Het eerste elftal zal zaterdag met een goed gevoel de lange weg naar Gagelman maken voor de derby tegen DES. Van de vijf voorgaande wedstrijden werden in de slotfase de nodige punten weggegeven, maar daar hoefde SVVN afgelopen zaterdag niet voor te vrezen. OZC kwam zaterdag op bezoek. Zij stonden met een vierde plaats veel hoger op de ranglijst, maar zij troffen een SVVN dat streed voor elke meter en daarmee de overwinning dik verdiende. SVVN scoorde op de juiste momenten en stapte voldaan met een 4-1 overwinning van het veld.

Door deze overwinning steeg SVVN naar de 10de plaats. En niet alleen het resultaat, maar ook zeker het vertoonde spel. En dat terwijl op half elftal aan spelers geen beroep kon worden gedaan. Door de overwinning steeg SVVN op de ranglijst van plek tien naar acht. Aankomende zaterdag de uitwedstrijd tegen DES dus. Eén van de ploegen die SVVN door de overwinning passeerde. DES won hun eerste wedstrijd thuis van OZC met 4-3. Dit was de enige overwinning tot nu toe. Hierna volgden nog twee gelijke spelen en drie nederlagen. Afgelopen zaterdag verloor DES op eigen veld van VV Mariënberg met 1-3. Ze zullen zich de competitiestart toch wel iets anders hebben voorgesteld.

Een derby is natuurlijk een wedstrijd op zich. Iedereen die SVVN een warm hart toedraagt zal met veel plezier terugdenken aan de laatste editie van deze wedstrijd. Ondanks dat SVVN door een rode kaart driekwart van de wedstrijd met een man minder speelde nam het een 0-2 voorsprong door doelpunten van Melvin Hulsman en Melvin Morsink. Pas in blessuretijd hoefde SVVN slechts één doelpunt toe te staan. Zo won SVVN op heroïsche wijze deze wedstrijd met 1-2. Zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark Gagelman om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gerben Smeenk uit Deventer.

Afgelopen zaterdag kreeg het tweede elftal de deksel flink op de neus tegen het ervaren Quick’20. De avondwedstrijd op zaterdag in Oldenzaal eindigde uiteindelijk in een 5-0 nederlaag. Zo zakt SVVN 2 na een uitstekende start van de competitie toch wat terug. SVVN zakt naar de negende plaats met vijf punten uit evenveel wedstrijden. Tevens heeft het van alle ploegen in deze competitie het minste (8x) gescoord. Niet direct reden tot paniek, maar toch. Zaterdag komt de ploeg die het meest heeft gescoord in deze competitie op bezoek. Koploper DOS’37 3 wist 23x het net te vinden. De Vriezenveners degradeerden vorig seizoen uit de Res. 2de Klasse en wonnen viermaal terwijl één wedstrijd verloren ging. Afgelopen zaterdag won DOS’37 met 4-2 thuis van SVV’91 2. De wedstrijd tussen SVVN 2 en DOS’37 3 begint zaterdag op het ongewone tijdstip van 11:30 uur. De heer Dirk Jansen uit Holten hanteert deze middag de fluit.

Wat valt er zaterdag nog meer op Sportpark Groot Lochter te beleven? SVVN JO11-3 startte hun competitie met twee flinke nederlagen, maar herstelden zich daarna knap. Uit bij VV Den Ham JO11-4 (3-6) en thuis tegen SC Daarle JO11-2 (3-2) werd er gewonnen. Afgelopen zaterdag ging SVVN JO11-3 op bezoek bij Sportlust Vroomshoop JO11-1. Deze bleek een maatje te groot en de wedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning voor de thuisploeg. Zaterdag speelt SVVN JO11-3 een thuiswedstrijd tegen HHC JO11-8. Net als SVVN hebben ook de Hardenbergers twee keer gewonnen en drie keer verloren. Afgelopen zaterdag won HHC op eigen terrein met 10-3 van JCO JO11-6 terwijl de Ommense formatie toch veel hoger op de ranglijst stond. SVVN is dus gewaarschuwd. De wedstrijd SVVN JO11-3 tegen HHC JO11-8 begint om 09:30 uur.

Naast bovenstaande staan er zaterdag nog meer gemeentelijke onderonsjes op het programma. Drie daarvan worden op Sportpark Groot Lochter gespeeld. De eerste is SVVN JO15-1 tegen De Zweef JO15-1. SVVN JO15-1 begon met een gelijkspel tegen SV Almelo JO15-1. Hierna volgden nederlagen tegen achtereen volgens VV Langeveen (thuis, 0-3) en DETO JO15-2 (uit, 5-1). Beide teams hebben als enigste nog de volle winst in deze klasse. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst gewonnen. Bij JVC Dedemsvaart JO15-2 werd het 1-5. Tegenstander De Zweef won net als SVVN van JVC en verloor ook van VV Langeveen. Verder werd er nog met 1-7 gewonnen bij VV Bergentheim JO15-1 en verloor het afgelopen zaterdag thuis met 1-3 van HHC JO15-2. Hiermee staat De Zweef net iets boven SVVN in de stand. Daar kan SVVN dus zaterdag verandering in brengen door te winnen. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen De Zweef JO15-1 begint om 09:30 uur.

De meiden van SVVN MO15-1 schoten uit de startblokken bij aanvang van hun competitie. Dat leverde vijf opeenvolgende overwinningen op voor SVVN. Driemaal werd er zeer overtuigend gewonnen terwijl er twee keer wat moeizamer ging (tegen de huidige nummer drie en vier van de ranglijst). Maar gewonnen werd er altijd. Zoals vorige week zaterdag toen in SVVN in Wierden veel te sterk was voor Juventa’12 MO15-1. Het werd 0-7. Volgende week wordt op Sportpark Groot Lochter de topper tegen het nog eveneens zonder puntverlies zijnde DES MO15-1 gespeeld, maar eerst moeten de meiden de focus leggen op de thuiswedstrijd tegen De Zweef MO15-1. De Zweef won hun eerste wedstrijd van het seizoen thuis van Juventa’12 met 2-1, maar de vier wedstrijden daarna werden allen verloren. Afgelopen zaterdag was SV Enter MO15-1 in Nijverdal met 0-6 te sterk. Laten ze bij De Zweef nog maar een week wachten om de negatieve spiraal te doorbreken. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen De Zweef MO15-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-2 begon dit seizoen met 0-4 thuisnederlaag tegen de huidige koploper HHC JO17-3. Hierna werd er ook verloren bij Tubantia JO17-4. Het werd 3-0. In de derde wedstrijd werd het eerste punt behaald. Thuis tegen De Zweef JO17-2 werd het 2-2. De eerste overwinning volgde een week later toen bij Juventa’12 JO17-2 met 0-3 gezegevierd werd. Dit was tot nu toe ook de enige overwinning, want vorige week werd er met 4-2 verloren bij VV Den Ham JO17-2. Zaterdag ontvangt SVVN SC Daarle JO17-1. De Daarler formatie verloor hun eerste vier wedstrijden, maar afgelopen zaterdag won SC Daarle op eigen veld met 5-4 van Juventa’12 JO17-2. Beide ploegen kunnen zaterdag dus wel aardig aan elkaar gewaagd zijn dus. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen Sc Daarle JO17-1 begint om 12:45 uur.

Wegens vakantie verschijnt er aankomende weken geen voorbeschouwing. Ik wens u veel plezier bij de wedstrijden op Sportpark Groot Lochter en in de verdere regio.