Het eerste elftal van SVVN deed afgelopen uitstekende zaken in Ommen door met 0-1 te winnen bij OZC. De winnende treffer kwam aan het einde van de eerste helft uit een strafschop. Deze werd onberispelijk benut door Roy Mulder. Een belangrijke overwinning voor de groenwitten, want hierdoor en door de resultaten op de andere velden werd er een gaatje geslagen naar de gevaarlijke plaatsen. Sterker nog: SVVN keerde weer terug in het linker rijtje. En dat is zeker gezien het programma een fijne meevaller.

Zaterdag speelt SVVN 1 weer een uitwedstrijd. De reis gaat dan naar het oosten. Almelo is ditmaal het eindstation waar de wedstrijd tegen PH zal worden. Het is zaterdag exact een maand geleden dat beide ploegen elkaar voor het eerst troffen dit seizoen. Een gehavend SVVN speelde na haar mogelijkheden. Op cruciale momenten werd de wedstrijd echter beslist in het voordeel van PH. Het rapport wat PH kan overleggen is indrukwekkend: 16 van de 18 wedstrijden werden gewonnen en de andere twee eindigden in een gelijkspel. Het is dan ook niet de vraag of, maar wanneer PH kampioen wordt.

Afgelopen zaterdag reeg PH maar weer eens een overwinning aan het totaal. In Hengelo werd met 1-2 gewonnen van Juliana’32. Zaterdag wordt er op Sportpark Schelfhorst te Almelo om 15:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd PH tegen SVVN als scheidsrechter de heer Niels Mulder uit Vriezenveen.

SVVN 2 bewees afgelopen zaterdag zichzelf een slechte dienst door de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Achilles’12 2 met 4-1 te verliezen. Mede door deze nederlaag is de situatie bij SVVN 2 zorgelijk. SVVN 2 heeft nog zeven wedstrijden te spelen en staat momenteel op plek wat degradatie inhoudt. De verschillen met de ploegen die wel op een veilige plek staan is niet groot, maar elke wedstrijd die niet gewonnen wordt het lastiger voor SVVN 2. Zaterdag ontvangt SVVN 2 Hulzense Boys 3. Hulsen kent geen degradatiezorgen. Sterker nog: Zij zijn in strijd om een plek in de nacompetitie om promotie. Dat kan via de 3de periode of via de ranglijst. De 2de periode ging beduidend minder voor Hulzense Boys dan de 1ste periode. De 2de periode werd afgesloten met een gelijkspel thuis tegen SVV’91 2. In november 2018 eindigde de wedstrijd in Hulsen tussenbeide in 2-1 voor de thuisclub. Zaterdag begint de wedstrijd SVVN 2 versus Hulzense Boys 3 om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Hüsnü Gol uit Almelo.

Toen de competitie-indeling bekend werd zouden er best wel mensen gefronst hebben gekeken naar de indeling van SVVN JO9-3. Ondanks dat SVVN JO9-3 geen kampioen werd gingen ze een klasse hoger spelen en kwamen zij in een hele pittige 3de Klasse terecht met veel JO9-1 teams. Ondanks dat van de vier wedstrijden alleen niet van SV Enter JO9-1 verloren werd (7-7), laten ze ook in andere wedstrijden zien dat ze ondanks een nederlaag aardig mee kunnen met hun tegenstander. Er werd verloren van MVV’29 JO9-1 (3-8), Vroomshoopse Boys JO9-2 (7-5) en SV Almelo JO9-1 (7-4). Zaterdag speelt SVVN JO9-3 een thuiswedstrijd tegen ASV’57 JO9-1. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Ook SVVN JO13-1 werd afgelopen najaar geen kampioen. Ze eindigden als negende in de 3de Klasse. Toch werd de KNVB verzocht om JO13-1 een klasse hoger in te schrijven. In de hoop dat ze dan in plaats van tweedejaars meer eerstejaars tegenstanders zoals zij zelf zouden aantreffen. De eerste wedstrijd ging ruim verloren. Thuis was SDOL JO13-1 met 1-6 de baas. De week erop ging SVVN JO13-1 in Rijssen op bezoek bij Excelsior’31 JO13-2. Er werd met 5-2 verloren. Na twee weken rust werd de competitie hervat met thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys JO13-1. Het werd een prachtige 2-1 overwinning voor SVVN. Deze overwinning kreeg vorige een goed vervolg doordat er ook bij VV Den Ham JO13-2 werd gewonnen. Het werd 0-1. Zaterdag ontvangt SVVN JO13-1 SV Enter JO13-1. SV Enter won van ROHDA Raalte JO13-2 (uit: 2-4), deelde de punten met Hulzense Boys JO13-1 (uit: 1-1) en verloor van Enter Vooruit JO13-1 (thuis: 1-2) en DES JO13-1 (thuis: 1-3). Beide teams lijken na vier wedstrijden weinig voor elkaar onder te doen. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

SVVN JO15-1 speelt net als voor de winterstop in de 2de Klasse. Toen eindigde ze als achtste na twee overwinningen, twee gelijke spelen en vijf nederlagen. Na de winterstop werd er begonnen met een 1-4 nederlaag op eigen veld tegen De Zweef JO15-1. Vervolgens werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij DETO JO15-2. Twee weken geleden moest SVVN JO15-1 een 5-1 nederlaag slikken bij VV Den Ham JO15-2. De wedstrijd van vorige week werd uitgesteld. Zaterdag komt DES JO15-1 op bezoek. Net als vorig jaar doet DES het beduidend beter dan SVVN. Toen werden ze tweede in de competitie. In deze competitie hebben ze beide wedstrijden die ze gespeeld hebben gewonnen. Thuis tegen VV Den Ham JO15-2 werd het 6-3 en uit bij SC Rijssen JO15-1 2-4. Vorig jaar november won DES op eigen veld met 6-1 van SVVN. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen DES JO15-1 begint om 09:30 uur.

Bovenstaand affiche was de seizoensopening voor SVVN JO19-1. En deze wedstrijd ging met 1-2 verloren. De week erop was SV Gramsbergen op eigen veld met 3-2 te sterk. Ook de derde wedstrijd ging voor SVVN JO19-1 verloren. Ditmaal was DETO JO19-1 in Nijverdal met 1-2 te sterk. Driemaal een nederlaag met minimaal verschil dus. Daar kwam vorige week in Hellendoorn een einde aan. Daar werd de JO19-1 van de plaatselijke VV met 0-1 verslagen. Zaterdag komt Hulzense Boys JO19-1 op bezoek. Hulzense Boys ging tegen DETO en Gramsbergen ruim onderuit. Bij DES werd een punt gepakt en ook zij wonnen zaterdag voor het eerst. Op eigen veld werd met 3-2 gewonnen van HHC JO13-2. De aftrap van de wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en Hulzense Boys JO19-1 is om 12:30 uur.