Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN haar laatste wedstrijd van 2018. SVVN kijkt met gemengde gevoelens terug op 2018. Helaas kon het de goede lijn van 2017 zoals verwacht niet doorzetten in de eerste helft. In de nieuwe competitie presteert SVVN zoals verwacht al had er wel iets meer in gezeten dan er uiteindelijk uit gehaald is.

Afgelopen zaterdag was in ieder geval niet de beste wedstrijd van SVVN 1 in 2018. De eerste helft was zelfs ver onder de maat, terwijl in de tweede helft herstel was te zien. Maar het was ook zeker aan de tegenstander ASV’57 te danken dat de 0-2 achterstand omgebogen kon worden en uiteindelijk een punt werd overgehouden aan deze ontmoeting.

Zaterdag dus de laatste wedstrijd van 2018. En dat is wel de gemeentelijke derby in en tegen Hellendoorn. De Hellendoorners kenden vorig seizoen een teleurstellend seizoen. Het eindigde slechts op de negende plaats. Dit seizoen is alles anders. Vanaf de start van de competitie staat VV Hellendoorn in het top van het klassement. Ondanks dat de laatste drie wedstrijden niet gewonnen werden, staat VV Hellendoorn op de vierde plaats. Daarmee is misschien het probleem van Hellendoorn wel verteld. Ze spelen, samen met onder andere SVVN, het meeste gelijk in deze competitie.

Zaterdag werd de topper tegen PH in Almelo met 2-1 verloren. Dat betekende voor Hellendoorn de eerste nederlaag van deze competitie. Eind maart van dit jaar won VV Hellendoorn eenvoudig met 2-0 van een gehavend SVVN. Zaterdag begint de wedstrijd tussen VV Hellendoorn en SVVN op Sportpark De Voordam om 15:00 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Erik Maat uit Harderwijk.

Afgelopen zaterdag zou SVVN 2 haar laatste wedstrijd van het jaar spelen. De thuiswedstrijd tegen Sparta E. 3 werd echter afgelast. Het was overigens de enige wedstrijd in deze klasse die niet doorging. Het zal wel niks met kunstgras te maken hebben. De KNVB besloot echter de wedstrijd direct voor aanstaande zaterdag weer in te lasten. Dat scheelt een stuk schrijfwerk zou je denken, maar dat klopt niet helemaal. Omdat Blauw Wit’66 2 wel in actie kwam en verloor droeg SVVN 2 de rode lantaarn over aan de Holtense club op basis van gespeelde wedstrijden. Bij winst op Sparta E. 3 stijgt SVVN 2 zelfs naar plek 9 en ziet de wereld er een stuk zonniger uit. Maar dan zal niet eenvoudig worden. Sparta E. 3 kan met een overwinning de aansluiting vinden bij het top van het klassement. Deze wedstrijd eindigde iets meer dan een jaar geleden in 2-2 en dat was toen één van de weinige wedstrijden die niet verloren werd. De wedstrijd SVVN 2 tegen Sparta E. 3 begint zaterdag om 12:30 uur. De KNVB heeft wederom de heer Tom Jaspers Faijer uit Hengelo aangesteld als scheidsrechter.

Verder worden in de B-Categorie nog enkele wedstrijden gespeeld en de meeste daarvan hebben nog een belang bij één der beide teams. Tegen de gewoonte in begin ik met een uitwedstrijd. En wel van een team dat afgelopen zaterdag ook al een uitwedstrijd speelde. Het was geen makkelijk half jaar voor de meiden van MO17-1. Maar zaterdag was het dan eindelijk zo ver: Eindelijk van de hatelijke 0 punten af. Ze gingen op bezoek bij SV Enter MO17-1 dat tot dusver driemaal gelijk had gespeeld. SVVN MO17-1 nam de volle buit mee naar Nijverdal door met 1-2 te winnen. Chapeau! Zaterdag sluit SVVN MO17-1 2018 af in Rijssen. Bij Excelsior’31 MO17-1 om precies te zijn. Excelsior heeft zeven punten behaald onder andere door gelijk te spelen tegen SV Enter MO17-1. De wedstrijd tussen Excelsior’31 MO17-1 en SVVN MO17-1 wordt gespeeld op Sportpark de Koerbelt en begint om 11:00 uur.

