Het einde van 2018 nadert met rasse schreden. Sterker nog: Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN haar laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Het laatste kwart van de eerste seizoenshelft beloofd niet makkelijk te worden voor SVVN 1. Dat begon al afgelopen zaterdag toen SVVN in Oldenzaal op bezoek ging bij Quick’20. Zonder de andere tegenstanders te kort willen te doen was dit toch wel de beste ploeg tegen wie SVVN tot nu toe gespeeld had. De thuisploeg overklaste SVVN in het eerste kwart van de wedstrijd en SVVN prees zich gelukkig dat het slechts 1-0 stond. Enkele minuten en drie aanvallen later stond het plots 1-3. De tweede helft kreeg SVVN nog één kans en kon verder geen vuist maken tegen het driftig aanvallende Quick dat uiteindelijk nog vijf keer scoorde. 6-3 was de eindstand dus.

Zaterdag komt ASV’57 op bezoek. De Aadorpers hebben net als SVVN twaalf punten uit tien wedstrijden. Op basis van één doelpunt meer gemaakt staat ASV een plekje hoger dan SVVN. En net als SVVN zullen ze bij ASV best tevreden zijn als het hier aan het einde van de rit nog steeds staat. Opvallend is dat vooral de hogergeplaatste teams moeite hebben met ASV. Er werden punten gepakt tegen de nummer 2, 3 en 4. Tegen koploper PH werd er afgelopen zaterdag wel met 0-2 verloren. Maar dat is geen schande en niemand zal daarom malen. Vorig seizoen speelden beide teams een slechte onderlinge wedstrijd die in de stromende regen terecht onbeslist eindigde. Zo kent SVVN wel vaker veel moeite met ASV de laatste tijd. Iedereen weet zich de laatste ontmoeting in Aadorp nog wel te herinneren.

Om half drie wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN en ASV’57. De heer Hermann Marschalk uit Enschede fungeert als scheidsrechter deze middag. Pupil van de week is Niek Gerritsen. Niek is zeven jaar oud en voetbalt in SVVN JO9-3.

Voor het tweede elftal zit na aanstaande zaterdag de eerste seizoenshelft er al op. Ze zijn dan precies halverwege en komen zaterdag voor laatst in 2018 in actie. Afgelopen zaterdag speelde SVVN 2 volgens de overlevering een matige pot voetbal in Enschede tegen SVV’91 2. De wedstrijd werd met 3-1 verloren en tot overmaat van ramp zakte SVVN 2 door dit resultaat en de resultaten op andere velden naar de laatste plaats in de reserve 3de Klasse H. Uiteraard zijn we vele wedstrijden te spelen en is er geen man over boord. Zaterdag komt Sparta E. 3 naar Nijverdal. De Spartanen hebben 16 punten behaald (zeven meer dan SVVN) en staan daarmee op de vijfde plaats. Afgelopen zaterdag won Sparta op eigen veld met 4-3 van Hulzense Boys 3. De onderlinge verschillen in deze klasse zijn niet heel erg groot. Als het kwartje eens goed valt kan SVVN de wedstrijd zo maar met een positief resultaat afsluiten. De wedstrijd SVVN 2 tegen Sparta E. 3 begint om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Tom Jaspers Faijer uit Hengelo.

Aanstaande zaterdag is de laatste speelronde voor de diverse Najaarscompetities. Sommige teams zullen nadien nog wedstrijden inhalen. Sinds vorig seizoen wordt er door de KNVB geen stand meer gepubliceerd volgens hun “Om het plezier in de sport te benadrukken, en niet de nadruk te leggen op de resultaten”. Alsof het één het ander zou uitsluiten. Dus kampioenschappen zijn ook in de ban gedaan omdat je immers niet weet wat je tegenstanders allemaal voor uitslagen hebben behaald. Tenzij je natuurlijk alle wedstrijden wint.

