag komt nummer zes AVC Heracles JO17-1 op bezoek. Heracles won van DETO JO17-1 en Luctor et Emergo JO17-1. Tegen VV Hellendoorn JO17-1 werd er gelijkgespeeld en tegen Juventa’12 JO17-1 en VV Den Ham JO17-1 werd er verloren. Inzet van deze wedstrijd is om de aansluiting met de tweede plaats te behouden. De wedstrijd tussen SVVN JO17-1 en AVC Heracles JO17-1 begint om 11:00 uur. Scheidsrechter is de heer Huseyin Kiremit uit Almelo.