Hij is terug van weg geweest: De voorbeschouwing. In de drie weken dat hij niet is verschenen is natuurlijk het nodige gebeurd op Sportpark Groot Lochter en ver daarbuiten. Zo speelde het eerste elftal gelijk bij DES waar er meer ingezeten had. Werd het vervolgens eervol uitgeschakeld tegen 1ste Klasser DOS’37 na een 2-2 ruststand. Speelde het teleurstellend thuis gelijk tegen Blauw Wit’66 en won het tot slotte fortuinlijk thuis van Wilhelminaschool. Dit alles volgens de overlevering. Na negen wedstrijden werd elk resultaat driemaal behaald en staat het dus in de middenmoot. Een plaats waar het, naar onze bescheiden mening, ook thuishoort. Maar de competitie is nog 18 wedstrijden lang en er kan nog van alles gebeuren.

Zaterdag reist SVVN af naar Oldenzaal voor de competitiewedstrijd tegen Quick’20. Vorig seizoen toonde dit team zich als één van best voetballende teams van deze klasse en ook dit seizoen spelen ze weer om de bovenste plaatsen in de 3de Klasse D. Van de eerste negen wedstrijden werd er alleen bij VV Bergentheim met 2-0 verloren. Verder waren er nog gelijke spelen bij VV Hellendoorn en thuis tegen ASV’57. De overige wedstrijden werden allen gewonnen. Zo werd er afgelopen zaterdag bij DES met 0-2 gewonnen. Quick’20 staat op de derde plaats met vijf punten achterstand op koploper PH.

Aan het begin van dit jaar ging SVVN met 5-2 kansloos ten onder in Oldenzaal tegen Quick’20. Melvin Hulsman en Ahmet Alan zorgden voor de doelpunten voor SVVN. Hopelijk kan SVVN de zwarthemden zaterdag beter partij bieden dan tijdens die wedstrijd in januari. De wedstrijd op Sportpark Vondersweijde begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter die bij het moment van schrijven nog onbekend was.

SVVN 2 kende vooraf de afwezigheid van de voorbeschouwing een mindere periode. Hierna werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen DOS’37 3. Kreeg het met 11-3 een oor wassing uit bij SVZW 3 en boekte het een week later haar tweede overwinning door op eigen veld met 3-1 te winnen van middenmoter Achilles’12 2. Helaas kon daar vorige week geen vervolg aan gegeven worden en werd er bij Hulzense Boys 3 met 2-1 verloren. Zaterdag gaat SVVN op bezoek in Enschede bij SVV’91 2. De promovendus van vorig seizoen heeft tot nu toe exact één punt meer behaald dan SVVN en staat daarmee negende terwijl SVVN twee plaatsen lager staat. Afgelopen zaterdag ging SVV’91 in Wierden met 5-1 onderuit bij SVZW 3. Wil SVVN 2 afstand nemen van de onderste plaatsen dan zal punten moeten blijven pakken. Het liefst aanstaande zaterdag al. De wedstrijd SVV’91 2 tegen SVVN 2 wordt gespeeld op Wethouder Horstman Sportpark te Enschede. De KNVB heeft geen official aangesteld voor deze wedstrijd.

Het is zaterdag alweer 1 december en dat betekend dat de Najaarscompetitie alweer ten einde lopen. De meeste teams komen nog twee keer in actie voor de winterstop. Bij alle teams van SVVN zijn terug te vinden in de middenmoot. Dat is een teken dat ze op hun niveau voetballen en dat ze goed ingedeeld. Toch is het niet uit te sluiten dat er dit jaar nog een kampioenschap gevierd gaat worden. Dat zal zaterdag zeker het geval nog niet zijn. Dus daarover volgende week wellicht meer.

SVVN JO9-3 kent een uitstekende Najaarsreeks. Van de negen wedstrijden werden er zes gewonnen en niet van de minste tegenstander. Eén keer werd er gelijkgespeeld en twee keer moest de zege aan de tegenstander worden gelaten. Hierdoor zal SVVN JO9-3 ongetwijfeld tot de top van deze klasse behoren in de door de KNVB niet gepubliceerde stand. Afgelopen zaterdag moest SVVN JO9-3 in alle vroegte optreden in Wierden tegen SVZW JO9-3. In een doelpuntrijke wedstrijd trok de thuisclub met 7-5 aan het langste end. Zaterdag maakt SVVN JO9-3 zich op voor onvervalste gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn JO9-2. De wedstrijd tussen beide teams begint om 08:30 uur.

In de 5de Klasse 19 lijkt VV Den Ham JO11-3 kampioen te worden. Alle negen wedstrijden werden door de Hammenaren gewonnen. Ondanks dat SVVN JO11-2 VV Den Ham JO11-3 nog treft zal het daar niks aan kunnen doen. Daarvoor is het gat met zeven punten inmiddels e groot. SVVN JO11-2 bezet op dit moment een keurige derde plaats door zes overwinningen en één gelijkspel. Afgelopen zaterdag nog werd met 2-4 gewonnen bij JCLE JO11-3. Zaterdag komt HHC JO11-9 op bezoek. De Hardenbergers zijn op de elfde plaats te vinden. Alleen van hekkensluiter JCO JO11-5 werd thuis met 6-4 gewonnen. De overige wedstrijden gingen verloren. Om de derde plaats vast te houden zal SVVN moeten winnen van HHC. De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen HHC JO11-9 begint om 08:45 uur.

SVVN JO13-1 boekte deze competitie twee overwinningen. Maar deze overwinningen dateren al van een tijdje geleden. Op de eerste speeldag won thuis met 3-2 van ASV’57 JO13-1 en op de derde speeldag werd er wederom thuis gewonnen van UDI JO13-1 nu met 3-1. De overige zeven wedstrijden gingen verloren. Afgelopen zaterdag ging SVVN in Almelo met 5-0 onderuit tegen Luctor et Emergo. Het zou toch fijn zijn als SVVN JO13-1 een derde overwinning aan het totaal kan toevoegen. Deze mogelijkheid krijgt het aanstaande zaterdag als SVVN Juventa’12 JO13-2 ontvangt. De Wierdense formatie is deze competitie nog zonder overwinning. Sterker nog: Afgelopen zaterdag werd het eerste punt gepakt doordat zij thuis met 2-2 gelijk speelden tegen ASV’57 JO13-1. Aan SVVN om dit puntenaantal voorlopig niet verder op te laten lopen. De wedstrijd SVVN JO13-1 – Juventa’12 JO13-2 begint om 11:00 uur.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat SVVN JO17-3 keurig in de middenmoot. Viermaal kon het de victorievlag hijsen. Tweemaal werden de punten gedeeld. Afgelopen zaterdag werd er keurig bij het veel hoger op de ranglijst staande De Zweef JO17-3 gewonnen met 1-4. In het restant van deze competitie kent SVVN JO17-3 nog twee zware tegenstanders. Op de laatste speeldag mag SVVN JO17-3 op bezoek bij koploper RSKV JO17-1 die al hun acht wedstrijden met ruime cijfers wonnen. Zij kunnen zaterdag al kampioen worden. En deze zaterdag ontvangt SVVN de nummer twee van de ranglijst VV Hellendoorn JO17-2. De Hellendoorners wonnen zes van hun negen wedstrijden en moesten tweemaal een nederlaag toestaan tegen RKSV JO17-1 en De Zweef JO17-3. Afgelopen zaterdag werd thuis met 4-0 gewonnen van Excelsior’31 JO17-6. Om 09:30 uur zal er afgetrapt worden bij de wedstrijd tussen SVVN JO17-3 en VV Hellendoorn JO17-2.