Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN haar tweede thuiswedstrijd. Nadat de seizoensopening bij Mariënberg met 2-2 werd gelijkgespeeld, verloor SVVN haar eerste thuiswedstrijd tegen Voorwaarts met 2-3. Afgelopen zaterdag speelde SVVN in Hengelo tegen Juliana’32. Een traditioneel lastige tegenstander voor SVVN. De laatste keer dat er niet werd verloren van Juliana’32 in een competitiewedstrijd was op 24 april 2010. Toen werd het 2-0 voor SVVN in een thuiswedstrijd. Ook toen stond Frank Bolink op het wedstrijdformulier.

In een weinig verheffende eerste helft was SVVN misschien licht de betere ploeg. Toen heel veel kansen voor beide doelen leed dat niet. SVVN kwam op voorsprong door Martijn ter Steege. Ook de tweede helft was niet van een hoog niveau. Maar ook ditmaal bleven echte kansen uit. Juliana maakte wel gelijk door een verdekt afstandsschot. De winnende treffer kwam niet geheel verrassend uit een standaardsituatie. Een vrije trap op de punt zestien werd puntgaaf in de bovenhoek geschoten door Roy Mulder. Een ietwat gelukkige overwinning voor de net 90 jaar geworden Vladding. Niemand met een groenwit hart deerde daarom.

Zaterdag komt VV Bergentheim naar Sportpark Groot Lochter. De Banthummers eindigde vorig seizoen als tweede en liepen in de nacompetitie promotie naar de 2de Klasse mis. Bergentheim is al jaren in de top van de 3de Klasse te vinden en dat zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn. VV Bergentheim begon dit seizoen met twee ruime overwinningen. In Holten werd het tegen Blauw Wit’66 1-5 en week later won Bergentheim op eigen veld met 4-0 van Wilhelminaschool. Vorige week verloor Bergentheim echter de thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn met 0-1. Nu moet worden gezegd dat, na een teleurstellend vorig seizoen, de Hellendoorners dit seizoen wel in de top van het klassement te verwachten.

Vorig seizoen achtte SVVN zich kansen toe, maar stond er na 90 minuten “gewoon” 0-3 op het scorebord. Vooral de eerste helft vergat SVVN zich te belonen in deze wedstrijd. Dat moet het dan maar deze zaterdag doen. De wedstrijd SVVN 1 tegen VV Bergentheim 1 begint vanouds om 14:30 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Hermann Marschalk uit Enschede. Pupil van de week zijn er deze week. De broers Andreas en Sjoerd Baan. Andreas is acht en Sjoerd is zes jaar oud en beide voetballen in SVVN JO9-3.

Ook na de derde competitiewedstrijd bleef het tweede elftal ongeslagen. Na een 2-3 overwinning bij Blauw Wit’66 2 werd er thuis gelijkgespeeld tegen SDC’12 2. Ook afgelopen zaterdag werd er gelijkgespeeld. In Hengelo werd het bij Wilhelminaschool 1-1. Volgens oplevering werd dit punt met veel hangen wurgen bereikt en mocht men doelman Michiel Middelesch bedanken voor het behouden van een nederlaag. Maar overall mag SVVN 2 tevreden zijn over de seizoenstart. Zaterdag komt het Oldenzaalse de Esch 2 op bezoek. De Esch 2 werd vorig seizoen kampioen van de Reserve 4de Klasse en schoot dit seizoen uit de startblokken met 5-1 thuisoverwinning op SVV’91 2. Een week daarop werd de derby bij Quick’20 met 2-0 verloren, maar afgelopen zaterdag won De Esch wederom op eigen veld nu van Hulzense Boys 3. Het werd 3-1. Scheidsrechter de heer Hüsnü Gol uit Almelo fluit omstreeks 12:30 uur voor de aftrap van de wedstrijd tussen SVVN 2 en De Esch 2.