De wedstrijden van belang die afgelopen zaterdag afgelast waren zijn door de KNVB ingepland voor aanstaande zaterdag. Zo was er in de vorige voorbeschouwing aandacht voor de wedstrijd SVVN JO17-1 tegen De Zweef JO17-1. De situatie voor de gasten is veranderd. Concurrent VV Den Ham JO17-1 kwam wel in actie en wist te winnen. Ze wipten daardoor over De Zweef heen in de stand naar plek drie wat de laatste plaats is wat recht geeft om in het voorjaar uit te komen in de 1ste Klasse om promotie naar de Hoofdklasse. Het gat is twee punten en De Zweef moet dus winnen. Het is aan SVVN om De Zweef daarvan af te houden. Voor SVVN staat een betere eindklassering op het spel. Bij winst stijgt SVVN twee plaatsen en eindigt het op de vijfde plaats op slechts één punt van De Zweef. Kortom een mooie derby zaterdag op Sportpark Groot Lochter. De wedstrijd begint om 12:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Wouter de Wilde uit Enter.

Ook om half één begint een bijzondere ontmoeting. Niet dat er, buiten de eer en een betere eindklassering, wat op het spel staat. Maar toch wilden beide teams deze wedstrijd, die zaterdag afgelast werd, graag nog spelen. Trainer Tim Hekkert heeft zijn oorsprong liggen bij de tegenstander van deze middag SC Overwetering. SVVN JO19-1 en SC Overwetering JO19-1 ontlopen elkaar niet veel deze competitie. SVVN heeft tien punten bij elkaar gesprokkeld en Overwetering moet het met twee punten minder doen. Bij winst eindigt SVVN op de zesde plaats, terwijl bij verlies Overwetering over SVVN heen gaat en SVVN als achtste eindigt. Scheidsrechter bij deze wedstrijd luistert naar de naam de heer Boris de Geest en hij komt uit Zwolle.

In de vorige voorbeschouwing ging het over het mogelijke kampioenschap van SVVN MO15-1 aanstaande zaterdag. Doordat de wedstrijd SVVN MO15-1 tegen Excelsior’31 MO15-3 afgelopen zaterdag werd afgelast gaat dat feest helaas niet door. De situatie is nu als volgt: Zowel SVVN MO15-1 als DES MO15-1 hebben al hun wedstrijden gewonnen behalve hun onderlinge wedstrijd dat in een gelijkspel eindigde. SVVN heeft één wedstrijd minder gespeeld en dus drie punten minder. SVVN moet zaterdag winnen anders is DES bij winst van hun wedstrijd kampioen. Wint SVVN en DES niet dan zal op 19 januari de wedstrijd SVVN tegen Excelsior worden ingehaald en bij winst is SVVN kampioen. Halen SVVN en DES beide zaterdag hetzelfde resultaat dan zal ook deze wedstrijd volgend jaar worden gespeeld. Deze zal SVVN moeten winnen en dan is het doelsaldo bepalend wie er kampioen wordt. Dat van DES is +48 en dat van SVVN +42. SVVN heeft dan wel een extra wedstrijd om aan dit doelsaldo te werken. Eerst kijken naar zaterdag. SVVN MO15-1 ontvangt Blauw Wit’66 MO15-1. De Holtense formatie staat op de vijfde plaats. Afgelopen zaterdag werd met 0-4 gewonnen van de toenmalige nummer vijf SVZW MO15-1. Vorige maand won DES met 1-11 bij Blauw Wit. De wedstrijd begint om 11:00 uur. Op datzelfde tijdstip wordt er in Den Ham afgetrapt voor de wedstrijd tussen VV Den Ham MO15-2 tegen DES MO15-1. Den Ham kwam zaterdag niet actie en zakte daardoor van de derde naar vierde plaats. Drie weken geleden had SVVN veel moeite met Den Ham. Uiteindelijk wist SVVN met 1-2 te winnen daar. Kortom: SVVN moet zaterdag winnen en pas dan kan het kijken naar de uitslag op Sportpark De Rohorst.

Dit is de laatste voorbeschouwing van 2018. Over een dikke maand wordt de competitie weer hervat en zal er een nieuwe voorbeschouwing verschijnen. Fijne kerstdagen en een voorspoedig uiteinde toegewenst.