Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd voor de deur. Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag is inmiddels genoeg gezegd en geschreven. Het was niet best en SVVN verloor in een slechte wedstrijd met 1-0 bij VV Kloosterhaar. Tijd om vooruit te kijken! SVVN 1 is terug te vinden op de 10de plaats na vijf wedstrijden. SVVN had waarschijnlijk gehoopt om wat hoger te staan, maar dit is de realiteit na één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen. Maar laten we vooral niet wanhopen, want de het seizoen is nog lang. We zijn immers net begonnen.

Zaterdag speelt SVVN 1 dus haar derde thuiswedstrijd. De twee voorgaande wedstrijden gingen tegen zowel Voorwaarts V. en VV Bergentheim in de slotfase verloren. Ook hier geen reden voor paniek: Er zullen ongetwijfeld minder tegenstanders naar Sportpark Groot Lochter komen. Of daar OZC tot gerekend mag worden is overigens maar de vraag.

De Ommer Zaterdag Club dus. Vorig seizoen acteerde OZC nog in de 3de Klasse van district Noord en vanaf dit seizoen zijn ze terug in Oost. OZC begon met een nederlaag in Nijverdal bij DES met 4-3. Hierna volgde een thuisoverwinning van 3-2 op Blauw Wit’66, werd er met maar liefst 1-4 gewonnen bij VV Mariënberg en werd Voorwaarts op eigen veld met 3-2 verslagen. Afgelopen zaterdag verloor het, toch wel enigszins onverwachts, met 2-3 van ASV’57. Met de negen behaalde punten staat OZC op de vierde plaats.

Voor de laatste officiële ontmoeting tussen beide teams moeten we vijf seizoenen terug. Toen won OZC op 31 maart 2012 in de 2de Klasse H met 0-2 op Sportpark Groot Lochter. Laten we hopen voor alles met een groenwit hart dat het deze zaterdag anders zal zijn en SVVN nu in staat is de punten in eigen huis te houden.

De wedstrijd begint gewoontetrouw om 14:30 uur. De KNVB heeft de heer Wieger Braaksma uit Borne aangesteld als scheidsrechter van deze wedstrijd. Pupil van de week is Dylan Mengerink. Dylan is zeven jaar oud en voetbalt in SVVN JO9-1. Veel plezier toegewenst bij deze wedstrijd.

Het tweede elftal werd in hun laatste wedstrijd getrakteerd op een geflatteerde ruime thuisnederlaag tegen De Esch 2. Vorige week kwam SVVN 2 niet in actie. Ze zijn al uitgeschakeld in de beker en hadden niks in te halen. Er zou geoefend worden, maar mede door blessures van SVVN 1 kon het tweede geen representatief team op de been krijgen. SVVN 2 staat nu achtste met vijf punten uit vier wedstrijden. Zaterdag treft SVVN 2 opnieuw een Oldenzaalse ploeg, maar ditmaal betreft het een uitwedstrijd. SVVN gaat op bezoek bij Quick’20 2. De Oldenzalers wonnen hun eerste twee wedstrijden van achtereen volgens Wilhelminaschool 2 (uit, met 2-5) en De Esch 2 (thuis met 2-0), twee tegenstanders waarvan SVVN 2 dus niet van wist te winnen, maar verloor vervolgens thuis van SVV’91 2 met 2-4 en bij DOS’37 3 met 6-1. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 8-1. Maar deze tijden zijn voorbij. SVVN kan nu meer tegenstand bieden. De wedstrijd tussen Quick’20 2 en SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Vondersweijde en begint op het heerlijke tijdstip van 16:45 uur. Scheidsrechter is de heer Ramradj Sidhoe uit Enschede.

Het was een rustige dag afgelopen zaterdag op Sportpark Groot Lochter. De KNVB had een beker-/inhaalweekend ingepland en aangezien er niets in te halen viel en veel teams al uitgeschakeld zijn voor de beker voor zover ze hebben deelgenomen, waren er maar weinig wedstrijden. Ik feliciteer vanuit deze plek SVVN JO13-1, SVVN JO13-2, SVVN JO11-1, SVVN JO9-1, SVVN JO9-4 en afgelopen maandag nog SVVN Zaal 2 met het bereiken van de tweede en voor die laatste zelfs derde ronde. SVVN 1 kan daar nog bij komen, maar die spelen hun eerste ronde pas op 10 november tegen DOS’37 1.

