Afgelopen zaterdag ging dan ook voor het eerste elftal de bal eindelijk weer rollen na twee afgelaste thuiswedstrijden. Een uitwedstrijd op kunstgras geeft dan ook meer garantie op het doorgaan van de wedstrijd. En SVVN is de enige club is de hele 3de Klasse D dat geen beschikking heeft over een kunstgrasveld. Gek genoeg, ging er toch afgelopen zaterdag een wedstrijd niet door. Afgelopen zaterdag ging SVVN op bezoek in Holten bij Blauw Wit’66. Hoewel SVVN niet geweldig speelde was het wel beter dan de hekkensluiter en won dan ook verdiend met 2-4.

Door deze overwinning steeg SVVN naar plek zes en heeft nu 19 punten. Toch blijft het allemaal dicht bij elkaar staan. SVVN heeft slechts zes punten voorsprong op de plek die het einde van de rit nacompetitie voor klasse behoud betekent. Op deze plek staat momenteel de tegenstander van zaterdag VV Mariënberg. De roodzwarten behaalden afgelopen zaterdag op eigen veld een keurige overwinning op de nummer vier van de ranglijst VV Hellendoorn. Dat was voor VV Mariënberg de vierde overwinning dit seizoen. SVVN boekte er eentje meer.

Met de heenwedstrijd van deze confrontatie werd het seizoen afgetrapt. SVVN kwam destijds tot tweemaal op voorsprong maar kon daar ook twee keer niet heel erg lang van genieten. Zuur was wel dat de laatste gelijkmaker in blessuretijd viel. De wedstrijd begint om half drie. Scheidsrechter is de heer Hermann Marschalk uit Enschede. Pupil van de week is Jesse Schutten. Jesse is zeven jaar en voetbalt in SVVN JO9-4

Naast het eerste elftal begint zaterdag ook voor de andere teams de competities weer. Afgelopen zaterdag werden er al wat inhaalwedstrijden gespeeld, maar vanaf nu begint het reguliere programma. Zo komt ook het tweede team van SVVN zaterdag in actie. SVVN 2 ging met een zeer fijn gevoel de winterstop in. De laatste wedstrijd werd thuis met 2-0 gewonnen van middenmoter Sparta E. 3. Door dit resultaat verliet SVVN 2 de laatste plaats en steeg het naar plek tien. De laatste plek werd overgedaan aan de tegenstander van zaterdag Blauw Wit’66 2. Net als bij het eerste staat het ook bij het tweede het allemaal erg kort bij elkaar. Bij een overwinning zou SVVN 2 zomaar in punten gelijk kunnen komen met plek zes. Terwijl verlies kan betekenen dat SVVN weer hekkensluiter wordt. Eerder dit seizoen won SVVN 2 tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Holten met 2-3 van Blauw Wit’66 2. De wedstrijd SVVN 2 versus Blauw Wit’66 2 begint zaterdag om 12:30 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Enver Yalcin uit Hengelo.

Ook beginnen zaterdag de Voorjaarscompetities van het seizoen 2018-2019. Het belooft zaterdag direct weer volle bak te worden vanaf half negen tot laat in de middag. SVVN JO9-3 sloot het najaar af met zes overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen in de 4de Klasse. Hoewel er geen standen worden gepubliceerd normaliter goed voor een plaatsje in de subtop. Toch mag SVVN JO9-3 het na de winterstop een stapje hogerop proberen. SVVN JO9-3 speelt nu in de 3de Klasse 12. Een loodzware 3de Klasse. Zaterdag treft het als eerste tegenstander MVV’29 JO9-1 in een thuiswedstrijd. MVV’29 JO9-1 speelde ook voor de winterstop in deze klasse. De wedstrijd SVVN JO9-3 tegen MVV’29 JO9-1 begint om half negen.

SVVN JO11-3 eindigde in de Najaarscompetitie op de zesde plaats in de 5de Klasse 18 door viermaal te winnen. Eenmaal werd de punten gedeeld en vijf keer moest de punten aan de tegenstander laten. Ook na de winterstop acteert SVVN JO11-3 in de 5de Klasse. In de eerste wedstrijd ontvangt JO11-3 VV Holten JO11-2. In de Najaarscompetitie speelde VV Holten nog in de 4de Klasse en wist het toen op de laatste speeldag met 10-2 te winnen bij ROHDA Raalte JO11-4 terwijl het de eerste speeldag thuis gelijkspeelde tegen De Zweef JO11-3. De overige zeven wedstrijden gingen verloren zodat VV Holten JO11-2 voorlaatste eindigde. Een klasse lager hopen ze op meer succes. De wedstrijd tussen SVVN JO11-3 en VV Holten JO11-2 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-1 eindigde vorig jaar als achtste in de 2de Klasse 10. Twee overwinningen en twee gelijke spelen zorgden voor de acht behaalde punten. Kleine kanttekening: De wedstrijd tegen de hekkensluiter werd niet gespeeld. Dan nog had SVVN niet aan puntentotaal van de tegenstander van aanstaande zaterdag, De Zweef JO15-1, kunnen komen. Zij behaalden namelijk dertien punten door vier keer te winnen en eenmaal gelijk te spelen. De Zweef eindigde hiermee als zesde. Voor beide teams niet echt een aansprekend najaar. De onderlinge ontmoeting vond op 3 november plaats op Sportpark Groot Lochter. Het werd 1-1. Zaterdag een herkansing voor beide. De wedstrijd SVVN JO15-1 – De Zweef JO15-1 begint om 09:30 uur.

Ook SVVN JO19-1 behaalde voor de winterstop de achtste plaats. Zij behaalden dit resultaat in de 1ste Klasse door drie overwinningen en één gelijkspel. Zaterdag begint voor JO19-1 de competitie met een onvervalste derby tegen DES JO19-1. Ook DES speelde tijdens de Najaarsreeks in de een 1ste Klasse. Dat was wel de andere 1ste Klasse in deze regio. DES JO19-1 eindigde in de middenmoot met vijf overwinningen en vijf nederlagen. Eenmaal werden de punten gedeeld. SVVN komt in deze nieuwe competitie veel nieuwe tegenstanders tegen terwijl DES veel tegenstanders treft waar ze ook voor de winterstop al tegen speelden. Erg interessant dus hoe de verhoudingen liggen. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen DES JO19-1 begint om 14:30 uur.