Dat laatste kan gebeuren als SVVN JO9-4 zaterdag haar laatste wedstrijd wint. De eerste tien competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. Soms was SVVN JO9-4 een paar klassen beter dan hun tegenstander, maar niet elke wedstrijd werd simpel gewonnen. Af en toe moest er bittere strijd worden geleverd om als winnaar van het veld te stappen door het jongste team van SVVN dat in een KNVB-competitie uitkomt. Dat betrof trouwens vaak thuiswedstrijden. Uitwedstrijden gingen vaak eenvoudiger. Zoals afgelopen zaterdag toen met 1-13 in Wierden bij SVZW JO9-4 werd gewonnen. Zaterdag kan SVVN JO9-4 dus kampioen worden. Dan moet de laatste competitiewedstrijd wel gewonnen worden. Zaterdag komt VV Hellendoorn JO9-3 naar Sportpark Groot Lochter. De aftrap van deze wedstrijd zal om 08:30 uur verricht worden.

Ook SVVN JO11-3 komt zaterdag voor het laatst in actie voor de winterstop. Met nog één wedstrijd te gaan staat SVVN in de middenmoot. Van de tien wedstrijden werden er vier gewonnen en vijf verloren. Eén wedstrijd eindigde onbeslist. Dat gelijke spel behaalde SVVN afgelopen zaterdag in Ommen. Tegen JCO (een fusieclub tussen de jeugdteams van OZC en OVC’21) werd het 4 tegen 4. Zaterdag ontvangt SVVN JO11-3 in hun laatste wedstrijd VV Hellendoorn JO11-4. De Hellendoorners hebben drie punten minder dan SVVN en staan daarmee twee plaatsen lager. Bij winst kan VV Hellendoorn dus langszij komen. Afgelopen zaterdag ging VV Hellendoorn op eigen veld met 0-7 onderuit tegen nummer twee Juventa’12 JO11-3 die deze competitie wel meer wedstrijden ruim won. De wedstrijd SVVN JO11-3 tegen VV Hellendoorn JO11-4 begint om 09:30 uur.

Aanstaande zaterdag kan SVVN MO15-1 nog geen kampioen worden, maar kan het wel een grote stap zetten. De situatie is als volgt. Zowel DES MO15-1 als SVVN MO15-1 hebben één keer gelijkgespeeld (tegen elkaar) en voor de rest alles gewonnen. DES heeft nog één wedstrijd te spelen en SVVN nog twee. DES heeft dus derhalve drie punten meer dan SVVN, maar die laatste kan nog langszij komen. DES speelt haar laatste wedstrijd uit tegen de nummer drie VV Den Ham MO15-2. Op 17 november wist SVVN met 1-2 te winnen van Den Ham. Zelf speelt SVVN nog twee thuiswedstrijden deze competitie, die ze beide moeten winnen om kampioen te worden. Eerst ontmoet SVVN Excelsior’31 MO15-3. De Rijssenaren zijn hekkensluiter in deze klasse. Een overwinning op De Zweef bracht hun de enige drie punten van deze competitie tot nu toe. Eerder deze competitie won DES met slechts 1-3 van Excelsior, dus SVVN MO15-1 moet gewaarschuwd zijn voor onderschatting. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen Excelsior’31 MO15-3 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-1 staat keurig in de middenmoot van de 1ste Klasse. Precies de helft van hun tien wedstrijden werd gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er nog knap met 1-2 gewonnen bij Luctor et Emergo. Voor SVVN staat zaterdag niet veel meer op het spel dan de eer en eventueel een hogere eindrangschikking. Dat geldt niet voor de tegenstander van SVVN deze middag, De Zweef JO17-1. Zij staan op de derde plaats en bij winst zijn zij verzekerd van deelname aan de 1ste Klasse om promotie naar de Hoofdklasse voor volgend seizoen. De concurrentie is hevig. SVVN hoort daar net niet bij aangezien het gat tussen SVVN en de Zweef met vier punten net te groot voor SVVN. De gemeentelijke derby tussen SVVN JO17-1 en De Zweef JO17-1 begint om 14:30 uur.