Eén van de teams die niet ingeschreven werden voor de beker was SVVN JO9-3. Zij begonnen het seizoen dus pas op 22 september. SVVN JO9-3 begon hun competitie met een thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit JO9-2. Deze wedstrijd eindigde maar liefst in 10-3. Dat noemen we maar eens een keurige start. Vervolgend werd er in Almelo met 4-9 gewonnen van Oranje Nassau JO9-3. Ook dat is uiteraard uitstekend! Hierna volgende de thuiswedstrijd Stevo JO9-2. Volop spektakel! De wedstrijd eindigde in 8-8. Twee weken toog SVVN JO9-3 weer naar Almelo. Ook nu werden de drie punten meegenomen na een 3-12 overwinning tegen La Première JO9-1. Uitstekende resultaten dus voor SVVN JO9-3 tegen goede ploegen. Hopelijk kan SVVN JO9-3 daar zaterdag een vervolg aangeven als het thuis speelt tegen DETO JO9-4? De wedstrijd begint om 08:45 uur.

Ook SVVN JO9-2 speelde geen bekerwedstrijd en heeft daarbij de pech dat ze in een competitie met slechts acht teams zitten. Dat betekent dus slechts acht wedstrijden tot aan de winterstop voor dit team. Dat is wel erg schraal. Tot nu toe heeft SVVN JO9-2 slechts twee officiële wedstrijden gespeeld, terwijl vele anderen al zeven of zelfs acht wedstrijden hebben gespeeld. Die twee wedstrijden zijn al van een tijdje terug. Op 22 september ging SVVN JO9-2 op bezoek in Raalte bij ROHDA SVVN JO9-4. Die bleken iets te sterk en de wedstrijd werd met 11-3 verloren. De week daar op mocht SVVN Overwetering JO9-2 ontvangen. Daar werd met 9-7 van gewonnen. Na een maand rust volgt dus de derde wedstrijd. Dat is weer een thuiswedstrijd. SVVN JO9-2 ontvangt SC Lemele JO9-1. Er wordt om 09:45 uur afgetrapt.

SVVN JO11-2 nam wel deel aan de beker maar strandde in de poule door als tweede te eindigen. De competitie ging SVVN JO11-2 voortvarend van start. Thuis werd met 16-2 gewonnen van JCO JO9-5. De wedstrijd erop werd er met 0-8 gewonnen bij SC Lemele JO11-2. De derde wedstrijd speelde SVVN JO11-2 weer thuis en nu tegen VV Bergentheim JO11-2. Deze wedstrijd ging met 2-4 verloren. De week daarna werd er wel gewonnen. Bij VV Mariënberg JO11-2 werd het 2-3. Zo lijken er grote verschillen te zijn in sterkte tussen de teams in deze competitie. Zaterdag ontvangt SVVN JO11-2 HHC JO11-7. HHC verloor haar twee uitwedstrijden tegen SV Nieuwleusen JO11-4 en VV Den Ham JO11-3. Deze beide teams hebben als enigste nog al hun wedstrijden gewonnen. HHC JO11-7 won wel haar beide thuiswedstrijden. Zowel HHC JO11-9 en VV Mariënberg JO11-2 moesten hun meerdere erkennen. SVVN JO11-2 en HHC JO11-7 zouden wel eens aardig aan elkaar gewaagd kunnen zijn. We gaan het meemaken als om 08:45 uur de wedstrijd begint.

SVVN JO17-3 begon de competitie bij SV Enter JO17-3 en die wedstrijd eindigde zoals niet vaak ziet bij de jeugd: Het werd 0-0. De week daarna moest SVVN thuis tegen PH JO17-3 die de week daarvoor nog met 16-0 had gewonnen. De schade bleef beperkt tot 0-8. Op 6 oktober ging SVVN op bezoek in Almelo bij Oranje Nassau JO17-7. SVVN trok met 1-7 overtuigend aan het langste end. Twee weken geleden kreeg SVVN Juventa’12 JO17-3 op bezoek. Die van de beruchte 16-0 nederlaag. SVVN won ook deze wedstrijd. Het werd 4-1. Ook in deze competitie zijn er weer grote verschillen. En ook nu zal SVVN vermoedelijk niet bij de uitschieters horen. Zaterdag ontvangt SVVN Excelsior’31 JO17-6. De Rijssenaren hebben nog niet zo op dikke uitslagen. Er werd gewonnen van VV Daarlerveen JO17-1 (thuis met 3-2) en Juventa’12 JO17-3 (uit met 2-3). Ook werd er tweemaal verloren en wel van Hulzense Boys JO17-3 (uit met 4-2) en Oranje Nassau JO11-7 (thuis met 0-3). Het kan dus alle kanten op. De wedstrijd SVVN JO17-3 tegen Excelsior’31 JO17-6 begint om 09:30 uur.