Afgelopen speelde het eerste elftal haar eerste thuiswedstrijd tegen het uit de 2de Klasse gedegradeerde Voorwaarts. SVVN nam de leiding, moest niet veel later de gelijkmaker incasseren en vlak voor rust maakten de gasten de 1-2. Na rust kwam SVVN weer op gelijke hoogte, maar toch waren het de oranjehemden die aan het langste eind trokken: 2-3. En eerlijk is eerlijk: Voorwaarts had het meeste recht op de overwinning.

Hierdoor blijft SVVN na twee wedstrijden op één punt steken. Zaterdag gaat SVVN 1 in Hengelo op bezoek bij Juliana’32 1. De tricolores veroverden vorig seizoen nog de laatste periode, maar moest in de nacompetitie de meerdere erkennen in VV Hattem. Dit seizoen begon voor Juliana met een thuisnederlaag tegen VV Hellendoorn. Afgelopen zaterdag speelde het met 2-2 gelijk in Aadorp bij ASV’57. Het zou welkom zijn als SVVN zichzelf een mooi cadeau kan geven voor haar 90-jarig jubileum van aanstaande donderdag. Juliana is hiervoor wel een ware angstgegner. Sinds de terugkeer in de 3de Klasse heeft SVVN al haar vier wedstrijden tegen Juliana verloren. Hoog tijd om daar eens verandering in aan te brengen! Vorig jaar werd het in een bittere kou 3-2 voor Juliana.

De wedstrijd tussen Juliana’32 1 en SVVN 1 wordt aanstaande zaterdag gespeeld op Sportpark Groot Driene te Hengelo. De aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Jan Kremer uit Eibergen.

Ook het tweede elftal speelde afgelopen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd. Het Denekampse SDC’12 2 was de tegenstander. Enkele weken geleden troffen beide teams elkaar nog in Denekamp in het kader van het bekertoernooi. SVVN werd op een 7-2 nederlaag getrakteerd. Afgelopen zaterdag ging het anders. Halverwege de eerste helft kwam SVVN 2 op achterstand door een terecht gegeven strafschop. De achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong en vlak voor tijd moest SVVN toch nog de gelijkmaker slikken. Een puntendeling was dus het gevolg. Ook SVVN 2 gaat zaterdag naar Hengelo. Zij gaan echter naar Sportpark De Vikkerhoek voor hun wedstrijd tegen Wilhelminaschool 2. De gastheren kregen twee nederlagen verduren tegen DOS’37 3 en Quick’20 2 en gaan op jacht naar hun eerste punten van het seizoen. Vorig seizoen won Wilhelminaschool deze wedstrijd met 4-0. De aftrap van Wilhelminaschool 2 tegen SVVN 2 begint om 12:30 uur.

Rondom de festiviteiten van het 90-jarig jubileum zaterdag wordt er zaterdag uiteraard ook nog gewoon gevoetbald op Sportpark Groot Lochter. Er staan maar liefst vier derby’s op het programma en deze komen dan ook aan bod in deze voorbeschouwing. Voor SVVN JO15-3 is het niet de eerste gemeentelijke derby die ze in dit nog zo prille seizoen spelen. Op de eerste competitiedag troffen zij VV Hellendoorn JO15-3 thuis en deze wedstrijd werd gelijk met 2-0 winnen afgesloten. Ook de tweede wedstrijd was een gemeentelijk onderonsje voor SVVN JO15-3. Ditmaal troffen ze Hulzense Boys JO15-3. Helaas kon SVVN geen goed gevolg geven aan de seizoenstart en werd in Hulsen met 8-3 verloren. Zaterdag komt DES JO15-2 naar Nijverdal-Zuid. De Gagelmanbewoners versloegen in hun eerste wedstrijd op eigen veld Oranje Nassau JO15-4 met 3-1 en speelden vorige week met 3-3 gelijk bij VV Hellendoorn JO15-3. De wedstrijd tussen SVVN JO15-3 en DES JO15-2 begint om 09:30 uur.

Ook SVVN MO17-1 heeft twee wedstrijden tegen gemeentegenoten gespeeld. SVVN MO17-1 zit momenteel in een lastig fase en het is hopen dat ze hier spoedig uitkomen. De eerste wedstrijd uit tegen DES MO17-1 ging met 11-0 verloren. Afgelopen zaterdag konden de meiden niet in actie komen omdat de werkweek door stakingen voor enkele speelsters langer duurde dan verwacht werd. Daarom werd de wedstrijd tegen VV Hellendoorn MO17-1 afgelopen maandag gespeeld. Wel werd de wedstrijd omgedraaid en in Hellendoorn werd met 1-5 verloren. Zaterdag komt De Zweef MO17-1 op bezoek. Ook zij speelden al tegen VV Hellendoorn en verloren met 8-1. De tweede wedstrijd zaterdag werd thuis tegen Excelsior’31 MO17-1 met 6-2 winnend afgesloten. Om 11:00 uur treden SVVN MO17-1 en De Zweef MO17-1 aan op het strijdtoneel.

SVVN JO17-2 is deze Najaarsreeks ingedeeld in een pittige 3de Klasse. Voor de eerste competitiewedstrijd troffen ze HHC JO17-3 in een thuiswedstrijd aan. De Hardenbergers wonnen de ontmoeting met 0-4. Voor de tweede wedstrijd toog JO17-2 naar Hengelo. Tegen Tubantia JO17-4 werd met 3-0 verloren. Zaterdag is de tweede thuiswedstrijd. Dan komt De Zweef JO17-2 op bezoek. De Zwevers speelden tot toe één wedstrijd. In Hardenberg werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen HHC JO17-3. Dat wordt dus een pittige kluif voor SVVN JO17-2. Laten we hopen dat SVVN JO17-2 in ieder geval een keer het net weet te vinden. De wedstrijd tussen SVVN JO17-2 en De Zweef JO17-2 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-2 begon deze competitie met een waar doelpuntenfestijn. De thuiswedstrijd tegen SVV’56/VV Kloosterhaar JO19-1 eindigde uiteindelijk in 5-5. Een week later bleek Voorwaarts V. JO19-1 duidelijk een maatje te groot voor SVVN. In Westerhaar won de thuisclub met 8-0. Zaterdag speelt SVVN JO19-2 de derby tegen DES JO19-2 thuis op Sportpark Groot Lochter. DES is nog puntloos na twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd bij Luctor et Emergo JO19-3 met 4-1 verloren. Afgelopen zaterdag ging DES op eigen veld met 2-11 onderuit tegen VV Daarlerveen JO19-1. Zaterdag gaat DES JO19-2 dus op jacht naar de eerste punt(en). Het is aan SVVN JO19-2 om dat nog minimaal een week voor hun uit te stellen. De aanvangstijd van de wedstrijd tussen SVVN JO19-2 en DES JO19-2 is 12:30 uur.