Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN de eerste 20 a 25 minuten best aardig in de uitwedstrijd tegen Voorwaarts V. Het was beter dan wat SVVN de andere twee wedstrijden van 2019 op de mat had gebracht. Hierna nam de thuisclub het heft over de eerste helft. Ook de tweede helft was aardig in balans zodat de 1-1 eindstand wel een logische was.

Er waren afgelopen zaterdag aardig wat verrassende uitslagen waarbij ploegen die onder SVVN staan punt(en) pakten ten faveure van de ploegen die boven SVVN staan. Het gevolg is dat de ploegen nog dichter op elkaar komen te staan dan dat ze al deden. Eén van de verrassende uitslagen was dat koploper PH voor de tweede keer punten liet liggen dit seizoen. Zij speelden met 1-1 gelijk bij DES. Een uitslag die volgens de overlevering meer dan terecht was. Het verschil tussen DES, die op een plek staat waar aan het einde van de rit nacompetitie voor handhaving dient te worden gespeeld, en SVVN blijft daardoor zes punten. Tussen beide teams staan nog vier clubs, maar die staan allemaal kort bij SVVN. Aan de andere kant kan een overwinning zo maar stijging naar plaats vijf betekenen.

Deze zaterdag komt PH voor een tweede keer in korte tijd op bezoek op Sportpark Groot Lochter. Op 19 januari zou deze wedstrijd eerder gespeeld gaan worden, maar toen werd er zo’n drie kwartier voor de aftrap besloten door de scheidsrechter de wedstrijd af te gelasten omdat het speelveld levensgevaarlijk was. Toen kon PH dus weer onverrichte zaken weer naar huis gaan. Dat zal deze zaterdag niet weer gaan gebeuren mogen we toch vanuit gaan. Ondanks het puntverlies staat PH nog steeds fier bovenaan in de 3de Klasse D. Ze hebben vijf punten meer en één wedstrijd minder gespeeld dan hun naaste achtervolger VV Bergentheim dat afgelopen zaterdag ook punten verspeelde bij een tegenstander die veel lager staat dan hun.

SVVN heeft nog steeds een zeer zwaargehavend team tot haar beschikking en zal er alles aan moeten doen om tot resultaat te komen in deze wedstrijd. Er wordt om half drie afgetrapt op Sportpark Groot Lochter wanneer scheidsrechter de heer Jan Everlo uit Hengelo voor het beginsignaal van deze wedstrijd geeft. Pupil van de Week is Viggo Kuiper. Viggo is acht jaar en hij speelt in SVVN JO9-2.

Het is aanstaande zaterdag een beker/inhaalweekend. In dit geval betekent het dat er maar een zeer beperkt aantal teams in actie zullen komen. Dus even een korte terugblik naar afgelopen weekeinde. Volgens het verslag elders op deze site te lezen dichtte SVVN 2 zich wel kansen toe tegen de nummer twee SDC’12 2, maar werden ze toch ogenschijnlijk kansloos door 4-0 met nul punten huiswaarts gestuurd. Hierdoor veranderde er weinig voor SVVN 2. SVVN staat nu elfde, maar het staat alle zo kort op elkaar dat een goed resultaat een flinke sprong op de ranglijst kan betekenen. SVVN 2 heeft niks in te halen en is zodoende zaterdag vrij. Dat geldt ook voor zaterdag 2 maart. De competitie wordt weer hervat op 9 maart.

Naast SVVN 1 is er zeggen en schrijven één team van SVVN die nog meer in actie komt zaterdag op Sportpark Groot Lochter. SVVN JO15-3 kwam de nieuwe competitie vlammend uit de startblokken in Enter. Tegen Enter Vooruit JO15-3 werd er met 2-6 gewonnen. De tweede wedstrijden stond voor zaterdag gepland, maar deze is in onderling overleg verschoven naar aanstaande zaterdag. Ook de tegenstander van deze morgen, Rigtersbleek JO15-3, wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Op eigen bodem werd SC Neede JO15-3 met 2-1 verslagen. Beide teams hebben dus de volle winst in dit prille seizoen en dat zal sowieso voor één na zaterdag niet meer het geval zijn. De wedstrijd tussen SVVN JO15-3 en Rigtersbleek JO15-3 begint om 11:00 uur.