Ook afgelopen zaterdag werd de wedstrijd van het eerste van SVVN afgelast. Dat de wedstrijd op Sportpark Groot Lochter geen doorgang kon vinden was eigenlijk de gehele week al duidelijk, maar afgelopen donderdag besloot de KNVB het hele district Oost af te gelasten. De wedstrijd SVVN 1 tegen PH 1 van twee zaterdagen geleden is inmiddels opnieuw ingepland. Op 23 februari wordt, als het weer het toelaat, deze gespeeld. De thuiswedstrijd tegen DES staat nu op 30 maart op het programma.

De mogelijkheid dat SVVN 1 aanstaande zaterdag wel in actie komt is in ieder geval een stuk groter. Al was het alleen al omdat het eerste elftal zaterdag een uitwedstrijd speelt en de tegenstander, zoals ongeveer heel Nederland, wel de beschikking heeft over kunstgras. Daarnaast zien ook de weersverwachting voor kunstgrasvelden er goed uit. Zaterdag gaat SVVN in Holten op bezoek bij Blauw Wit’66. Blauw Wit kwam in 2019 al wel in actie. De thuiswedstrijd tegen ASV’57 ging met 1-3 verloren.

Het was voor Blauw Wit alweer de tiende nederlaag van dit seizoen. Na de degradatie uit de 2de Klasse vorig seizoen is Blauw Wit ook dit seizoen (voorlopig) weer hekkensluiter. Slechts vijf punten wist Blauw Wit tot nu toe bijeen te scharrelen. Op de vierde speeldag won Blauw Wit thuis met 3-2 van VV Mariënberg. Een week later speelde Blauw Wit, wederom thuis, met 0-0 gelijk tegen DES. Het laatste puntje werd behaald in Nijverdal. In slechte wedstrijd werd het tussen SVVN en Blauw Wit’66 destijds 1-1. Voor SVVN benutte Melvin Morsink een penalty.

SVVN is dus gewaarschuwd voor deze tegenstander en is sowieso niet in de situatie welke tegenstander dan ook te onderschatten. Voor de wedstrijd tussen Blauw Wit’66 1 en SVVN 1 wordt op Sportpark ’t Vletgoor te Holten om 15:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter deze middag is heer Gerben Smeenk uit Deventer.