Koning winter heeft Nederland aardig in de greep. Ook koning voetbal moet zijn meerdere erkennen in de winter. De waarschijnlijkheid dat er aanstaande zaterdag gevoetbald gaat worden is op het moment van schrijven dan ook nihil. Afgelopen zaterdag zou SVVN 1 een thuiswedstrijd spelen tegen PH. De consul van de gemeente keurde het veld niet af en liet de beslissing aan de scheidsrechter over. Deze maakte, na vele wikken en wegen, de enige juiste beslissing. Hoe graag we ook wilden voetballen, het veld was onbespeelbaar. Het was keihard en zeer hobbelig. Levensgevaarlijk om daarop te voetballen.

Gek genoeg werd een veld vier kilometers noordelijker wel geschikt geacht om te voetballen. DES kwam in actie in de gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn. DES ging in de slotfase met 1-3 onderuit tegen VV Hellendoorn. Zaterdag komt DES naar Nijverdal-Zuid. Ondanks de nederlaag kroop DES juist uit een dalletje. De drie wedstrijden in december leverde zeven punten op waardoor DES op de ranglijst steeg naar een plek boven de degradatiestreep. SVVN heeft nog wel steeds drie punten meer en staat daarmee in de middenmoot van de 3de Klasse D.

Een paar maand geleden nog werd deze wedstrijd op Gagelman gespeeld. Op basis van de tweede helft vond SVVN dat zij de meeste recht hadden op de overwinning. Het werd een gelijkspel en daar kon eigenlijk ook iedereen wel mee leven. De wedstrijd SVVN 1 tegen DES 1 begint ijs en weder dienende om 14:30 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Martijn Hesselink uit Winterswijk.