Afgelopen zaterdag stond officieel de laatste speelronde op het programma voor alle teams, maar door allerlei verschuivingen zijn er nog behoorlijk wat wedstrijden die aankomende zaterdag gespeeld worden. Na zaterdag is het, op één wedstrijd na, echt gedaan. Hier volgt dus de laatste voorbeschouwing van het seizoen 2017-2018.

Het eerste elftal sloot de competitie af met een thuisnederlaag tegen Juliana’32. In een wedstrijd waar niets meer op spel stond werd het 1-2 voor de gasten uit Hengelo. Ondanks de nederlaag eindigde SVVN 1 op ranglijst op de zesde plaats. SVVN mag tevreden terug kijken op afgelopen seizoen. Ook het tweede elftal speelde afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd. Er stond een mengelmoes van spelers uit allerlei elftallen op de mat. En deze werden, niet voor het eerst dit seizoen, op een zware nederlaag getrakteerd. In de thuiswedstrijd tegen AZSV 5 werd het 0-8. SVVN 2 eindigde met een schamele zeven punten afgetekend als laatste. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Aanstaande zaterdag komen er met name jeugdteams in actie. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag kunnen er echter geen jeugdteams kampioen worden deze zaterdag. Langs deze weg wil ik SVVN JO11-2 en SVVN JO9-2 nog van harte feliciteren met hun kampioenschap. Voor zaterdag staat alleen de eer en plezier op het spel.

SVVN JO15-3 kent een uitstekende Voorjaarscompetitie. Maar liefst acht van de tien wedstrijden werden gewonnen. Alleen uit bij De Zweef JO15-4 (4-3) en thuis tegen Excelsior’31 JO15-8 (3-8) werd er verloren. Excelsior was voor iedereen een maatje te groot in deze competitie. De Zweef staat nu tweede en SVVN derde. Het verschil tussen beide is met nog één wedstrijd te gaan één punt. In de laatste wedstrijd treft SVVN JO15-3 hekkensluiter Oranje Nassau JO15-6. ON wist alleen te winnen bij VV Hellendoorn JO15-3 en pakte thuis een punt tegen VV Gramsbergen JO15-4. De wedstrijd SVVN JO15-3 tegen Oranje Nassau JO15-6 begint om 09:30 uur.

Voor SVVN JO15-2 verloopt de Voorjaarsreeks wat moeizamer. Alleen de thuiswedstrijden tegen SV Mariënheem JO15-1 (3-2) en ROHDA Raalte JO15-3 (2-1) werden in winst omgezet. Ook pakte SVVN nog een punt bij De Zweef JO15-2. De overige wedstrijden gingen verloren, maar vooral thuis was dat vaak met minimaal verschil. In de laatste wedstrijd ontvangt SVVN Excelsior’31 JO15-3. De Rijssense formatie staat in de middenmoot na vier overwinningen en vijf nederlagen. Ook het doelsaldo is praktisch in balans. Kan SVVN JO15-2 de competitie afsluiten met een overwinning? De wedstrijd SVVN JO15-2 versus Excelsior’31 JO15-3 begint om 09:30 uur.

Behaalde SVVN JO13-3 voor de winterstop in hun competitie slechts één puntje, een niveautje lager gaat het gelukkig een stuk beter. Van de acht wedstrijden werden er vier gewonnen. Tweemaal werd er gelijkgespeeld en dus ook twee keer moest het de punten aan de tegenstander laten. Een keurige plaats is hiervan het gevolg voor SVVN JO13-3 dat in de winterstop een transformatie qua spelers heeft ondergaan. De laatste wedstrijd werd twee weken geleden met 1-2 gewonnen bij SC Lochem JO13-5. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen SC Markelo JO13-4. Geen onbekende tegenstander voor SVVN want daar werd voor de winterstop het enige punt tegen behaald. SC Markelo heeft één punt meer dan SVVN en bij een overwinning passeren de groenhemden de Markeloërs. De wedstrijden tussen SVVN JO13-3 en SC Markelo JO13-4 begint om 11:00 uur.

SVVN JO13-2 kent een uitstekende Voorjaarscompetitie. Van de tien tot nu toe gespeelde wedstrijden won SVVN er tot nu toe zes. Tweemaal werd er gelijkgespeeld en dus ook twee keer werd er verloren. Er werd thuis verloren van koploper Excelsior’31 JO13-6 met 0-1 en van middenmoter SV Raalte JO13-1 met 1-4. Afgelopen zaterdag werd er in Raalte met 1-4 gewonnen bij ROHDA Raalte JO13-5. Zaterdag komt Hulzense Boys JO13-2 op bezoek. De Hulsenaren staan tweede en wonnen achtmaal terwijl ze de overige twee wedstrijden gelijkspeelden. Bij winst wipt Hulzense Boys over het al uitgespeelde Excelsior’31 JO13-6 heen in de stand en is het kampioen. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen Hulzense Boys JO13-2 begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-3 staat één wedstrijd voor het einde keurig in de middenmoot. Vijf keer stapte SVVN JO17-3 als winnaar van het veld. Maar afgelopen dinsdag ging het mis tegen concurrent Stevo toen in Geesteren met maar liefst 7-1 verloren werd. Toch staat SVVN nog steeds vijfde. Zaterdag komt Rijssen Vooruit JO17-1 op bezoek in de laatste wedstrijd van het seizoen. RV was in deze competitie ietsiepietsie te sterk voor iedereen. Ze wonnen elke wedstrijd met minstens vier doelpunten verschil. Een zware dobber dus voor SVVN JO17-3 als ze zaterdag thuis Rijssen Vooruit JO17-1 ontmoeten. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Hiermee komt een einde aan de voorbeschouwing van dit seizoen. Ik hoop dat ik eenieder er mee heb kunnen vermaken. Allen een fijne vakantie toegewenst en wellicht tot volgend seizoen bij een nieuwe voorbeschouwing.