Wees welkom bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor het eerste elftal van SVVN. Afgelopen zaterdag werd de competitie voor SVVN afgetrapt bij VV Mariënberg. Het was dezelfde seizoensopening als het seizoen hiervoor en ook ditmaal hielden bij clubs elkaar in evenwicht. SVVN kwam tot tweemaal toe op voorsprong door benutte penalty van Melvin Morsink en een schot van Marvin Thomas, maar ook tot tweemaal zag SVVN de gastheren langszij komen. De laatste keer was al ver in blessuretijd. Dat was een domper hoewel de late gelijkmaker niet onverdiend was.

SVVN moest dus genoegen nemen met een gelijkspel bij VV Mariënberg. Aanstaande zaterdag komt Voorwaarts V. vanuit Westerhaar naar Nijverdal. De oranjehemden degradeerden vorig seizoen door als 13de te eindigen in de 2de Klasse. Zij zijn dus terug van weggeweest in de 3de Klasse D. Afgelopen zaterdag verloor Voorwaarts op eigen veld van promovendus PH. Nu lijkt dat wellicht een verrassende uitslag, maar de verwachting is dat de Almelose club ook nu weer om de hoogste plaatsen mee gaat strijden.

Vorige seizoen stond die affiche niet op het programma. Het jaar daarvoor was SVVN één van drie ploegen die de uiteindelijke kampioen wist te verslaan. Toen wist een sterk collectief van SVVN op het eigen veld een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen door twee doelpunten van René Sikkelbein. René heeft de voetbalschoenen inmiddels in de wilgen gehangen dus op zijn doelpunten hoeven we niet meer te rekenen. Of en wie er in zijn voetsporen zal de wedstrijd van zaterdag moeten uitwijzen.

Om 14:30 uur wordt er zaterdag afgetrapt op Sportpark Groot Lochter voor de wedstrijd tussen SVVN en Voorwaarts V. De KNVB heeft de heer Paul van Koolwijk uit Angeren aangesteld als scheidsrechter van deze wedstrijd. Pupil van de week is Mees Filart. Mees is zeven jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-4. Veel plezier bij deze wedstrijd toegewenst.

Afgelopen zaterdag begonnen voor alle teams synchroon de competitie. Dus ook voor SVVN 2 was het de start van de competitie. Deze werd voor aangevangen in Holten tegen Blauw Wit’66 2. Waar vorig seizoen in deze klasse slechts twee keer gewonnen. Na één wedstrijd is SVVN al halverwege dit resultaat door knap met 2-3 te winnen. Dat zal de sfeer op de daarop volgende eerste feestavond vast ten goede zijn gekomen. SVVN 2 zal proberen het uitstekende begin een passend vervolg willen geven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Zaterdag ontvang SVVN 2 het Denekampse SDC’12 2. Met SDC heeft SVVN nog een appeltje te schillen. De eerste wedstrijd voor SVVN 2 werd voor de beker in Denekamp met 7-2 verloren. Ook vorige seizoen werd er tweemaal verloren van SDC. De thuiswedstrijd eindigde destijds in 0-3. SDC’12 begon deze competitie met een thuisnederlaag tegen een degradant uit de reserve 2de Klasse DOS’37 3. De wedstrijd eindigde in 1-2. De wedstrijd SVVN 2 tegen SDC’12 2 begint zaterdag om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Dirk Jansen uit Holten.

Ook de jeugdteams van SVVN begonnen, op een enkele uitzondering na, afgelopen zaterdag met hun Najaarsreeks. Eén van die uitzonderingen daarop was SVVN JO9-1. Hun tegenstander van zaterdag heeft zich teruggetrokken uit de competitie zodat JO9-1 mocht “genieten” van een vrije zaterdag. SVVN JO9-1 kende een uiterst succesvolle bekercyclus door hun drie wedstrijden in een poule met Sv Mariënheem JO9-1, VV Holten JO9-1 en DES JO9-1 telkens met dubbele cijfers te winnen. SVVN JO9-1 stootte dus zeer overtuigend door naar de knock-out fase van het bekertoernooi. Als dit een voorbode was op het gehele seizoen zal het wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden voor SVVN JO9-1. Zaterdag wacht voor de eerste competitiewedstrijd voor SVVN JO9-1 de thuiswedstrijd tegen ROHDA Raalte JO9-2. Een pittig potje om mee te beginnen dus. De wedstrijd tussen SVVN JO9-1 en ROHDA Raalte JO9-2 begint om 08:45 uur.

Ook SVVN JO15-2 kwam zaterdag niet in actie. Zij zitten in een competitie van slechts tien teams dus zal SVVN later deze reeks nog een extra zaterdag vrij zijn. Wel kwam SVVN JO15-2 al drie wedstrijden in actie in de strijd om de KNVB-beker. De eerste wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld bij SDOL JO15-2. Vervolgens verloor het nipt met 2-3 op eigen veld van WVF JO15-4 en werd er thuis met 4-0 gewonnen van JCHW JO15-3. WVF won alle wedstrijden dus strandde SVVN JO 15-2 in de groepsfase. Zaterdag opent SVVN thuis tegen Oranje Nassau JO15-3. ON was één van de weinige teams in deze competitie die wel in actie kwamen. Ze verloren thuis met 2-3 van TVC’28 JO15-3. Om 11:00 uur wordt er zaterdag afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en Oranje Nassau JO15-3.

SVVN JO17-3 werd niet ingeschreven voor het bekertoernooi. Daarom speelde dit team afgelopen zaterdag pas de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Bij SV Enter JO17-3 werd er doelpuntloos gelijkgespeeld. Zaterdag ontvangt tijdens de eerste thuiswedstrijd PH JO17-3. De Almelose formatie wist de aandacht op hun te vestigen door de eerste wedstrijd met maar liefst 16-0 te winnen van Juventa’12 JO17-3. Nu is het in deze prille fase nog lastig vast te stellen hoe de onderlinge krachtsverhoudingen liggen, maar laten we hopen dat SVVN JO17-3 aanstaande zaterdag meer tegenstand kan bieden. De wedstrijd SVVN JO17-3 tegen PH JO17-3 begint om 11:00 uur.

SVVN kende een uitstekende poulefase van het bekertoernooi. Nadat eerst van 1ste Klassers Hulzense Boys JO19-1 en Enter Vooruit JO19-1 werd gewonnen werd ook de laatste en beslissende wedstrijd tegen Hoofdklasser winnend afgesloten. SVVN JO19-1 zit dus in de koker voor de loting van de eerste knock-outfase van de KNVB-beker. De eerste competitieronde was SVVN JO19-1 vrij dus begint voor hen de competitie zaterdag pas. Dan komt FC Dalfsen JO19-1 (Een samenwerkingsverband tussen SV Dalfsen en ASC’62) naar Nijverdal afgedaald. Dalfsen is de competitie al wel begonnen en deed dat met een thuisoverwinning op ROHDA Raalte JO19-2. Het werd 3-1. Scheidsrechter de heer Jan van Os uit Vriezenveen zal om 14:30 uur het beginsignaal geven voor de wedstrijd SVVN JO19-1 versus FC Dalfsen JO19-1.