Zaterdag gaat ie van start. De competitie van het seizoen 2018-19. De bal rolt inmiddels al aardig wat weken op Sportpark Groot Lochter en sportparken elders in het land. De nodige oefen- en bekerwedstrijden zijn al gespeeld en zaterdag begint dan ook het echte werk.

Het eerste elftal kan qua resultaat terugkijken op een goede voorbereiding. De twee oefenwedstrijden tegen clubs waarvan je mag verwachten dat ze op de bovenste plaatsen meedoen in de tweede klasse werden beide met minimaal verschil verloren terwijl er beide wedstrijden een beter resultaat had kunnen worden behaald. De drie bekerwedstrijden tegen één derde (Zwolsche Boys 3-2) en twee vierde klassers (SC Rijssen 0-6 en VV Wijthmen 0-2) werden allen gewonnen zodat SVVN 1 in de koker zal zitten bij de loting voor de eerste knock-out ronde.

Tussendoor werd er op eigen veld op meest fortuinlijke gewonnen van collega derde klasser ZAC. De uitstekend voetballende gasten waren veruit de betere ploeg, maar SVVN wist deze wedstrijd wel het net te vinden. Qua veldspel valt nog wel heel wat verbetering te halen. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat de ploeg veel kleine blessures heeft zodat het lastig is om telkens in dezelfde samenstelling te spelen. Kortom: Er is genoeg werk aan de winkel.

Een nieuw seizoen in de 3de Klasse. Een 3de Klasse die zo op het oog sterker uitziet dan vorige seizoen. De drie degradanten worden ingeruild voor slechts één promovendus en dat is ook nog eens PH. Aan de 2de Klasse raken we ON kwijt, maar krijgen we Voorwaarts V. en Blauw Wit’66 voor terug. Dan kwam uit district Noord nog OZC om de 14 clubs te completeren. Buiten een paar uitschieters naar boven lijkt de rest van de teams aardig aan elkaar gewaagd en is het lastig om een voorspelling te geven.

De competitie begint zaterdag in en tegen VV Mariënberg. Laat dat nu exact dezelfde seizoen opening zijn als vorig seizoen. Toen speelde SVVN een vrij goede partij zoals dat met name de eerste seizoenshelft wel vaker te zien was. Lang leek SVVN de wedstrijd te gaan winnen, maar vlak voor tijd moest het toch nog de gelijkmaker incasseren zodat beide ploegen begonnen met 1-1 gelijkspel. Melvin Hulsman was de doelpuntenmaker aan Nijverdalse kant. Zaterdag begint de wedstrijd VV Mariënberg 1 tegen SVVN 1 op Sportpark Westerpark te Beerzerveld op het ongewone tijdstip van 14:45 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

SVVN heeft de wens uitgesproken het niveau van het tweede team danig op te krikken. De laatste jaren ging het niet goed ondanks de tomeloze inzet van de spelers. Afgelopen seizoen eindigde SVVN 2 als laatste en zou het degraderen naar de recreatieve 4de Klasse. Echter heeft SVVN de KNVB weten te overtuigen van de kwaliteitsimpuls en mag het opnieuw in de Reserve 3de Klasse uitkomen. Het is aan SVVN 2 om dit vertrouwen niet te beschamen. Met Wim Kolthof werd er een trainer aangesteld. Een bredere eerste selectie zou bij SVVN 2 de vruchten af moeten werpen. Tijdens de beker werd er met 7-2 verloren bij competitiegenoot SDC’12 2. Het was niet best aldus ooggetuigen. Een week later werd op eigen bodem van collega 3de Klasser VV Den Ham 3 met 3-2 gewonnen. De laatste wedstrijd was tegen Enter Vooruit 2. Dit team speelt twee klassen hoger en dat was op het veld te zien. Hiermee eindigde het bekeravontuur met drie punten voor SVVN 2.

Ook SVVN 2 begint met exact dezelfde wedstrijd als vorig seizoen. SVVN 2 gaat op bezoek in Holten bij Blauw Wit’66 2. Destijds eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Zaterdag wordt er voor deze wedstrijd op Sportpark ’t Vletgoor om 12:30 uur.

