Het is niet altijd de wil die ontbreekt, maar soms lukt er gewoonweg weinig hoe je het voor ogen had. Bij SVVN lukte met name de eerste helft afgelopen zaterdag thuis tegen VV Mariënberg helemaal niets. De gasten waren beter en namen verdiend een voorsprong. Toch vond SVVN tien minuten voor tijd de aansluiting en een minuut later stond het zelfs weer gelijk. Uiteindelijk pakte VV Mariënberg vlak voor tijd nog de volle winst en dat was gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd niet meer dan terecht. Waar SVVN bij winst echt afstand had gedaan van de gevarenzone en zelfs naar plek vijf was gestegen, zakt het nu naar stek zeven en blijft het gat met de nacompetitie zes punten.

Zaterdag gaat SVVN op bezoek in Westerhaar bij Voorwaarts V. Voorwaarts degradeerde vorig seizoen uit de 2de Klasse en kan dit seizoen een klasse lager niet meten met de absolute top in de 3de Klasse. Afgelopen zaterdag ging Voorwaarts met 7-0 onderuit bij de enige titelkandidaat PH. De enige tegenstander die SVVN dus nog twee keer treft. Voorwaarts blijft daardoor op 20 punten staan en dat is er één meer dan SVVN. Ze staan dan ook één plek hoger in de tussenstand. Eerder dit seizoen was Voorwaarts de licht betere ploeg en behaalde op basis daarvan een verdiende 2-3 overwinning tegen SVVN. Hopelijk zijn zaterdag de rollen omgedraaid. De wedstrijd tussen Voorwaarts V. 1 en SVVN 1 op Sportpark ’t Twistveen begint om 14:30 uur. Scheidsrechter bij dit duel is de heer Dick Beldman uit Holten.

Ook het tweede elftal liet afgelopen zaterdag na om goede zaken te doen. Uit ooggetuigenverslag en het leuke verslag wat op website staat kunnen we concluderen dat een 2-2 gelijkspel eigenlijk wel het maximaal haalbare was tegen toch leuk spelende hekkensluiter Blauw Wit’66 2. Die komen dus in ieder geval niet dichterbij. Er werd zelfs een plaatsje gestegen door het punt. Toch blijven de degradatiezorgen groot wat het verschil is klein. Maar dat geldt voor naar onderen, maar ook naar boven. De tegenstander van zaterdag hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie. SDC’12 2 staat op een tweede plaats. Het verschil met de koploper is in verliespunten zeven punten dus dat is vrij groot. Maar nacompetitie moet sowieso haalbaar zijn voor de Denekampers. Afgelopen zaterdag won SDC de uitwedstrijd tegen DOS’37 3 met 0-1. Eerder dit seizoen eindigde wedstrijd in Nijverdal in 2-2. Zaterdag gaat SVVN 2 dus naar Sportpark De Molendijk in Denekamp. De wedstrijd tussen SDC’12 2 en SVVN 2 begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jan Hennink uit Neede.

Zaterdag worden er ook weer een aantal jeugdwedstrijden gespeeld op Sportpark Groot Lochter. Dit aantal is beperkt want de Voorjaarsvakantie begint ook zaterdag en veel teams besloten hun wedstrijden te verzetten naar een andere datum. Zoals het er nu voorstaat zal zaterdag wel SVVN JO8-1 hun eerste thuiswedstrijd ooit spelen. SVVN JO8-1 komt voort uit de F-League. Deze speelden voor de winterstop al een aantal wedstrijden tegen hun leeftijdgenootjes van andere clubs uit de gemeente. Die ging het toen goed af. Maar die wedstrijd zijn toch wat anders dan in een officiële competitie van de KNVB uitkomen. Afgelopen kreeg SVVN JO8-1 hun vuurdoop daarin in Hengelo. Het JO8-1 team van Victoria’28 bleek iets te sterk. Het werd 5-0. Zaterdag komt PH JO8-2 naar Nijverdal. Benieuwd of SVVN JO8-1 tegen deze tegenstander wel potten kan breken. De wedstrijd begint om 08:30 uur.

Vorig jaar eindigde SVVN JO11-1 in de 3de klasse als tweede op vier punten achter kampioen VV Bornerbroek JO11-1. Gevolg is dat SVVN JO11-1 het op een niveautje hoger mag proberen: In de 2de Klasse. Voor SVVN JO11-1 begon vorige week zaterdag de competitie met een vrij weekend. Er zitten slechts 11 teams in hun competitie vandaar dat elk team een speelronde vrij is. Dat heeft SVVN dus maar mooi gehad. Voor SVVN JO11-1 begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys JO11-1. Hulzense Boys speelde voor de winterstop nog in de 1ste Klasse. Daar werd het elfde en dus mogen zij het nu een trede lager proberen. Dat ging hun beter af. De eerste wedstrijd werd zaterdag thuis direct met 4-3 gewonnen van De Tukkers JO11-1. SVVN kan de borst natmaken. De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen Hulzense Boys JO11-1 begint om 09:30 uur.

Voor SVVN JO17-3 begon zaterdag de competitie wel. Net als voor de winterstop is JO17-3 ingedeeld in de 4de Klasse. In de Najaarscompetitie eindigde JO17-3 keurig in de middenmoot. Afgelopen zaterdag begon JO17-3 met een nederlaag. Op het veld van NEO JO17-6 werd er met 3-0 verloren. Zaterdag komt het Deldense Rood Zwart JO17-2 naar Nijverdal. Rood Zwart schoot uit de startblokken en wisten hun eerste wedstrijd op eigen veld tegen Luctor et Emergo JO17-3 met maar liefst 8-0 te winnen. Rood Zwart komt uit de 3de Klasse en lijkt in deze klasse beter te gedijen. Een pittige kluif derhalve voor SVVN JO17-3. De wedstrijd SVVN JO17-3 tegen Rood Zwart JO17-2 begint om 09:30 uur.

Het kampioenschap was een mooi feest voor SVVN MO15-1 aan het einde van vorig jaar. Na de winterstop wacht er voor de meiden een nieuwe uitdaging in de 1ste Klasse. De competitie wordt gedeeld met allerlei exotische namen in oorden waar je normaal nooit komt om te voetballen. Dat gold overigens niet voor de eerste wedstrijd van deze competitie. Die werd “gewoon” gespeeld in Hardenberg. Tegen HHC MO15-1 werden de punten gedeeld door met 2-2 gelijk te spelen. Zaterdag komt Berkum MO15-2 naar Nijverdal. Ook dit Zwolse team speelde voor de winterstop in de 2de Klasse en eindigden daar als derde. Zij wisten hun eerste wedstrijd op eigen veld met 4-1 te winnen van SC Deventer/RDC MO15-1. Het is dus interessant om te zien hoe de verhoudingen gaan liggen. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen Berkum MO15-2 begint om 11:00 uur.