SVVN JO11-3 kende een zware competitiestart. De eerste wedstrijd bij DETO JO11-3 werd met maar liefst 12-0 verloren. Ook de tweede ontmoeting met een Vriezenveense tegenstander liep niet goed af voor SVVN. Op eigen veld werd met 0-8 verloren van DOS’37 JO11-2. Maar afgelopen zaterdag mocht SVVN JO11-3 juichen. Op het veld van Den Ham werd van hun JO11-4 met 3-6 gewonnen. Het geeft het niveauverschil tussen de teams in deze competitie aan. Daar kan de tegenstander van zaterdag over mee praten. SC Daarle JO11-2 verloor driemaal met ruime cijfers. Maar een wedstrijd met 33-0 verliezen is niet leuk en daar leert ook niemand wat van. Het is te hopen dat SC Daarle ook tegenstanders treft dat beter bij hun niveau aansluit. Wellicht is dat zaterdag het geval. De wedstrijd tussen SVVN JO11-3 en SC Daarle JO11-2 begint om 08:45 uur.

SVVN JO9-4 is één van de vele teams van SVVN dat de volgende ronde van de KNVB-beker haalde. Dit bereikten zij door te winnen van zowel Blauw Wit’66 JO9-2 als De Zweef JO9-3. Op 20 oktober wordt de eerste knock-out ronde gespeeld. Dan treft SVVN JO9-4 op eigen veld VV Den Ham JO9-3. Dat is pas volgende week zaterdag. Eerst zaterdag voor de competitie. De succesvolle bekercampagne werd voortgezet in de competitie. Op de eerste speeldag won SVVN JO9-4 thuis met 17-2 van JCO JO9-5. Ook de tweede bij SC Daarle JO9-1 werd met 4-7 gewonnen. Afgelopen zaterdag werd VV Daarlerveen JO9-1 met 1-6 aan de zegekar gebonden. Zaterdag komt Oranje Nassau JO9-5 op bezoek. De wedstrijd tussen beide teams begint om 09:45 uur.

De eerste wedstrijd voor het seizoen ging voor de KNVB-beker voor SVVN MO15-1 nog nipt verloren, maar sindsdien hebben de meiden de goede weg ingeslagen. Oranje Nassau MO15-1 en GFC/Twenthe MO15-1 werden voor de beker verslagen. Net niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Voor de competitie begon MO15-1 met een 9-1 overwinning op Hulzense Boys MO15-1. Daarna werd achtereen volgens gewonnen bij SVZW MO15-1 (2-3) en SV Enter MO15-1 (1-3). SVVN MO15-1 heeft dus nog de volle winst na drie wedstrijden. Aanstaande zaterdag komt VV Hellendoorn MO15-2 op bezoek. De Heldersen wonnen hun eerste wedstrijd van Excelsior’31 MO15-3. Hierna werd er verloren van Blauw Wit’66 MO15-1 en Hulzense Boys MO15-1. SVVN MO15-1 zal elke wedstrijd weer alles moeten geven om te blijven winnen. Zo ook aanstaande zaterdag. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen VV Hellendoorn MO15-2 begint om 11:00 uur.

Ook SVVN JO17-1 wist al hun drie wedstrijden in de poule van de KNVB-Beker te winnen. Volgende week wacht de eerste ronde. Zaterdag gaat eerst de competitie verder. SVVN begon deze competitie op eigen veld met een gelijkspel tegen VV Den Ham JO17-1. De wedstrijd daarop werd met 0-5 gewonnen bij DETO JO17-1. Afgelopen zaterdag echter moest SVVN JO17-1 haar meerdere erkennen in Vroomshoopse Boys JO17-1. In Vroomshoop werd het 2-0. Zaterdag komt Excelsior’31 JO17-2 op bezoek. De Rijssenaren verloren thuis van De Zweef JO17-1 en VV Den Ham JO17-1. Tussendoor werd er wel met 1-4 gewonnen bij DOS’37 JO17-1. Op 15 september troffen beide teams elkaar in Rijssen voor de beker. Het werd toen 0-1 voor SVVN. Is het verschil zaterdag ook zo klein? De wedstrijd tussen SVVN JO17-1 en Excelsior’31 JO17-2 begint om 12:30 uur.