Na een weekje rust vanwege carnaval mag het vlaggenschip van SVVN zaterdag weer de wei in om hun competitie te vervolgen. Niet dat SVVN afgelopen zaterdag stil heeft gezeten want er werd bij Lijfstijl een bootcamp gevolgd. De week ervoor speelde SVVN een inhaalwedstrijd thuis tegen PH. Een gehavend SVVN verkocht haar huid zo duur mogelijk maar maakte op cruciale momenten fatale foutjes die keihard afgestraft werden door de ongeslagen koploper. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-2 verloren en dat was absoluut geen schande. SVVN verdiende de complimenten voor het getoonde spel.

Door de nederlaag en de resultaten op andere velden zakte SVVN wel twee plaatsen op de ranglijst. SVVN staat nu negende. Ook aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN een thuiswedstrijd. Nu komt VV Kloosterhaar naar Nijverdal. Ook de zwartwitten speelden op 23 februari een inhaalwedstrijd. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Juliana’32. Kloosterhaar is op de vijfde plaats van de ranglijst terug te vinden. Het verschil in punten tussen Kloosterhaar en SVVN is vijf punten in het voordeel van Kloosterhaar.

In de vijfde speelronde vond deze ontmoeting in Kloosterhaar plaats. SVVN voetbalde in deze wedstrijd vooral tegen zichzelf en allerlei randzaken. Kloosterhaar won de verder matige ontmoeting met 1-0. SVVN zou zich behoorlijk wat lucht verschaffen als het punten in eigen huis weet te houden. Ze zullen de punten niet cadeau krijgen want bij een overwinning mag Kloosterhaar omhoogkijken. De wedstrijd SVVN tegen Kloosterhaar begint om 14:30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter de heer Erwin Heijmeriks uit Emst.

Pupil van de week is Fleur Aaltink. Fleur is zeven jaar oud en zij speelt in SVVN JO9-3.

In tegenstelling tot SVVN 1 ligt voor SVVN 2 de competitie al twee weken stil. Wel kwam SVVN 2 in actie in oefenwedstrijd. De laatste competitiewedstrijd ging in Denekamp tegen de nummer 2 SDC’12 2 met 4-0 verloren. Hoewel het niet direct in de lijn der verwachting ligt dat er punten worden gepakt in een uitwedstrijd tegen de nummer twee, zou het voor SVVN toch wel lekker zijn als er punten worden gepakt. SVVN 2 staat immers nu op de elfde plaats en dat betekend aan het eind degradatie. Zover is het gelukkig nog lang niet. SVVN heeft weliswaar maar drie punten voorsprong op de hekkensluiter, de nummer vijf van de ranglijst heeft slechts zes punten meer. En daartussen zitten dus ook vele ploegen die bij een positief gepasseerd of benaderd kunnen worden. Eén van die ploegen is SVZW 3 en zij komen zaterdag naar Nijverdal. SVZW staat zesde en heeft met 17 punten vier meer dan SVVN. SVVN heeft nog wat goed te maken tegen SVZW. In Wierden werd met maar liefst 11-3 verloren. Het is hopen op een zoete revanche. De wedstrijd tussen SVVN 2 en SVZW 3 begint zaterdag om 12:30 uur.

Ook de jeugd kende een korte tussenpauze en kwam over het algemeen twee weken niet in actie. Ook voor hen wordt zaterdag de competitie hervat. Dit geldt echter niet voor SVVN JO9-2. Zij kwamen al twee wedstrijden in actie en deze werden beide met een groot verschil verloren. Omdat er geen verbetering was te zien werd de KNVB gevraagd SVVN JO9-2 een klasse lager in te delen. Dit verzoek werd gehonoreerd zodat SVVN JO9-2 zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van de Voorjaarsreeks voetbalt. Als eerste tegenstander komt zaterdag VV Hellendoorn JO9-3 naar Sportpark Groot Lochter. Hellendoorn speelde voor de winterstop nog in de 5de Klasse maar mag door de goede resultaten nu een trede hoger proberen. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen VV Hellendoorn JO9-3 begint om 08:30 uur.

Ondanks dat SVVN JO13-1 voor winterstop geen hoge ogen gooiden in hun competitie werd toch besloten dit team in te schrijven op een hoger niveau. De reden hiervoor was de hoop dat dit team meer tegen leeftijdsgenoten te voetballen. JO13-1 is namelijk een erg jong team en speelde vaak tegen tweedejaars teams met dispensatie. De eerste twee wedstrijden in de nieuwe competitie tegen Excelsior’31 JO13-2 en SDOL JO13-1 gingen toch enigszins ruim verloren. Toevalligerwijs zijn dit wel de enige twee teams die na twee wedstrijden nog de volle winst hebben. De nummer drie van de ranglijst is Hulzense Boys JO13-1 en treft SVVN aanstaande zaterdag thuis. Hulsen speelde gelijk tegen SV Enter JO13-1 en won vervolgens ruim bij VV Den Ham JO13-2. Komt zaterdag SVVN JO13-1 van de nul punten af? De wedstrijd tussen SVVN JO13-1 en Hulzense Boys JO13-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-1 kwam tot nu toe slechts één keer in actie. Op een donkere avond werd thuis met 2-1 gewonnen van Stevo JO17-1. Voorwaar geen slechte start voor JO17-1. Deze start moet dan een vervolg krijgen in wederom een thuiswedstrijd. Deze keer komt het Ommense JCO JO17-1 naar Nijverdal. JCO begon met een gelijkspel in Wierden tegen SVZW JO17-1. De tweede wedstrijd was op eigen veld tegen VV Den Ham JO17-1. Deze werd overtuigend met 4-0 gewonnen. Tegen datzelfde VV Den Ham JO17-1 speelde SVVN JO17-1 voor de winterstop nog met 1-1 gelijk. Een gemakkelijke opgave wordt het derhalve niet voor SVVN JO17-1. Al zeggen uitslagen uit het verleden lang niet alles. De wedstrijd SVVN JO17-1 versus JCO JO17-1 begint om 12:00 uur. Scheidsrechter is de heer Lars Bosch uit Almelo.

Voor de winterstop kende SVVN MO17-1 een moeizame competitie. De vreugde was groot toen op de laatste speeldag bij SV Enter MO17-1 met 1-2 werd gewonnen. Hiermee kwam SVVN van de hatelijke nul punten af. Ook na de winterstop is het niet onwaarschijnlijk dat SVVN MO17-1 tegen wat nederlagen aanloopt. De eerste twee wedstrijden gingen verloren. Zowel SVZW MO17-1 als BWO MO17-1 bleken te sterk. Zaterdag komt koploper DES MO17-1 op bezoek. Zij wisten als enige ploeg in deze competitie twee wedstrijden te winnen. De twee Wierdense teams werden met overtuigende cijfers verslagen. Ook voor de winterstop speelden beide teams tegen elkaar. Toen won DES met ruime cijfers. Ditmaal is de ontmoeting in het zuiden van Nijverdal. De wedstrijd SVVN MO17-1 tegen DES MO17-1 begint om 13:30 uur.