Zaterdag 30 maart is de dag van de Nijverdalse derby. Een derby met een lange historie en een derby met grote belangen voor beide clubs als we een oog werpen op de ranglijst. De wedstrijd zou eerder op 26 januari worden gespeeld, maar toen werd door de KNVB alle wedstrijden afgelast. We zijn inmiddels aanbeland in speelronde 20 en dat betekent dat na deze wedstrijd er nog zes wedstrijden gespeeld worden voordat deze competitie ten einde is.

Eén ding is wel zeker: PH gaat kampioen worden in deze klasse. Zij hebben een straatlengte voorsprong van 13 punten. Zij kunnen over twee weken in Hellendoorn op eigen kracht kampioen worden. SVVN ondervond afgelopen zaterdag de kracht van de aanstaande kampioen. Zeker speelde SVVN slap en futloos. Maar met name in de eerste helft liet PH bij vlagen briljant voetbal zien. Uiteindelijk stopte de teller bij maar liefst 8-1. En die score had maar zo veel hoger kunnen uitvallen. Maar om het van de positieve kant te bekijken: Je kunt beter een offday hebben tegen een team dat veel beter dan je is dan een team wat gelijkwaardig aan je is. Deze nederlaag was ingecalculeerd.

SVVN heeft 23 punten behaald en staat daarmee op de achtste plaats. Vier plaatsen daaronder met vijf punten minder staat tegenstander DES. Een simpele rekensom leert dat DES op plek twaalf staat en daar wil je aan het einde van de rit niet staan want dat betekent nacompetitie om lijfsbehoud. DES speelde afgelopen zaterdag ook al een derby. In een vlakke gelijkwaardige wedstrijd werd het in Hellendoorn 1-1. Diezelfde uitslag kende eerder dit seizoen de wedstrijd DES tegen SVVN. Een beter DES in de eerste helft en een beter SVVN in de tweede helft. Die laatste had gehoopt op meer, maar uiteindelijk kon en moest iedereen met een puntendeling leven.

Nog belangrijker dan de eer van Nijverdal zijn de drie punten die er te verdienen zijn. De wedstrijd SVVN tegen DES begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer John Schumer uit Vriezenveen.

Het tweede elftal van SVVN speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys 3. Er werd een knappe en broodnodige 3-2 overwinning behaald. Hulzense Boys staat vierde en is nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. SVVN hoopt zich alleen maar te handhaven in de 3de Klasse en zal daarvoor nog één plek moeten stijgen. Dat gebeurde ondanks de overwinning niet. De concurrenten die boven SVVN staan wonnen namelijk ook. Het gat werd dus niet groter. In de zes resterende wedstrijden krijgt SVVN nog drie concurrenten thuis. Niet aanstaande zaterdag want dan komt SVVN 2 niet in actie. De competitie gaat voor SVVN 2 volgende week zaterdag weer verder.

Aanstaande zaterdag is er een beker/inhaalweekend. Naast de nodige inhaalwedstrijden zijn er nog vier jeugdteams van SVVN actief. Van de vier spelen er drie thuis. SVVN JO13-1 reist helemaal naar Zeewolde voor de halve finale tegen VV Zeewolde JO13-3. Zover is SVVN JO9-4 nog niet. Zij spelen zaterdag een kwartfinale thuis tegen IJsselstreek JO9-1. SVVN JO9-4 werd voor de winterstop kampioen in de 5de Klasse en promoveerde, op aan vraag, naar de 3de Klasse. Ook daar gaat het tot nu toe voortreffelijk. Er werd twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Ook de tegenstander uit Deventer deed het uitstekend en promoveerde naar de 4de Klasse. De wedstrijd SVVN JO9-4 tegen IJsselstreek JO9-1 begint om 08:30 uur.

SVVN JO9-1 werd dan wel geen kampioen voor de winterstop. Toch werd de 2de Klasse ingeruild voor de 1ste Klasse. En het gaat crescendo met SVVN JO9-1. Er werd gewonnen van SC Markelo JO9-1 (thuis 8-4), SVZW JO9-1 (uit 4-7) en SC Lochem JO9-2 (thuis 13-3) voordat er afgelopen zaterdag met 5-4 verloren werd bij VV Borne JO9-1. Zaterdag speelt SVVN JO9-1 in de 2de knock-out ronde van de KNVB beker thuis tegen Tubantia JO9-1. De Hengeloërs kwamen in deze ronde door het Deurningse DSVD JO9-1 met 9-6 te verslaan. Voor de wedstrijd tussen SVVN JO9-1 en Tubantia JO9-1 wordt om 08:30 uur afgetrapt.

Net als SVVN JO9-4 speelt ook SVVN JO11-1 zaterdag een kwartfinale voor de KNVB beker. SVVN JO11-1 werd voor de winterstop tweede in de 3de Klasse. Het verlies van twee spelers en het spelen in de 2de Klasse blijkt nogal een verschil te maken. Van de eerste vier wedstrijden werden er drie verloren. Alleen van de kampioen van de 3de Klasse VV Bornerbroek werd knap met 3-3 gelijkgespeeld. Gelukkig voor SVVN JO11-1 zal het in het resterende programma voornamelijk teams uit de onderkant van de competitie treffen. Zaterdag, voor de beker dus, speelt SVVN JO11-1 tegen HHC JO11-3. Beide teams hebben wat raakvlakken. Beide werden tweede in de 3de Klasse. HHC doet het zes punten uit vijf wedstrijden wel wat beter. Voor wat het zegt. De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Tot slot nog een inhaalwedstrijd. Ook SVVN MO15-1 werd najaarskampioen en dus promoveerden zij. Nu komt SVVN MO15-1 uit in de 1ste Klasse. Een klasse met een behoorlijke interregionale uitstraling. De eerste wedstrijd werd in Hardenberg met 2-2 gelijkgespeeld tegen HHC MO15-1. Daarna werd thuis met 2-5 verloren van VV Berkum MO15-2. Ook de tweede uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel. In Nieuwleusen werd het 3-3 tegen USV MO15-2. Afgelopen zaterdag volgde de eerste overwinning. Bij ROHDA Raalte MO15-2 was SVVN met 0-5 duidelijk te sterk. Zaterdag komt VV Den Ham MO15-1 naar Nijverdal. De Hammenaren wonnen al hun vier wedstrijden en deden dat met ruime cijfers. Zij zijn dus één van de kampioenskandidaten en zullen bij een overwinning de koppositie veroveren in deze klasse. Kan SVVN MO15-1 stunten in deze wedstrijd? De wedstrijd begint om 11:00 uur.