Naast SVVN 1 en 2 waren afgelopen weken ook diverse andere teams die in het bekertoernooi uitkwamen. De volgende teams plaatsten zich daarbij voor de volgende ronde: SVVN JO19-1, SVVN JO17-1, SVVN JO13-1, SVVN JO13-2, SVVN JO11-1, SVVN JO9-1, SVVN JO9-4 en SVVN Za2. Allen van harte gefeliciteerd!

Ook voor de overige teams begint deze week de competitie. SVVN JO11-1 begint deze met een thuiswedstrijd. Afgelopen zaterdag won SVVN JO11-1 met maar liefst 0-13 bij De Zweef JO11-2. Dat was net genoeg om op doelsaldo de volgende ronde te bereiken. Zaterdag komt SV Haarle JO11-1 op bezoek. Ook Haarle scoorde de laatste bekerwedstrijd 13x en wist de volgende ronde te halen. De laatste jaren kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen en waren ze aan elkaar gewaagd. De laatste ontmoeting, met andere spelers uiteraard, was in maart dit jaar en toen won SVVN op eigen veld met 3-2. Wordt het zaterdag weer een spannende wedstrijd? De wedstrijd tussen SVVN JO11-1 en SV Haarle JO11-1 begint om 09:45 uur.

Wegens organisatorische redenen heeft SVVN besloten niet alle teams in te schrijven voor de beker. Dit geldt onder andere ook voor SVVN JO15-3. Daarom staat SVVN JO15-3 zaterdag voor het eerst aan de aftrap van een officiële wedstrijd dit seizoen. Als dan VV Hellendoorn JO15-3 op bezoek komt is er gelijk sprake van een derby. De Hellendoorners kwamen wel in actie voor de beker en deden dat niet onverdienstelijk. Twee overwinningen en een gelijkspel zorgden er voor dat VV Hellendoorn JO15-3 de volgende ronde haalde. Zaterdag dus competitie. De wedstrijd SVVN JO15-3 tegen VV Hellendoorn JO15-3 begint om 09:30 uur.

Na de winterstop werd bij SVVN een MO15 team in het leven geroepen. De meiden kwamen speelden voorheen bij andere teams tussen de jongens en hadden in het begin lastig om hun draai te vinden in hun nieuwe team. Het resulteerde in één overwinning. De eerste bekerwedstrijd dit seizoen ging nog verloren, maar de twee daarop volgende wedstrijden werden met 3-5 (van Oranje Nassau MO15-1) en 0-6 (van GFC/Twenthe MO15-1) gewonnen. Het was net niet genoeg om door te gaan in de beker. Zaterdag wordt de competitie aangevangen met een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys MO15-1. Laat dit nu het enige team zijn waarvan SVVN MO15-1 vorig seizoen won. Niet dat dit uiteraard enige garantie geeft. Net als SVVN MO15-1 eindigde ook Hulzense Boys Mo15-1 als tweede in de poule van de beker. Zaterdag werd gelijkgespeeld bij BZSV de Blauwwitters MO15-1. Zaterdag dus de start van de competitie voor beide teams. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Een paar maand geleden liet SVVN JO17-1 in de slotfase het kampioenschap van de 1ste Klasse door de vingers glippen. Met de nieuwe lichting werd begonnen aan het bekertoernooi waar achtereen volgens ABS JO17-1, VV Holten JO17-1 en Excelsior’31 JO17-2 werden verslagen. Hiermee werd het bereiken van de eerste knock-out ronde een feit. Later zal het bekertoernooi worden hervat, maar zaterdag treedt SVVN JO17-1 eerst aan voor een nieuw seizoen in de 1ste Klasse. De eerste tegenstander hierin is VV Den Ham JO17-1. De Hammenaren kende een iets mindere voorbereiding want zij verloren alle drie hun bekerwedstrijden. Uiteraard zegt dat niet zo veel over de wedstrijd van zaterdag want dan beginnen beide ploegen weer op nul. De wedstrijd SVVN JO171-1 tegen VV Den Ham JO17-1 begint om 12:30 uur en staat onder leiding van de heer Michel Horstman uit Almelo.